Αυτό το σύστημα επιλέγει ο Μοράις

Το σύστημα με το οποίο θα πορευτεί στα επόμενα παιχνίδια της φαίνεται πως βρήκε ο Ζοζέ Μοράις. Τι δοκίμασε ο τεχνικός της Ένωσης στην προπόνηση.

Αυτό το σύστημα επιλέγει ο Μοράις
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ζοζέ Μοράις καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ΑΕΚ θα πορευτεί με το 4-2-3-1 στο οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει αφού πρόκειται για μια διάταξη την οποία η ομάδα ξέρει καλά.

Φαίνεται εξαρχής η επιλογή του τεχνικού της ΑΕΚ στην οποία υπάρχει πίστη ότι μπορεί να ανταπεξέλθει η ομάδα με βάση αυτή. Όπως φάνηκε και στη δοκιμή που έκανε στο περιθώριο της προπόνησης της ΑΕΚ, ο Πορτογάλος δείχνει μια προτίμηση στο 4-2-3-1 προκειμένου να προετοιμάσει με βάση αυτό την ομάδα ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο το προσεχές Σάββατο. Δεν αποκλείεται να γίνονται κάποιες αυξομειώσεις ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα, όμως κατά βάση δείχνει πως καταλήγει εκεί.

Ο Μοράις θεωρεί ότι, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η συγκεκριμένη διάταξη ευνοεί καλύτερα το υπάρχον υλικό, και πως μπορεί να ανταπεξέλθει η ομάδα πάνω σε αυτό. Από τη στιγμή που Σιμόες και Γιόχανσον είναι απόλυτα έτοιμοι για να βοηθήσουν, ο Πορτογάλος τεχνικός δε δείχνει τη διάθεση να σπάσει το -δυνατό- δίδυμο της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή.

Το 4-2-3-1 του δίνει αυτή τη δυνατότητα παράλληλα με την εφικτή συμμετοχή του Μάνταλου πίσω από τον επιθετικό. Σε ότι έχει να κάνει με τα εξτρέμ, φαινόταν εξαρχής ότι ο Μοράις όσο περνάει ο καιρός θα αυξάνει τον χρόνο συμμετοχής του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Συνεπώς με δεδομένη την παρουσία και του Πατίτο που φαίνεται να ξεπερνά χωρίς επιπλέον ζόρια την κάκωση που έπαθε στην Τούμπα, ο τεχνικός της "Ένωσης" έχει και ακραίους που μπορούν να δημιουργήσουν ρήγματα και να… υπηρετήσουν τη διάταξη της ομάδας. Από την άλλη, όπως κάθε σύστημα, έτσι και το 4-2-3-1 κρίνεται από το αν βγαίνει ή όχι στο γήπεδο.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ το γνωρίζουν γιατί μαζί με το 4-3-3 (άντε και λίγο με το 3-5-2 επί Γκουστάβο Πογιέτ) είναι τα μοναδικά συστήματα που έχουν δουλέψει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK