Χαφ επιπέδου ΑΕΚ!

Ο Άκης Γεωργίου σχολιάζει τη θετική παρουσία των Αντρέ Σιμόες και Γιάκομπ Γιόχανσον στη φιλική αναμέτρηση με τη Σεβίλλη, επισημαίνοντας ότι η ΑΕΚ μετά από χρόνια δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός σοβαρού... τείχους στη μεσαία γραμμή της.

Χαφ επιπέδου ΑΕΚ!
Σιμόες INTIME SPORTS

H γενικότερη λειτουργία της ΑΕΚ στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στη Σεβίλλη, ήταν πέρα για πέρα θετική. Ορισμένα, όμως, συγκεκριμένα κομμάτια της "Ένωσης" λειτούργησαν άριστα και αποτέλεσαν αντικείμενο αναφοράς για πολλούς λόγους. Ένα από αυτό ήταν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή.

Ο Αντρέ Σιμόες έκανε το ντεμπούτο του μπροστά στο κοινό της ΑΕΚ στο πλευρό του Γιάκομπ Γιόχανσον απέναντι σε έναν αντίπαλο κόντρα στον οποίο η ανασταλτική λειτουργία της "Ένωσης" έδειχνε πως επρόκειτο να δοκιμαστεί για τα καλά. Η Σεβίλλη δεν πήρε αψήφιστα το ματς το οποίο χρησιμοποίησε ως πρόβα τζενεράλε ενόψει του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την Μπαρτσελόνα στην Τιφλίδα και οι Σιμόες-Γιόχανσον είχαν αρκετή δουλειά στην πρώτη κοινή τους συνύπαρξη στην Καλογρέζα.

6άρι που κόβει, 8άρι που τρέχει: Ό,τι ακριβώς ήθελε η ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ ήθελαν από την αρχή να βάλουν δίπλα στον ούτως ή άλλως πολύ Γιόχανσον, ένα 8άρι που θα κάνει τα πάντα: Θα τρέχει ασταμάτητα, θα προσπαθεί να καλύψει όσο περισσότερους χώρους γίνεται και να πατάει όσο το δυνατό περισσότερο περιοχή. Πίστεψαν από την περασμένη σεζόν ότι ο Σιμόες είναι αυτός ο παίκτης και δεν περίμεναν καθόλου, αποκτώντας τον όταν ήταν ακόμα νωρίς.

Τελικά ο Πορτογάλος και ο Σουηδός δείχνουν να γίνονται ένα εξαιρετικό δίδυμο στα χαφ. Ο Γιόχανσον κόβει και πέφτει πάνω σε όποιον περνάει από μπροστά του με αυτοπεποίθηση στο ένας με έναν, ενώ ο Σιμόες δείχνει να είναι ακριβώς το 8άρι που έψαχναν οι άνθρωποι της "Ένωσης". Τρέχει ασταμάτητα, προσπαθεί να καλύψει όσο περισσότερους χώρους γίνεται και πατάει όσο το δυνατό περισσότερο περιοχή (αν και σε αυτό το κομμάτι έχει ακόμα να βελτιώσει πράγματα), δηλαδή. Οι δυο τους φαίνονται ένα πολύ σοβαρό δίδυμο για τη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ ενόψει της σεζόν που ξεκινάει στις 22 Αυγούστου.

Πρώτο δείγμα το φιλικό με τη Σεβίλλη

Χαφ επιπέδου ΑΕΚ!
Γιόχανσον ΑΕΚ INTIME SPORTS

Στον αγώνα με τη Σεβίλλη η… ευρύτερη κοινωνία της ΑΕΚ πήρε μια πρώτη γεύση από το πάντρεμα των δύο χαφ της ομάδας οι οποίοι δείχνουν ικανοί να φτιάξουν μια αξιόπιστη μεσαία γραμμή, αρκετά σοβαρή με ποδοσφαιριστές οι οποίοι διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που απαιτούν οι θέσεις 6 και 8.

Ο Γιόχανσον είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του από την περασμένη σεζόν και όχι μόνο στο πρωτάθλημα της Football League στο οποίο το επίπεδο ήταν εμφανώς πιο χαμηλό αλλά και στους αγώνες του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ο Σιμόες όμως πρώτη φορά… αγωνίστηκε σε συνθήκες ΑΕΚ. Σε αγώνα με δυνατό αντίπαλο, δηλαδή, με αρκετό κόσμο και με το άγχος του… πρωτάρη που συνηθίζει να κάνει την εμφάνισή του σε τέτοιες περιπτώσεις.

Βεβαίως ο Πορτογάλος δεν έδειξε κανένα άγχος στην πρώτη του παρουσία στο Ολυμπιακό Στάδιο, κάτι που προστίθεται στα θετικά του, αφού ακόμα και η μετάβαση από τη Μορεϊρένσε στην ΑΕΚ μόνο απλό πράγμα δεν είναι. Για τον Πορτογάλο όλο αυτό το κλίμα λειτούργησε ευεργετικά κάτι που εκλαμβάνεται ως θετικό αφού σε πρώτη φάση δείχνει να μπαίνει κατευθείαν στο κλίμα.

Τα τρεξίματα του Σιμόες στον αγώνα με τη Σεβίλλη αποτέλεσαν αντικείμενο αναφοράς τόσο για τους οπαδούς της ΑΕΚ όσο και για τον Τύπο και θύμισαν παλαιότερους χαφ που φόρεσαν αυτή τη φανέλα.

Τουρμπίνες αντί για… πνεύμονες και θέληση!

Χαφ επιπέδου ΑΕΚ!
Σιμόες ΑΕΚ INTIME SPORTS

Η αλήθεια είναι ότι ο Αντρέ Σιμόες φαινόταν ότι θα μπει με το καλημέρα στο κλίμα. Από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο, έδειχνε να προσεγγίζει την ΑΕΚ ως τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. Αυτή η προσέγγιση βγαίνει και στο γήπεδο όπου ο Πορτογάλος δίνει την εντύπωση ότι έχει… τουρμπίνες αντί για πνεύμονες.

Ο Πορτογάλος είναι πολύ αθλητικό παιδί και πολύ απλός σαν άνθρωπος σε σημείο που απαντάει σε όλα τα μηνύματα των φίλων της ΑΕΚ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε καθημερινή βάση από τότε που αγωνιζόταν στη Μορεϊρένσε. Είχε από τότε το μυαλό του εδώ, ήρθε στην Αθήνα την ίδια ημέρα με τον Μίκαελ Εσιέν, με μερικά λεπτά διαφορά και θέλει να ζήσει το όνειρό του μαζί με το όνειρο της ΑΕΚ στην επιστροφή της στη Super League.

Το αν το πετύχει θα το δείξει η ιστορία. Πάντως αν και είναι νωρίς για συμπεράσματα, η εικόνα του Σιμόες δίπλα στον Γιόχανσον παραπέμπει σε εικόνα… κανονικής ΑΕΚ που χρόνια είχε να εμφανιστεί. Αν συνυπολογίσει όμως κανείς ότι οι περσινές βασικές λύσεις (Ανάκογλου-Κορδέρο) προστίθενται στο βάθος του ρόστερ αυξάνοντας τις λύσεις του προπονητή, τότε γίνεται αντιληπτό ότι η δυναμική της "Ένωσης" αλλάζει αισθητά.

Διαβάστε ακόμη:

Παρακάμερα: Όσα δεν είδατε από το ΑΕΚ-Σεβίλλη

News 24/7

24MEDIA NETWORK