Ένα ευχάριστο... μπούγιο επιλογών

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον… συνωστισμό στον άξονα της ΑΕΚ που δημιουργεί ευχάριστο πονοκέφαλο στον Δέλλα για τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει με τον ΠΑΣ και για το γήπεδο.

Ένα ευχάριστο... μπούγιο επιλογών
INTIME SPORTS

Το φιλικό της Παρασκευής στο Αγρίνιο έχει περάσει στο παρελθόν με την ιδιαιτερότητα -για την εποχή του- να έχουν εικόνα για αυτό μόνο όσοι ήταν στο γήπεδο. Στο παρελθόν πέρασε και το ρεπό που έδωσε ο Δέλλας στους ποδοσφαιριστές. Με την επιστροφή των «κιτρινόμαυρων» στα Σπάτα, ο Δέλλας θα γίνει ο πρώτος προπονητής της ΑΕΚ εδώ και κάμποσα χρόνια, που θα έχει αγωνιστικό πονοκέφαλο για ευχάριστο λόγο.

Μετά και την επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου στην ενεργό δράση οι θέσεις στην τριπλέτα πίσω από τον φορ (στο 4-2-3-1 του Δέλλα) γίνονται πιο… περιζήτητες. Μάνταλος, Βάργκας, Μπουονανότε, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα είναι οι μέχρι στιγμής διεκδικητές των θέσεων της τριπλέτας ενώ με την επιστροφή του Ράφικ Τζιμπούρ μετά τον τραυματισμό, οι επιλογές του προπονητή θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο, αφού εκεί αναμένεται να μετατοπιστεί και ο Χρήστος Αραβίδης.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό η ΑΕΚ στους χαφ είναι υπερπλήρης τόσο στο δημιουργικό κομμάτι (με τους παραπάνω) όσο και στο ανασταλτικό με τους Γιόχανσον-Σιμόες και τις εναλλακτικές των Κορδέρο, Ανάκογλου, Ανδρεόπουλου.

Δεδομένου του γεγονότος πως η ΑΕΚ θα έχει ένα (άντε δύο, κάποιες φορές) ματς την εβδομάδα, πιθανότερο μοιάζει να τα βρει μπαστούνια στη διαχείριση, παρά να ξεμείνει, με όλους αυτούς.

Το πρόγραμμα που ακολουθεί δεν είναι εύκολο αφού η ΑΕΚ καλείται να πέσει κατευθείαν στα βαθιά. Αφού είχε την πρώτη της απώλεια στην Ξάνθη του πολύ καλά διαβασμένου Λουτσέσκου, υποδέχεται τα Γιάννενα, ταξιδεύει στην Τούμπα και πάει καπάκι στη Βέροια για το ματς με την… ομάδα Β’. Στη συνέχεια έχει τον Ατρόμητο μέσα, Καραϊσκάκη, Ηρακλή μέσα, Λεωφόρο και τη 10η αγωνιστική τον Αστέρα Τρίπολης στην Καλογρέζα.

Το παραπάνω πρόγραμμα ευνοεί… γκέλες και η ΑΕΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει νωρίς τον κίνδυνο να μείνει πίσω. Σαφέστατα μεγαλύτερη σημασία ακόμα και από τα αποτελέσματα θα έχει ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστεί η «Ένωση» τη βαθμολογική συγκομιδή των πρώτων αγωνιστικών, όποια κι αν είναι αυτή.

Με πίστη στο πλάνο και ψυχραιμία η ΑΕΚ μπορεί να βγάλει καλά πράγματα στο γήπεδο. Τα έβγαλε με τον Πλατανιά και στα τελευταία σημαντικά φιλικά που έδωσε πριν τη σεζόν με Ίντερ και Σεβίλλη. Το θέμα είναι μέχρι να πάρει η ομάδα… ολοκληρωτικά την ευθεία της να μην υπάρξει πανικός και να μην κυριεύσουν τα έντονα συναισθήματα ενός αποτελέσματος μια καινούργια ομάδα η οποία δύο χρόνια κερδίζει και έχει κληθεί να διαχειριστεί ελάχιστες κρίσεις.

Δημοτικό Συμβούλιο για το γήπεδο την Τετάρτη

Από την άλλη υπάρχει και αυτή η πραγματικότητα… Εκείνη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, δηλαδή, που σε δημοτικό συμβούλιο θα ζητήσει παράταση της δημόσιας διαβούλευσης για το γήπεδο της ΑΕΚ. Να εξηγήσουμε ότι η δημόσια διαβούλευση έχει πάγια διάρκεια 30 ημέρες συνολικά. Ο Δήμος ζητά εξαίρεση και σε αυτό το κομμάτι ωστόσο νομίζω ότι έχει αντιληφθεί και αυτός ότι η μπάλα έχει φύγει από τα πόδια του και το μόνο που μπορεί να κάνει πια είναι… βαβούρα για τη βαβούρα εξαντλώντας τα τελευταία περιθώρια αυτοπροβολής μέσα από το γήπεδο.

Το σημαντικό είναι ότι από την 23η Σεπτεμβρίου και μετά η ΑΕΚ θα έχει -για πρώτη φορά- στα χέρια της την τύχη του μεγαλύτερου πρότζεκτ σε όλη της την ιστορία. Αυτό ήταν και το ζητούμενο για τους ανθρώπους της από την αρχή. Οπότε λίγη ακόμα υπομονή…

Διαβάστε ακόμη:

Μάκος: "Η ΑΕΚ παίζει σύγχρονα και... με τη μία"!

Μάνταλος: "Θα το θυμάμαι, τα δύσκολα πέρασαν"

News 24/7

24MEDIA NETWORK