Επιτέλους ΑΕΚ!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την πρόκριση της ΑΕΚ απέναντι στην Κέρκυρα και για τη διαφορά του Τραϊανού Δέλλα από τον τρόπο προσέγγισης του Γιάννη Αναστασίου.

Επιτέλους ΑΕΚ!

Παρατηρώντας κανείς τους αγώνες της ΑΕΚ για το Κύπελλο απέναντι σε ομάδες Σούπερ Λιγκ, μπορεί να διαπιστώσει ότι η "Ένωση" το έχει. Δεν δίνει την αίσθηση ότι κάνει κάποια υπέρβαση. Είναι όσο σοβαρή πρέπει, έχει την ποιότητα που απαιτείται και παίρνει -μέχρι τώρα τουλάχιστον- πάντα αυτό που θέλει.

Στην Κομοτηνή πήρε ένα καλό αποτέλεσμα στους ομίλους, στο ΟΑΚΑ σκόρπισε τα Ψαχνά που είναι δυο-τρία επίπεδα κάτω. Όταν το level δυσκολίας ανέβηκε -όπως στον αγώνα με τον Ατρόμητο- η ΑΕΚ έκανε πάλι εκείνο που απαιτούσαν οι συνθήκες: Δεν ένιωσε καμία πίεση, μπήκε δυνατά, προηγήθηκε νωρίς και μετέτρεψε το ματς σε περίπατο.

Επιτέλους ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Ακολούθησε η Κέρκυρα. Η ΑΕΚ του Δέλλα σε ένα μέτριο απόγευμά της πήρε στο… σβηστό αποτέλεσμα εκτός έδρας σκοράροντας έστω και από σπόντα. Έφερε την πρόκριση στην Αθήνα, όπου την "κλείδωσε" δίκαια.

Από την προετοιμασία ακόμα, γράφαμε ότι είναι τουλάχιστον υπερβολικοί και κινδυνολόγοι όσοι στέκονται σε… ατέλειες του υπάρχοντος ρόστερ. Τουλάχιστον για τον σκοπό που έχει δημιουργηθεί αυτό: Δημιουργία ενός κορμού που μπορεί να ανταπεξέλθει στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, με δεδομένο το γεγονός ότι κάποιοι από τη νέα σεζόν θα γίνουν αναπληρωματικοί. Ακόμα και έτσι η ΑΕΚ θα έχει έναν πανίσχυρο πάγκο με τη λέξη "βάθος" να επιτρέπεται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια να χρησιμοποιηθεί από προπονητή της χωρίς διάθεση ειρωνείας.

Επιτέλους ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Επί προσωπικού…

Ο Αραβίδης μετά το τέλος των γιορτών δεν νομίζω ότι άφησε άνθρωπο της… συνομοταξίας των φωνών που δημιουργούσαν γκρίνια χωρίς να τον εκθέσει. Όχι γιατί έγινε ο κορυφαίος επιθετικός της χώρας. Όποιος πατάει στη γη γνωρίζει ότι δεν είναι. Όπως, όμως, δεν είναι oύτε για αστείο αμελητέα ποσότητα. Ποτέ δεν ήταν. Το ίδιο και ο Μπαρμπόσα που έκανε εκπληκτικό ματς με την Κέρκυρα κερδίζοντας το πέναλτι και βγάζοντας μία φανταστική ασίστ στον Αραβίδη για το 2-0.

Καλό ματς και από τον Τζανετόπουλο ο οποίος έχει την ποιότητα να δώσει αυτό που ζητάει ο Δέλλας από τα στόπερ του: Την πρώτη πάσα. Σε πολύ καλό χρονικό διάστημα ο Ανάκογλου ο οποίος δείχνει να "δυνάμωσε" μετά το άσχημο τέλος μίας οικογενειακής περιπέτειας που αντιμετώπισε ενώ στο παιχνίδι μπαίνει σιγά-σιγά και ο Γιόχανσον.

Επιτέλους ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Στα θετικά της ΑΕΚ και η γενικότερη παρουσία του Ανέστη ο οποίος όμως στιγμάτισε την -πολύ καλή- εμφάνισή του με μία… εγκληματική έξοδο στο 80’ σε μία εκτέλεση κόρνερ του Χαβίτο. Σε γενικές γραμμές όμως δικαιώνει όσους τον επέλεξαν και του εμπιστεύτηκαν τα κλειδιά της εστίας της "Ένωσης". Αν βελτιωθεί με την μπάλα στα πόδια και βελτιώσει το απαράδεκτο για το ύψος του πρόβλημα στις εξόδους τότε η ΑΕΚ θα μπορεί να πανηγυρίζει ότι για πρώτη φορά της μετά-Σορεντίνο εποχής βρήκε ολοκληρωμένο τερματοφύλακα. Χωρίς να υπάρχει θέμα σύγκρισης, βέβαια, για να μην παρεξηγηθώ.

Επιτέλους ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Η ουσία και το συμπέρασμα της ΑΕΚ

Το ενθαρρυντικό για την ΑΕΚ είναι πως έχει φτιάξει μία ομάδα που έχει αρχή, μέση, τέλος, σχέδιο και κυρίως ορθολογισμό. Δεν αγχώνεται ποτέ, δεν υποτιμάει κανέναν και έχει την πιο σταθερή εικόνα που έχει φέτος ομάδα -τηρουμένων των αναλογιών- σε κάθε εγχώριο θεσμό.

Τα παραπάνω η ΑΕΚ τα οφείλει στον προπονητή της ο οποίος αποτελεί μία ισχυρή φωνή λογικής στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ούτως ή άλλως ο Δέλλας είναι άπειρος κόουτς, οπότε είναι λογικό να βλέπει το κάθε ματς ως το πιο σημαντικό. Το ευτύχημα για τη συνολική παρουσία της ομάδας είναι ότι ο Δέλλας έχει "περάσει" αυτό το… ψάρωμα με μέτρο και στους παίκτες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτή η απίστευτη σταθερότητα της ΑΕΚ.

Για την ιστορία η ΑΕΚ από τις 29 Αυγούστου που ξεκίνησε να δίνει επίσημα ματς δεν έχει νικήσει μόλις τρεις φορές (ισοπαλίες με Πανθρακικό, Ερμιονίδα, Κέρκυρα) κερδίζοντας όλες της ομάδες που την επισκέπτονται. Όποιος νομίζει πως αυτό είναι εύκολο, μπορεί να ρίξει μία ματιά στα τελευταία αποτελέσματα του Κυπέλλου…

Επιτέλους ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Όλα είναι… προπονητής!

Για τον προπονητή, η ελπίδα της ΑΕΚ για ανάδειξη του Δέλλα ως μεγάλου κόουτς είναι και ελπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε να είναι. Χωρίς υπερβολές, χωρίς κολλεγιές με δημοσιογράφους, χωρίς τσαρούχια του τύπου "πάμε παλικάρια", χωρίς την παραμικρή προσπάθεια να χαϊδευτεί το αυτί της κερκίδας και με τεράστια διάθεση για δουλειά που δεν επικοινωνεί, ο Δέλλας συνεχίζει να κερδίζει το στοίχημα με την αποστολή που του ανατέθηκε. Αρκετά σημαντικά τα παραπάνω, κυρίως από τη στιγμή που η νούμερο δύο ελπίδα του ελληνικού ποδοσφαίρου αυτή τη στιγμή (ο Γιάννης Αναστασίου δηλαδή) πήρε την αντίθετη κατεύθυνση ανάδειξης από αυτή που προτίμησε ο Δέλλας. Κυρίως λόγω εκείνης της άστοχης δήλωσής του στην Ξάνθη που πλήρωσε στη Λεωφόρο και την οποία ο Δέλλας δεν θα έκανε ποτέ. Γιατί θεωρεί -και έτσι είναι- πως δεν έχει ανάγκη τέτοια.

Διαβάστε ακόμη:

AEK - Κέρκυρα 2-0 (VIDEOS)

Πριμ Μελισσανίδη σε παίκτες

News 24/7

24MEDIA NETWORK