Επιβλητική και πάντα over

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον Παναιγιάλειο, τη χιονοθύελλα και για την επιστροφή του… Εμίλιο Φουρτάδο στην Καλογρέζα.

Επιβλητική και πάντα over
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ μετατρέπει το πέρασμά της από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής σε περίπατο. Κυρίως στα ματς του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ του Δέλλα δεν αφήνει περιθώρια στον αντίπαλο από το να φύγει από την Καλογρέζα με λιγότερα από τρία γκολ παθητικό. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στον αγώνα με τον Παναιγιάλειο. Τη δεύτερη, μέχρι χθες, καλύτερη άμυνα -μετά την ΑΕΚ- στην κατηγορία.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έφεραν και τη σύντομη διακοπή έπαιξαν το ρόλο τους στο να αποσυντονιστούν οι δύο ομάδες με την ΑΕΚ να πληρώνει την απροσεξία της βλέποντας τον Παναιγιάλειο να τις κάνει δύο φάσεις για γκολ. Ο Ανέστης ήταν εκεί και τις δύο φορές σώζοντας την ΑΕΚ και κρατώντας το μηδέν.

Από εκεί και πέρα το ματς «ισιώνει» ξανά και η ΑΕΚ πατάει τον Παναιγιάλειο, δημιουργεί φάσεις και βρίσκει το γκολ. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν μία εκτέλεση… σοβαρού στημένου από τον Πέτρο Μάνταλο, μία εξαιρετική σέντρα από τον Άρη Σοϊλέδη, ένα γύρισμα του -θετικού χθες- Δημήτρη Γροντή και τρία γκολ του Χρήστου Αραβίδη.

Επιβλητική και πάντα over
INTIME SPORTS

Σοϊλέδης

Για να βοηθάει το επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ απέναντι σε ομάδες της κατηγορίας που παίζουν κλειστά είναι μία μαγική λύση. Για να βοηθήσει την ΑΕΚ και ενόψει της παρουσίας της στη Σούπερ Λιγκ δείχνει να είναι μία αξιοπρεπής λύση. Πολύ καλό ξεπέταγμα που φέρνει περισσότερο σε εξτρέμ παρά σε μπακ, με εξαιρετική σέντρα και αξιοπρεπή -με εξαίρεση μία φάση στο πρώτο ημίχρονο- αμυντική συμπεριφορά. Έχασε αρκετά η ΑΕΚ από την πολύμηνη απουσία του λόγω της περίεργης αργοπορίας στην αποκατάσταση του τραυματισμού του. Ή ο παίκτης φταίει για αυτό ή το ιατρικό τιμ. Στην ΑΕΚ οφείλουν να το κοιτάξουν γιατί σε περίπτωση που φταίει το ιατρικό τιμ πρέπει να διορθωθούν οι δυσλειτουργίες τώρα που τα πράγματα σοβαρεύουν αγωνιστικά.

Αραβίδης

Επιβλητική και πάντα over
INTIME SPORTS

Έδειξε για μία ακόμα φορά ότι μπορεί να είναι χρήσιμος σε όποια θέση του ζητηθεί. Το γκολ με τον Ατρόμητο τον βοήθησε να ξεμπουκώσει. Ακολούθησε αυτό με την Καλλιθέα, ήρθε η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην Καισαριανή με τον Άλιμο και το χθεσινό χατ-τρικ. Λύθηκε για τα καλά και η αλήθεια είναι πως φαινόταν ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Σημασία έχει ότι το πάλευε αρκετά ακόμα και όταν το γκολ δεν ερχόταν, δεν το παράτησε και χρησιμοποίησε τα προσόντα του για να κρατηθεί στη δύσκολη περίοδο. Από τους πιο αθλητικούς ποδοσφαιριστές του ρόστερ, μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, τρελαίνεται όντας μονίμως στην… τσίτα και πιστεύεται ότι θα θεωρηθεί χρήσιμος για αρκετά χρόνια στην ΑΕΚ.

Βρίσκει πατήματα ο Γιόχανσον

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον όσο περνάει ο καιρός ενσωματώνεται καλύτερα στην υπόλοιπη ομάδα. Πήγε πολύ καλά ανασταλτικά, είχε ένα θεματάκι με τις μεταβιβάσεις παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να παίξει κυρίως τη μπάλα μπροστά. Ένα γύρισμά του στον Σαρρή παραλίγο να στοιχίσει στην ΑΕΚ, ωστόσο για τον Σουηδό υπάρχει ακόμα δρόμος αφού είναι φρέσκος στην ομάδα.

Καλύτερα και η υπόλοιπη ομάδα

Επιβλητική και πάντα over
INTIME SPORTS

Πιο σοβαρός παρουσιάστηκε και ο Γιώργος Σαρρής σε σχέση με την πρόσφατη εμφάνισή του στον αγώνα με την Κέρκυρα. Παρά τις αδυναμίες με την μπάλα στα πόδια προσπάθησε να είναι συγκεντρωμένος περιορίζοντας τα ρίσκα. Καλό ματς και από τον Βαγγέλη Πλατέλλα που ήταν δραστήριος ωστόσο αδικεί τον εαυτό του με την εμμονή να πάρει τη δόξα σε φάσεις όπως στην τελευταία του ματς που δε δίνει την μπάλα στον Ρόβα και προτιμά να σουτάρει όταν ο τελευταίος βγαίνει τετ-α-τετ. Στους διακριθέντες ο Ανάκογλου, καλό ματς και από τον Μπακάκη που ανεβαίνει σιγά-σιγά βρίσκοντας και αυτός τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

Ξεχωριστή στιγμή στο ματς η guest παρουσία του Εμίλιο Φουρτάδο που ξύπνησε μνήμες από την πιο καταστροφική σεζόν στην ιστορία της ΑΕΚ που οδήγησε στον υποβιβασμό. Μεγάλο χαιλάιτ η παρουσία οπαδού της «Ένωσης» στη μεικτή ζώνη ο οποίος ζήτησε να φωτογραφηθεί με τον επιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι σε ένα λαμπρό παράδειγμα τόσο της ροκ όσο και της μαζοχιστικής ψυχοσύνθεσης του μέσου οπαδού της -ούτως ή άλλως ροκ- ΑΕΚ.

Και τώρα Κέρκυρα

Το ματς με τον Παναιγιάλειο έγινε ιστορία και πλέον η ΑΕΚ μπαίνει στην επόμενη μέρα. Στο ματς Κυπέλλου με την Κέρκυρα. Η τελευταία υπερηχητική νίκη της Κέρκυρας απέναντι στη Βέροια εξηγεί το μέγεθος της σοβαρότητας που πρέπει να επιδείξει η «Ένωση». Η παρουσία Δέλλα σφίγγει συνεχώς τα λουριά και δεν επιτρέπει χαλάρωση αλλά όσο να ’ναι ένας φόβος υπάρχει γιατί ο γλυκανάλατος εφησυχασμός από το θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς φάνηκε παρατεταμένος. Όπως και να έχει η ΑΕΚ έχει απέναντί της μία πολύ καλή ομάδα, με έμπειρους ποδοσφαιριστές που μπορεί να παίξει άνετα στην κόντρα και να χτυπήσει το ματς. Για την Κέρκυρα εκκρεμεί το ενδεχόμενο παρουσίας του Λεάλ στο ματς ο οποίος έχει κάνει στο παρελθόν χουνέρι στην ΑΕΚ.

Επιβλητική και πάντα over
INTIME SPORTS

Η «Ένωση» βεβαίως έδειξε τα δόντια της στο ματς με τον Ατρόμητο και εκτός των υπολοίπων είναι ένα μέγεθος παραπάνω στο ράφι που βρίσκεται και περιμένει πώς και πώς το αντάμωμα με εκθέματα του παραπάνω ραφιού. Όπως και να δει κανείς την Κέρκυρα είναι πάνω από όλα μία ομάδα Σούπερ Λιγκ. Άρα το κίνητρο της ΑΕΚ ξυπνάει ξανά σε μία σεζόν που η «Ένωση» έχει… βαρεθεί να κερδίζει αντιπάλους μικρότερου βεληνεκούς.

Υ.Γ.: Τρομερή η πρωτοβουλία των οπαδών του Παναιγιάλειου να αναρτήσουν πανό υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η μπάλα δε θα αλλάξει από το σημερινό της χάλι με τη διατήρηση των ομάδων στον πάτο. Θα αλλάξει μόνο αν βελτιωθεί η καθεμία ξεχωριστά αναβαθμίζοντας το κουφάρι που εμείς θεωρούμε ποδόσφαιρο

Διαβάστε ακόμη

ΑΕΚ - Παναιγιάλειος 3-0 (VIDEO)

"Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει και θα είναι αντάξιό της"

"Γήπεδο της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια χωρίς τραμπουκισμούς"

News 24/7

24MEDIA NETWORK