Φάκελος... ανανεώσεις!

Οι κινήσεις της ΑΕΚ για τα συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι και η διάθεση για «κούμπωμα» μιας καλής… κάβας στον κορμό της ομάδας με την προσθήκη κάποιων πρωτοκλασάτων παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Tι θα γίνει με Βάργκας, Κολοβέτσιο, Αραβίδη και Πέκχαρτ;

Φάκελος... ανανεώσεις!

Οι ανανεώσεις των συμβολαίων που λήγουν το προσεχές καλοκαίρι στην ΑΕΚ είναι αυτή τη στιγμή μια διαδικασία η οποία… φουντώνει. Κατόπιν στρατηγικής, η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν δεν ασχολήθηκε με κάποιο συμβόλαιο υπάρχοντος παίκτη της. Αυτό συνέβη για πρακτικούς λόγους καθώς ήθελε να στείλει μήνυμα στους ποδοσφαιριστές ότι κρίνονται σε διάρκεια και πως κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τίποτα δεδομένο. Ορισμένοι εξ αυτών υπέπεσαν σε κάποια ατοπήματα κατά τη διάρκεια της περιόδου ενώ κάποιοι άλλοι αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους, κάνοντας τα πάντα για να γυρίσουν το κλίμα.

Ο πρώτος που ανανέωσε ήταν ο Γκάλο, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι Λαμπρόπουλος και Μπακάκης. Ο Γαλανόπουλος πέρασε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας το κατώφλι της ΠΑΕ ΑΕΚ και ανακοινώθηκε η επέκταση της συνεργασίας τους, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Ο Πέκχαρτ είναι ένας εξ αυτών που η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει όμως η περίπτωσή του βρίσκεται σε συνάρτηση με το τι θα συμβεί με τον Αλμέιδα που δεν κατάφερε να σταθεί στο ίδιο επίπεδο από άποψη διάρκειας.

Πρόθεση υπάρχει, φυσικά, και για τον Βάργκας, υπό διαφορετικούς, όμως, όρους σε σχέση με αυτούς της πρώτης φοράς. Όπως και να έχει, στο στόρι με τον Βενεζουελάνο η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι -τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα- χωρίς να υπάρχει κάτι ξεκάθαρο ως προς τις προθέσεις του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Ο Βάργκας σκέφτεται το εξωτερικό, υπάρχει και το διαφαινόμενο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού όμως η σιγουριά που του παρέχει η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ σε επαγγελματικό επίπεδο είναι μια παράμετρος που έχει τη σημασία της.

Από την άλλη στο μόνο που δεν μπορεί να υπάρξει δέσμευση απέναντι στον Βάργκας είναι η «κλειδωμένη» θέση στην 11άδα η οποία ήδη έχει χαθεί γιατί η ΑΕΚ θέλει κάτι καλύτερο και με μεγαλύτερη διάρκεια για την πρώτη γραμμή της, όμως αυτό δεν υποβαθμίζει την ανάγκη για ύπαρξη εναλλακτικών λύσεων επιπέδου, όπως εξακολουθεί να είναι ο μεσοεπιθετικός της «Ένωσης». Για αυτό και η πρόταση που αναμένεται να γίνει θα είναι μικρότερη σε σχέση με το συμβόλαιο που τρέχει ήδη, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να κάνει απαγορευτικό το «ναι» του παίκτη.

Λύση δεν έχει βρεθεί ακόμα και με τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, ο οποίος σε πρώτη φάση δείχνει θετικός στο να ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, όμως φαίνεται ότι υπάρχει λίγο ακόμα δρόμος και αυτό διότι η «Ένωση» τον προορίζει για μπακ-απ και πιθανότατα ο ίδιος να χρειαστεί λίγο χρόνο να το σκεφτεί.

Η περίπτωση του Αραβίδη έχει τις ιδιαιτερότητές της και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς θα ισχύσει. Έχασε έδαφος κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως στην πορεία με τη δουλειά και με τον σοβαρό τρόπο προσέγγισης της κατάστασης κατάφερε να το γυρίσει και να θεωρείται μια χρήσιμη εναλλακτική για την ομάδα, κάτι που επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Μανόλο Χιμένεθ.Η απόκτηση του Γιακουμάκη, πάντως, που θα προστεθεί στο ρόστερ από το προσεχές καλοκαίρι μειώνει τις θέσεις και πλέον τίθεται και θέμα χώρου.

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ ζυγίζει καλά την ιστορία ως προς το κομμάτι της στελέχωσης του κορμού της, ο οποίος είναι απαραίτητος και για την επόμενη μέρα της. Είναι σημαντικό πράγμα η ραχοκοκαλιά κάθε, ομάδας, ίσως και περισσότερο από τις πρωτοκλασάτες μονάδες της.

ΤΟ… ΚΟΥΜΠΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΩΝ

Από την άλλη, αν το δει κανείς ψύχραιμα θα διαπιστώσει ότι η ΑΕΚ δεν έπασχε τα τελευταία χρόνια από άποψη κορμού. Σε όλη τη διαδρομή της μετά την επιστροφή από τις μικρές κατηγορίες είχε αξιόλογη… κάβα στο ρόστερ της, την οποία ενίσχυε κάθε χρόνο και περισσότερο. Το κομμάτι στο οποίο οι «κιτρινόμαυροι» έπασχαν ήταν οι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να πάρουν την ομάδα πάνω τους και να της δώσουν τις βοήθειες που απαιτείται προκειμένου να καταφέρει να γίνει ανταγωνιστική και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Η έλευση του Αραούχο τον περασμένο Γενάρη έδειξε τι ακριβώς έλειπε από την ομάδα στο προηγούμενο διάστημα και η ΑΕΚ δείχνει πλέον πιο αποφασισμένη από ποτέ για να κάνει την υπέρβαση και να ψωνίσει αυτή τη φορά από το παραπάνω ράφι σε σχέση με αυτό που κοίταξε το περασμένο καλοκαίρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK