Γυρίζει ο τροχός!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την υπερηχητική νίκη της ΑΕΚ που σκόρπισε την… τίμια Επισκοπή και για το μήνυμα που στέλνει η "Ένωση" σε όλα τα επίπεδά της, αλλάζοντας ολοκληρωτικά την εικόνα της.

Γυρίζει ο τροχός!
INTIME SPORTS

Kατ’ αρχήν respect στην Επισκοπή. Με το μαχαίρι στα δόντια για να παίξει μπάλα στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ κι ότι γίνει, μόνο ο Μανδραϊκός ήρθε τα τελευταία δύο χρόνια με αποτέλεσμα να φύγει από την Καλογρέζα με 8 γκολ. Αλλά η Γ’ Εθνική είναι αλλιώς. Η Football League είναι άλλο πράγμα. Βεβαίως το θάρρος της Επισκοπής να παίξει ποδόσφαιρο χωρίς τάσεις καταστροφής απέδειξε ότι η ΑΕΚ σε ανοιχτό γήπεδο και χωρίς τις ευτράπελες συνθήκες της Β’ Εθνική δεν μπορεί να έχει αντίπαλο. Άπειρες παράλληλες μπάλες μέσα στην περιοχή, πίεση ψηλά, καμιά 25αριά τελικές σε 90 λεπτά και 7 γκολ. Όχι κι άσχημα.

Αυτό που την ενδιαφέρει βέβαια την ΑΕΚ δεν είναι ο αντίπαλος. Αλλά η ίδια. Τα κέρδη που έχει από το ματς, την ομαδική δουλειά, το σούπερ ξεκίνημά της και το γεγονός ότι ευχαριστιέται ο κόσμος της μετά από καιρό. Και το ευχαριστιέται με λιγότερες …ενοχές σε σχέση με την περσινή αγροτική σεζόν.

Τα κέρδη του ματς

Η ΑΕΚ… ξεμπούκωσε για τα καλά. Ο Μπαρμπόσα σκόραρε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, λύθηκε και αρχίζει σιγά-σιγά να προσφέρει αυτό που περίμενε η ομάδα από τον ίδιο: Την υψηλή ποιότητα. Σκόραρε -για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα- έδωσε ασίστ, συμμετείχε στο 80% των επιθέσεων, ξεσήκωσε την εξέδρα με την απίθανη ποδοσφαιρική έμπνευση και του τακουνάκι του…

Ο Πεταυράκης συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα σε γκολ της ΑΕΚ (την περασμένη εβδομάδα είχε συμμετοχή σε δύο γκολ στην Πάτρα) και σε συνδυασμό με τον Μπακάκη ήταν τα δύο… εξτρέμ που προστέθηκαν στην ενδεκάδα της "Ένωσης" κόντρα στην Επισκοπή.

Γυρίζει ο τροχός!
INTIME SPORTS

Πολύ καλή η παρουσία και του Βαγγέλη Πλατέλλα ο οποίος έχει μεταμορφωθεί από το φιλικό κόντρα στον Παναθηναϊκό και μετά. Γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, γκολ στην Πάτρα, σκόραρε, δημιούργησε και μοίραζε ασίστ με την Επισκοπή, ενώ λίγο έλειψε να χριστεί ξανά σκόρερ στο τέλος και να ανεβάσει το κοντέρ στα 8. Ο Μάνταλος ήταν ο… παραδοσιακός Μάνταλος με τη διαφορά ότι έκανε το πρώτο του χατ-τρικ: Σοβαρή επιλογή τόσο για την ΑΕΚ της νέας χρονιάς όσο και για την Εθνική της επόμενης μέρας.

Γυρίζει ο τροχός!
INTIME SPORTS

Το στοίχημα της «Ένωσης» στον αγώνα με την Επισκοπή ήταν ο Ιβάν Μπρέσεβιτς λόγω… ανετοιμότητας. Ο τραυματισμός του Αραβίδη έφερε τον Κροάτη στο αρχικό σχήμα. Ο Ιβάν επέστρεψε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ από τις 9 Μαρτίου και λειτούργησε σαν να… μην πέρασε μια μέρα: Συνεπής στο… κουτί του, σκόραρε δύο φορές και ήταν μέσα στις φάσεις με πολύ καλή κίνηση στο χώρο. Καθαρόαιμο φορ είναι, λογικό…

Η ομαδικότητα

Το πρώτο γκολ του Μπρέσεβιτς στο ματς και δεύτερο της ΑΕΚ κόντρα στην Επισκοπή ήταν από αυτά που σηκώνουν τον Δέλλα από τον πάγκο και τον αναγκάζουν να χειροκροτεί με δύναμη. Κλέψιμο στη μεσαία γραμμή, εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Κορδέρο, Πλατέλλα και Μπρέσεβιτς και τον τελευταίο να χρίζεται σκόρερ. Τρομερή επίθεση, δείγμα του γεγονότος ότι η ΑΕΚ επαναφέρει το… ξεχασμένο ποδοσφαιρικό DNA της και πνίγει μετά από χρόνια τον αντίπαλο.

Σούπερ ξεκίνημα

Η ΑΕΚ έβγαλε το δύσκολο πρόγραμμα, τις δύσκολες έδρες της Β’ Εθνικής και πλέον απολαμβάνει τους… καρπούς της επιτυχημένης συγκομιδής της, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου. Αρκετοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν ότι η ΑΕΚ θα αντιμετώπιζε περισσότερες δυσκολίες στην κατηγορία ωστόσο η πραγματικότητα δεν τους δικαιώνει. Αντίθετα, η πραγματικότητα δικαιώνει τον φετινό σοβαρό αγωνιστικό σχεδιασμό ο οποίος ήταν απόλυτα επιτυχημένος σε αντίθεση με εκείνον της περασμένης σεζόν. Η ΑΕΚ έχει αρχή, μέση και τέλος, ξέρει τι ζητάει ενώ έχει και έναν σοβαρό προπονητή με αρκετά κίνητρα που την κρατά προσγειωμένη όταν η κατάσταση το απαιτεί. Όσοι έχουν παρακολουθήσει στενά την ομάδα, κυρίως την περίοδο της προετοιμασίας της, αντιλαμβάνονται ότι η ποικιλία στο παιχνίδι της και τα όσα βγήκαν χθες στο χόρτο είναι «κουσούρια» που της κόλλησε ο προπονητής της.

Ο κόσμος περνάει -ξανά- καλά μαζί με την ΑΕΚ

Η αρρωστημένη κατάσταση των τελευταίων ετών αποτελεί παρελθόν. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι παραγράφεται, αφού τα παραδείγματα προς αποφυγή πρέπει να τα κρατά κανείς ψηλά στα ράφια του… μυαλού. Η κατάσταση αυτή έδωσε τη θέση της σε μία ΑΕΚ που βγάζει υγεία παντού: Στα αποδυτήρια, στα Σπάτα, στα γραφεία, στο γρασίδι και στην εξέδρα.

Γυρίζει ο τροχός!
INTIME SPORTS

Μπορεί οι ΑΕΚτζήδες να είχαν στο μυαλό τους ότι θα ζούσαν αυτή την εποχή το καλύτερο σενάριο, αυτό με την ομάδα που πετάει και με τη Φιλαδέλφεια που σιγά-σιγά… ξανασηκώνεται. Η Φιλαδέλφεια δεν έχει ξεκινήσει να «σηκώνεται» ωστόσο η εξέδρα διατηρείται ζεστή. Πανηγυρίζει βλέποντας την ΑΕΚ να γίνεται κάτι αρκετά κοντινό με αυτό που ήξερε πριν από κάτι χρόνια, απαλλαγμένη πια από τα εξωαγωνιστικά που την απασχολούσαν με αποτέλεσμα να φθείρεται και να πέφτει.

Τα μπινελίκια, η γκρίνια, οι… μέτοχοι-αμέτοχοι, οι λινάτσες με τις μπογιές που επιστρατεύονταν για διαμαρτυρίες και… τοποθετήσεις σε διοικητικά ζητήματα έδωσαν τη θέση τους στα εύθυμα τραγούδια και την έμπνευση. Εξαιτίας της οποίας δημιουργήθηκε το στιχάκι που τραγούδησαν οι φίλοι της ΑΕΚ χθες στην Καλογρέζα δίνοντας το σύνθημα: Γυρίζει ο τροχός.

Υ.Γ.:Ο Ζόριτς ήταν ο καλύτερος από τις τρεις αλλαγές. Είχε και αυτός συμμετοχή σε δύο γκολ σε λιγότερο από μισή ώρα. Βέβαια, στη φάση του πέναλτι ο Μαυροβούνιος ξεγελάει τον διαιτητή αφού δεν υπάρχει καμία παράβαση.

Υ.Γ.1:Μαζί με την Επισκοπή ήρθε σαν αντίπαλος στο ΟΑΚΑ ο Γιώργος Νικόλτσης. Πρώην φορ της ΑΕΚ, παιδί από τα σπλάχνα των ακαδημιών. Έγινε επαγγελματίας, πήρε συμμετοχή στην πρώτη ομάδα επί Χιμένεθ ωστόσο δεν είχε την εξέλιξη που περίμεναν τότε στα Σπάτα με αποτέλεσμα ο Βαγγέλης Βλάχος να τον διώξει από την προετοιμασία στο Τσέστερ της Αγγλίας. Μιας και ο δρόμος έβγαλε τον Νικόλτση στον δρόμο της ΑΕΚ καλό είναι να κρατήσει κανείς πως η «Ένωση» έχει καταφέρει τώρα -από τα νηπιακά ακόμα βήματα του πλάνου των ακαδημιών- να ανεβάσει μικρούς στην πρώτη ομάδα της. Κάποια στιγμή θα πούμε περισσότερα για το πρότζεκτ των τμημάτων υποδομής αφού γίνεται πολύ καλή δουλειά με ένα από τα αποτελέσματα της οποίας να είναι η κλήση 6 παικτών της Κ20 στην Εθνική του Γιάννη Γκούμα.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Επισκοπή 7-0 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK