H επιστροφή της ΑΕΚ στο... πάνω ράφι

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ της επόμενης μέρας που χτίζεται σε προδιαγραφές… Σούπερ Λιγκ και για την επιστροφή της ματιάς της "Ένωσης" στο πάνω ράφι, με τους "κιτρινόμαυρους" να μπαίνουν ξανά σε δύσκολες περιπτώσεις.

H επιστροφή της ΑΕΚ στο... πάνω ράφι

Το χτίσιμο της ΑΕΚ της επόμενης μέρας βρίσκεται σε εξέλιξη και ορισμένες από τις περιπτώσεις που απασχολούν την «Ένωση» έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας. Βεβαίως η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμη φάση και θα συνεχιστεί με τις… ματιές του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα ονόματα που παρελαύνουν καθημερινά στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ ανήκουν στην κατηγορία… ελίτ, με την "Ένωση" να αποκτά ξανά την πολυτέλεια να κοιτάζει περιπτώσεις παικτών οι οποίες στο πρόσφατο -εφιαλτικό- παρελθόν έκαναν… τζιζ για το πενιχρό της βαλάντιο.

Κρισλάν

O Bραζιλιάνος Κρισλάν της Πεναπολένσε είναι μία από τις περιπτώσεις που απασχόλησαν τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στο πρόσφατο μεταγραφικό ταξίδι του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, έχοντας μπει στο στόχαστρο και αρκετών ομάδων της πατρίδας του, μία εκ των οποίων φέρεται να είναι η Σάντος, μίλησε για το ενδεχόμενο της μεταγραφής του: «Ήθελα και περίμενα να συμβούν όσα συμβαίνουν. Όμως ο μάνατζερ μου τα διαχειρίζεται όλα αυτά. Έχουμε συμφωνήσει να τα συζητήσουμε, μόλις ολοκληρωθεί το Παουλίστα».

Από την άλλη, ο ατζέντης του αναφέρθηκε μόνο στο ενδιαφέρον βραζιλιάνικων ομάδων για τον πελάτη του: «Υπάρχουν ομάδα από το Σάο Πάολο και το Ριό Ντε Τζανέιρο που ενδιαφέρονται για τον Κρισλάν. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω πως είναι η Σάντος. Δεν θα ήθελε να αποκαλύψω τα ονόματα, γιατί οι ομάδες έχουν ζητήσει μυστικότητα».

Σκόκο: Το ενδεχόμενο της μεγάλης επιστροφής

H αλήθεια είναι ότι έχει πραγματοποιηθεί μία επαφή της ΑΕΚ με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης επαφής ήταν περισσότερο διερευνητικός. Έκτοτε δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη ωστόσο στα θετικά της όλης ιστορίας είναι η επιθυμία του Νάτσο Σκόκο να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα και να φορέσει τη φανέλα της «Ένωσης». Βεβαίως υπάρχουν και ορισμένα… αρνητικά στην υπόθεση Σκόκο, τα οποία έχουν να κάνουν με τις αντικειμενικές δυσκολίες να ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα» ο ποδοσφαιριστής την ερχόμενη περίοδο.

Η πιο σοβαρή αντικειμενική δυσκολία, είναι το γεγονός ότι ο «υδραυλικός» δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Νιούελς μέχρι το 2019…

Λούκα

Ο Λούκα της Κρισιούμα είναι μία ακόμα περίπτωση που… γοήτευσε την ΑΕΚ ωστόσο και αυτή τη φορά οι δυσκολίες για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή είναι αρκετές. Ο πρώτος λόγος δυσκολίας έχει να κάνει με το… ιδιοκτησιακό καθεστώς του Βραζιλιάνου ο οποίος ανήκει τόσο στην ομάδα που αγωνίζεται όσο και σε γραφείο μάνατζερ. Ο ίδιος φέρεται να έδειξε θετικός τις τελευταίες μέρες για το ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της «Ένωσης» ωστόσο η υπόθεση μόνο εύκολη δεν είναι.

Είδε και τερματοφύλακα

Πολύ θετική εντύπωση στην ΑΕΚ έκανε και ο τερματοφύλακας της Κορίνθιανς, Βάλτερ Λεάντρο Αρτούνε. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος πορτιέρο έχει ύψος 1.88 μ. είναι ο δεύτερος τερματοφύλακας της Κορίνθιανς με της οποίας τη φανέλα μετράει συνολικά 23 συμμετοχές.

Ο πιθανός… επαναπατρισμός του Τζιμπούρ

Ο Αλγερινός αποτελεί πάντα μία περίπτωση που ενδιαφέρει την ΑΕΚ. Έστω κι αν υπάρχουν αντιρρήσεις εντός των τειχών για πιθανή απόκτησή του, αρκετοί είναι οι «κιτρινόμαυροι» που παρακολουθούν την πορεία του Τζιμπούρ στην Κύπρο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και διαπιστώνουν τη θεαματική βελτίωση των επιδόσεών του στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος του νησιού. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Τζιμπούρ αποκτήθηκε στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού από τον ΑΠΟΕΛ χάνοντας όλο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας των Κυπρίων. Αν και δεν ξεκίνησε καλά, ο πρώην άσος της ΑΕΚ μετράει 9 γκολ σε 20 αγώνες.

Πρώτη κουβέντα, ενημέρωση και… συνέχεια

Ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς με την επιστροφή του από τη Βραζιλία συναντήθηκε με τον εκτελεστικό διευθυντή της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς και σε συνεννόηση με τον προπονητή της ομάδας, Τραϊανό Δέλλα έγινε μία πρώτη κουβέντα της τριανδρίας για τα μεταγραφικά. Τα δεδομένα γνωστοποιήθηκαν, η εικόνα της «Ένωσης» για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε θέσεις που απασχολούν βελτιώθηκε και πλέον… η ζωή συνεχίζεται.

Ο Μιλοβάνοβιτς θα ρίξει δίχτυα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην εγχώρια αγορά για την απόκτηση ορισμένων παικτών που βρίσκονται σημειωμένοι στο «κιτρινόμαυρο» μπλοκάκι και θα αποτελέσουν τα υλικά για το χτίσιμο της ΑΕΚ της επόμενης μέρας.

Οι… βασικοί που θα αποκτηθούν

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως η «Ένωση» θα κινηθεί για την κάλυψη αρκετών θέσεων, αποκτώντας βασικούς ποδοσφαιριστές. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στην ΑΕΚ κινούνται για να αποκτήσουν έναν κεντρικό αμυντικό που θα πλαισιώσει τον Δημήτρη Κολοβέτσιο, έναν αριστερό μπακ, έναν επιτελικό μέσο που θα καλύψει τον Πέτρο Μάνταλο, ένα δεξί εξτρέμ και έναν σέντερ φορ.

Ομάδα με βάθος

Από εκεί και πέρα θα αποκτηθούν και ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα προορίζονται για τον πάγκο της ομάδας και θα αποτελούν το βάθος της. Στην ΑΕΚ θέλουν να εμπλουτίσουν τη φαρέτρα του προπονητή με σοβαρές λύσεις οι οποίες θα μπορούν να δώσουν ουσιαστικές βοήθειες. Η πληρότητα του νέου ρόστερ στα χαφ είναι ενδεικτική με τους Γιόχανσον, Ανάκογλου, Κορδέρο, Σιμόες, Τζανετόπουλο και ενδεχομένως με τον Ρόβα σαν… μπόνους λύση σε περίπτωση που παραμείνει στην ομάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Στα χέρια του Δήμου οι απαντήσεις της ΑΕΚ

Κανονικά στην Ευρώπη η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK