Άλλος είναι ο πραγματικός... τελικός για την ΑΕΚ

O Άκης Γεωργίου γράφει για το ματς στο Καραϊσκάκη και για τον... πραγματικό τελικό που δεν είναι αυτός του Κυπέλλου αλλά του... καλοκαιριού!

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
aek omadiki EUROKINISSI SPORTS

O αγώνας της Κυριακής ήταν ειδικών συνθηκών για την ΑΕΚ λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Κέρκυρα, αφού εδώ και μερικές εβδομάδες δείχνει να έχει παρατήσει τη σεζόν. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Ένωση να συνδυάσει τη νίκη της με… showtime, δίνοντάς της έναν εντυπωσιακό τόνο!

Τίποτα από τα παραπάνω πάντως δεν μπορούν να παραπλανήσουν την ΑΕΚ ωραιοποιώντας την εικόνα της πριν από το ματς της χρονιάς (έτσι το όνομάζουν), όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Ο Χιμένεθ το ξέρει καλύτερα απ' όλους και γι' αυτό όχι απλά σφίγγει τα... λουριά, χωρίς να επιτρέπει να χαλαρώσουν σε καμία φάση εντός ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ανεξάρτητα, πάντως, με ό,τι γίνει τόσο την Πέμπτη όσο στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας και γενικά στο κύπελλο, η μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ έχει ήδη δημιουργήσει κάποια δεδομένα για την επόμενη ημέρα, τα οποία θα χρησιμεύσουν στο κλαμπ για τη μετέπειτα πορεία του. Αν δεν πάθεις, προφανώς δεν μαθαίνεις...

ΠΕΡΣΙ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ

Η ΑΕΚ την εποχή που έχτιζε το μέλλον της, έπεσε στην παγίδα γιατί αποφάσισε να μη λάβει υπόψη όσα -μέσα από τα καλά και τα λάθη της- τη δίδαξε η περσινή σεζόν. Πήγε σε μια λογική "αφού πήραμε το Κύπελλο πετύχαμε, οπότε συνεχίζουμε στο ίδιο τέμπο". Προσέγγισε ασόβαρα το θέμα του προπονητή, κάλυψε τους λανθασμένους χειρισμούς της με μια επιλογή όπως του Κετσπάγια που αποδείχτηκε πλήρως ατυχής και στη συνέχεια διόρθωσε το λάθος της με άλλο επιλέγοντας για προπονητή τον Μοράις.

Ο χρόνος χάθηκε, η ομάδα "κάηκε" αλλάζοντας τρεις φορές πρόσωπο μέσα στη σεζόν (κάθε προπονητής έχει τη δική του λογική προπόνησης) και η ΑΕΚ έγινε η χαρά του κάθε... πικραμένου σκορπώντας βαθμούς ακόμα και μέσα στην έδρα της, πολύ πριν αρχίσουν τα ντέρμπι.

Όλα αυτά έγιναν με την κάλυψη-απόκρυψη της περσινής κατάκτησης του Κυπέλλου.

Ενδεχομένως να ήταν σε ένα βαθμό λογικό να χαθεί η μπάλα με την κατάκτηση ενός τίτλου από μια ομάδα που ψάχνει τη χαμένη αίγλη της και προερχόταν από δύο επίπονα χρόνια σε κατηγορίες που δεν τη χωρούσαν και δεν είχαν καμία σχέση με το μέγεθός της. Όμως τίποτα δεν πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρο σε ένα σύλλογο από τους στόχους και τις συντεταγμένες του.

ΑΥΤΟ ΤΗΝ "ΚΑΙΕΙ"!

Και για την ΑΕΚ αυτό που "καίει" δεν είναι το τι θα κάνει σε ένα ματς με τον Ολυμπιακό, ή σε δύο ή σε έναν τελικό.

Αυτή τη στιγμή επείγει η πραγματική καθιέρωση στο επίπεδο ανταγωνισμού που επιτάσσει το μέγεθός της. Να γίνει, δηλαδή, μια ομάδα με σαφή επιθετικό προσανατολισμό που ν' αντέχει στη διάρκεια και να κοντράρει σοβαρά τους ανταγωνιστές της.

ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ, ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Σαφώς αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος, σχέδιο και χρήμα. Σήμερα είμαστε στο σημείο που η ΑΕΚ κατάφερε να δημιουργήσει έναν καλό κορμό: σταμάτησε να είναι κέντρο διερχομένων, ποντάρει σε Έλληνες ποδοσφαιριστές (ανανεώσεις Λαμπρόπουλου, Μπακάκη, απόκτηση Γιακουμάκη, Μπάρκα), έχει κάποιους καλούς ξένους που μπορούν να τη βοηθήσουν (Πέκχαρτ, Βάργκας, Γκάλο, Σιμόες, Γιόχανσον), έχει εμπειρία (Λάζαρος, Τσιγκρίνσκι), έχει νιάτα και ταλέντο (Γαλανόπουλος, Γιούσης που θα τον δούμε σύντομα).

Ένα πράγμα είναι που της λείπει: οι 2-3 σούπερ περιπτώσεις που θα ενισχύσουν τον υπάρχοντα (καλό) κορμό και θα κάνουν τη διαφορά.

ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Καλός, χρυσός ο αγώνας της Πέμπτης, ακόμα καλύτερος και πιο σημαντικός ο επαναληπτικός στο ΟΑΚΑ. Αφότου στην ΑΕΚ απέμεινε να κυνηγά έναν τίτλο, είναι μονόδρομος να τον κυνηγήσει με όλες της τις δυνάμεις.

Ακόμα κι αν τα καταφέρει όμως, ένα Κύπελλο δεν θα της αλλάξει την ιστορία και την καθημερινότητα. Ο σωστός προγραμματισμός και οι στοχευμένες κινήσεις, τώρα που είδε πια τι είναι το σωστό και τι λάθος, θα την ανεβάσουν επίπεδο γενικότερα. Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι αυξημένες πιθανότητες παραμονής του Χιμένεθ, οι συνθήκες ευνοούν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK