Η ΑΕΚ έχει αλλεργία στις νίκες

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ, η οποία άρχισε καλά στην Κέρκυρα, αλλά έχασε τα... αυγά και τα καλάθια, δείχνοντας ανήμπορη να πετύχει σερί θετικών αποτελεσμάτων.

Η ΑΕΚ έχει αλλεργία στις νίκες

Το αποτέλεσμα του αγώνα της Κέρκυρας αφήνει ένα τεράστιο γιατί στην ΑΕΚ εξαιτίας του τρόπου που χάθηκαν οι τρεις βαθμοί στην Κέρκυρα.

Ουδείς αμφισβητεί πως οι "κιτρινόμαυροι" μπήκαν δυνατά, κατάφεραν να βρουν γκολ από στημένη μπάλα και να προηγηθούν. Έδειχναν δε να ελέγχουν το ματς σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του, παρόλα αυτά δεν νίκησαν. Το γκολ του Τουράμ μετά από αλλεπάλληλα λάθη στην άμυνα "γονάτισε" την ΑΕΚ, μια και χάθηκε επιπλέον έδαφος στη βαθμολογία.

Τηρουμένων των αναλογιών και των όσων έχει δείξει εφέτος, η ΑΕΚ έκανε στο Νησί των Φαιάκων ένα από τα πιο "γεμάτα" ημίχρονα. Αυτό που έλειψε ήταν η προσοχή στην τελική προσπάθεια, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για μια πιο ασφαλή διαφορά πριν από το δεύτερο μισό.

Το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές του Μοράις έκαναν αρκετές τελικές προσπάθειες πιάνοντας ένα επιθυμητό στάνταρ συγκαταλέγεται στα θετικά. Ακόμη κι αυτό όμως πετάχτηκε στα σκουπίδια, από τη στιγμή που απέτυχε να βρει το αποτέλεσμα.

ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΣΤΗ ΝΙΚΗ

Η ΑΕΚ είναι άρρωστη. Νίκησε τον Πλατανιά με την ψυχή στο στόμα, είπε ότι "δεν πειράζει ας είναι κι έτσι φτάνει να χτίσουμε πάνω σε αυτό". Πήγε στην Καρδίτσα, βρέθηκε να προηγείται 2-0, είπε "τουλάχιστον θα ενισχυθούμε κι άλλο στο ψυχολογικό κομμάτι", αλλά ισοφαρίστηκε. Ταξίδεψε στην Κέρκυρα, της πήγαν -σχεδόν- όλα δεξιά μέχρι το 60'-70' και εκεί που τόλμησε να σκεφτεί ότι πάει μετά από καιρό για δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, έχασε τ' αυγά, τα καλάθια και το "τρίποντο". Για τον έναν ή τον άλλο λόγο η Ένωση δεν μπορεί να υποστηρίξει πορεία πρωταθλητισμού, είναι κάτι χιλιοειπωμένο και χιλιογραμμένο.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ

Μέσα σε όλη τη "μαυρίλα" και παρότι η αισιοδοξία έχει δικαιολογημένα χαθεί, η αλήθεια είναι ότι τουλάχιστον στην Κέρκυρα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα έδειξε... κάτι. Υπήρχε βέβαια σημαντικό πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα, άλλες φορές ωστόσο τα πράγματα ήταν χειρότερα. Γιατί τις περισσότερες φορές που άφηνε βαθμούς εφέτος η ΑΕΚ δεν έδειχνε τίποτα. Απλά παραδινόταν στη μοίρα της. Βέβαια αυτό δεν αποτελεί ελαφρυντικό και για τον Μοράις ο οποίος πλησιάζει ποσοστά... Βαγγέλη Βλάχου.

ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ

Ντεμπούτο έκανε στην αρχική 11άδα ο Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος έβγαλε όλο το ματς και έδειξε να είναι πιο έτοιμος από αρκετό κόσμο που πέρασε εφέτος από το αρχικό σχήμα. Πολύ καλό ματς ανασταλτικά και δημιουργικά (παρότι πρόκειται για καθαρόαιμο κόφτη), έπαιζε ξανά την μπάλα μπροστά, έμπαινε πρώτος στις φάσεις, είχε τσαμπουκά και ανέβασε ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες. Χρόνια είχε να βγάλει η ΑΕΚ πιτσιρικά μέσα από τα σπλάχνα της, τώρα δείχνει ότι όλο αυτό με τον Γαλανόπουλο έχει γερό υπόβαθρο και μπορεί να αντέξει. Η πορεία θα δείξει.

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ

Ο Μοράις παρέταξε την ομάδα με τρία ανασταλτικά χαφ, κάτι που δημιουργούσε κίνδυνο στη δημιουργία της ομάδας, δεν του κόστισε όμως. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο πολύ καλός Γαλανόπουλος, του οποίου την 90λεπτη παρουσία πιστώνεται καθαρά ο Πορτογάλος. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο έπαθε και αυτός... θάλασσα, κάτι που πιστοποιήθηκε από το μπέρδεμα στον πάγκο με την αλλαγή του Πέκχαρτ. Ο Τσέχος φόρεσε τη φανέλα για να μπει, μετά πήρε οδηγία να περιμένει και φόρεσε το μπουφάν γιατί ο Μοράις δεν ήθελε να βγάλει τον Αλμέιδα και... τελικά πέρασε στη θέση του Αλμέιδα.

ΥΠΝΟΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

Όσο για τη φάση του γκολ που δέχεται η ΑΕΚ από τον Τουράμ, έγιναν αρκετά λάθη, αρχικά από τον Ντίντακ που δεν εμπόδισε την πάσα στην καρδιά της περιοχής και στη συνέχεια από το αμυντικό δίδυμο που έχασε τους χρόνους και δεν βγήκε μπροστά στον επιθετικό των γηπεδούχων ο οποίος τελείωσε χωρίς εμπόδια τη φάση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα... έριξε στον διαιτητή ο Ζοζέ Μοράις
Η ΑΕΚ δεν καθάρισε το ματς, η Κέρκυρα "έκλεψε" το βαθμό

News 24/7

24MEDIA NETWORK