Η ΑΕΚ στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ

Τι σημαίνει για την ΑΕΚ η εκλογή Τσίπρα. Η υπόσχεση του σημερινού πρωθυπουργού που η "Ένωση" περιμένει να πραγματοποιηθεί. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Η ΑΕΚ στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ
INTIME SPORTS

H επομένη των εκλογών είναι μία μέρα κατά την οποία η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Για αρνητικό ή θετικό τρόπο η ιστορία θα το δείξει, ωστόσο η ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αρκετές εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Η ΑΕΚ είναι η ομάδα η οποία είχε τη μεγαλύτερη… κάψα σε όλο τον αθλητικό χώρο για την έκβαση των εκλογών λόγω του ενδεχομένου της κατασκευής του γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια και των όσων έχουν προηγηθεί το τελευταίο διάστημα. Βεβαίως ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός έχει από σήμερα περισσότερα και σοβαρότερα προβλήματα να λύσει, ωστόσο το θέμα της ΑΕΚ θεωρείται κατά γενική ομολογία φλέγον και πρόκειται να ανοίξει αρκετές χιλιάδες θέσεις εργασίας σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί.

Η θέση της ΑΕΚ για τις εκλογές

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν πήρε καμία θέση προεκλογικά. Παρά τα όσα έχουν προηγηθεί η «Ένωση» προτίμησε να κρατήσει ουδέτερη στάση, κάτι που πέρασε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη συνάντησή του με την Original πριν από μερικές μέρες. Την ίδια λογική είχε ακολουθήσει η ΑΕΚ και στις εκλογές του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Συνεπώς δεν υπάρχει καμία τοποθέτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα, ούτε κάποιο σχόλιο από επίσημα χείλη.

Τι περιμένει η ΑΕΚ από την κυβέρνηση

Η ΑΕΚ περιμένει να πραγματοποιηθεί η υπόσχεση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος με τους παλαίμαχους στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου. Ο σημερινός πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί τότε στους Μπάγεβιτς, Μαύρο, Νικολάου, Σεραφείδη ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση θα δρομολογηθεί συνάντηση με την επίσημη ΑΕΚ για το θέμα του γηπέδου.

Στην «Ένωση» δεν έχουν λόγο να μην πιστεύουν τον Τσίπρα καθώς ο πρωθυπουργός ψήφισε υπέρ το περασμένο καλοκαίρι σε εσωτερική ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που θα κρατούσε το κόμμα για την κατασκευή του γηπέδου. Βέβαια τότε ο Τσίπρας μειοψήφισε στην κεντρική επιτροπή αλλά πλέον υπάρχει αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα αλλάξει λόγω του νέου ρόλου του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας.

Η… μπάλα αναμένεται να παιχτεί στο θέμα των στρεμμάτων που έχουν παραχωρηθεί με νόμο στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, στο μέγεθος του ποσού που θα καταβάλει η Περιφέρεια στο Σωματείο που δικαιούται 20 εκατ. ευρώ και στο θέμα της άρσης των ενστάσεων του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας στο έργο του οποίου όμως, ο Τσίπρας είπε ότι δεν μπορεί να παρέμβει.

Δεδομένου του γεγονότος ότι στην Κουμουνδούρου υπάρχει μεγάλη πολυφωνία στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, η συνολική στάση του κόμματος θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Από εκεί και πέρα εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο έχουν προσφύγει 17 κάτοικοι και ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας.

Διαβάστε ακόμη:

Η επόμενη ημέρα στον ελληνικό αθλητισμό μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

News 24/7

24MEDIA NETWORK