Η εβδομάδα (;) της επιβίωσης

Η ΑΕΚ νίκησε στη Λάρισα αλλά η... εβδομάδα επιβίωσης του Κετσπάγια στον πάγκο της εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή, αφού παρά το διπλό η πεποίθηση ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη ενισχύεται και υποστηρίζεται σχεδόν συνολικά εντός κλαμπ.

Η εβδομάδα (;) της επιβίωσης

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα από τη Λάρισα και σε κάθε περίπτωση το τρίποντο στο AEL FC Arena ανακούφισε και τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος όμως εξακολουθεί να βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση.

Η εκτός έδρας νίκη της "Ένωσης" κάλυψε μέρος του χαμένου εδάφους αλλά η συνέχεια -πιθανότατα και η σημερινή μέρα- θα δείξει αν είναι αρκετή για να κρατήσει και τον Κετσπάγια στον πάγκο, ακόμα και μέχρι τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Οι περισσότερες πιθανότητες πάντως, αυτή τη στιγμή είναι στο ότι το διπλό στη Λάρισα, δεν θα φανεί αρκετό στον Τιμούρ.

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Η αλήθεια είναι πως εδώ και αρκετές μέρες ήταν διά γυμνού οφθαλμού ορατό, ότι το ζήτημα Κετσπάγια αποτελούσε απλά θέμα χρόνου, αφού η συνέχεια της όλης ιστορίας -με ευθύνη αρκετών- απλά δεν οδηγούσε πουθενά. Η εμπιστοσύνη είχε κλονιστεί, τα αποδυτήρια είχαν χαθεί, και η διαπίστωση πως με αυτούς τους παίκτες και αυτόν τον προπονητή η ΑΕΚ πηγαίνει στο πουθενά, έγινε πλέον κοινή. Κάτι από τα δύο έψαχνε να αλλάξει η ΑΕΚ και σε αυτές τις περιπτώσεις συνήθως φεύγει ο προπονητής.

Πλέον όλα δείχνουν ότι η κλεψύδρα αδειάζει και ο χρόνος εξαντλείται. Οι πιθανότητες να μην εξασφάλισε την «επιβίωση για μία ακόμα εβδομάδα», όπως ο ίδιος ο Κετσπάγια είπε στη Λάρισα, είναι σημαντικές και πιθανόν πολύ περισσότερες από αυτές που συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να οδηγήσει την ομάδα στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

ΜΟΙΡΑΙΑ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΕΔΩ

Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ οδηγείται σε μια οξύμωρη απόφαση η οποία ήταν αναπόφευκτη λόγω των συνολικών χειρισμών στο θέμα του προπονητή από τη βάση. Και για την… πρόληψη και για τη διαχείριση σε περίπτωση που τα πράγματα στραβώσουν.

Η ΑΕΚ δε λειτούργησε καλά ούτε στο πρώτο κομμάτι (την εποχή που είχε μπροστά της ένα ολόκληρο δίμηνο) ούτε στο δεύτερο. Μοιραία τα πράγματα θα έφταναν σε ένα σημείο που ή η παραμονή του προπονητή θα κρινόταν από το αποτέλεσμα της Κυριακής με τη λογική "δοκάρι και μέσα…" ή καλή ώρα μετά από καμιά νίκη στα σχοινιά, όπως καλή ώρα χθες στη Λάρισα.

Τώρα βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού σχετικά με το ακριβές χρονικό σημείο, αλλά το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί φαίνεται να είναι -πια- προδιαγεγραμμένο.

Η ΑΜΕΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Πριν από το ματς της Λάρισας είχε αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία που ήθελε το όνομα του Κετσπάγια να συζητιέται μεγαλοφώνως στις τάξεις της κυπριακής ομάδας η οποία βρίσκεται σε κατάσταση αναζήτησης προπονητή.

Μάλιστα ο διευθυντής επικοινωνίας της Ανόρθωσης, με δηλώσεις που είχε κάνει σε αθλητικό ραδιόφωνο της μεγαλονήσου το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν διέψευσε την ενασχόληση των ιθυνόντων της ομάδας με την περίπτωση του Τιμούρ, αν φυσικά ερχόταν η λύση της συνεργασίας με την ΑΕΚ (που σε πρώτη φάση, τουλάχιστον, δεν ήρθε).

Ο Κετσπάγια ρωτήθηκε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το παραπάνω στόρι και είπε το προφανές. "Δεν έχει καμία σημασία αυτό. Σήμερα κερδίσαμε και περιμένω να επιβιώσω για μία ακόμα εβδομάδα", ήταν η αρχική κουβέντα του για να ολοκληρώσει με το -συνειδητοποιημένο του- παράπονο για τη γενικότερη προσέγγιση γύρω από το θέμα του προπονητή: " Τη μια μέρα κάνετε κάποιον Θεό και την άλλη τον θάβετε δέκα μέτρα κάτω από τη γη".

ΑΚΟΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΜΟΥΡ

Προφανώς ο Κετσπάγια στη συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα δεν γνώριζε καν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, τα πράγματα να είναι ακόμα χειρότερα σε σχέση με αυτό που περιέγραψε. Η κατάσταση σε ότι αφορά το θέμα της παραμονής του στην ΑΕΚ είναι ανοιχτή και όλα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα.

Η σημερινή μέρα θα είναι αρκετά κομβική ως προς το πότε ακριβώς θα φύγει ο Κετσπάγια. Το ότι θα φύγει είναι δεδομένο και πλέον η όλη ιστορία βρίσκεται στο πόσο γρήγορη κίνηση μπορεί να γίνει για τον επόμενο. Για τον Τιμούρ πάντως, η ουσία είναι πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Στις υπόλοιπες ειδήσεις της ημέρας, ο Κετσπάγια όρισε τη σημερινή προπόνηση στα Σπάτα στις 5 το απόγευμα και η… επιβίωση στην ΑΕΚ φαίνεται ότι θα κριθεί, όχι ανάλογα με τις εβδομάδες που είπε ο Τιμούρ αλλά ανάλογα με τις ώρες και τις αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

"Με θάψατε αλλά επιβίωσα μια ακόμη εβδομάδα"
Μεγάλη "απόδραση" από τον Κάμπο η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK