Η κατάσταση στα χέρια της και το πόδι στο γκάζι

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ και της λογικής στο ΣτΕ, για την απαίτηση να θεωρηθούν εμπορικοί χώροι ένα καφενείο, μία μπουτίκ, ένα κουρείο και την προσπάθεια του Δήμου να μην ξεπερνάει το ύψος των πυλώνων του νέου γηπέδου εκείνο του Ντιέγκο Μπουονανότε.

Η κατάσταση στα χέρια της και το πόδι στο γκάζι
ΑΕΚ-γήπεδο INTIME SPORTS

Το είχα ξαναγράψει κοντά στα περασμένα Χριστούγεννα. Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει γιατί είναι δίκαιο, σωστό, ηθικό, και λογικό. Δίκαιο γιατί το 2003 έγινε μία μεγάλη αδικία, σωστό γιατί η αδικίες πρέπει να αποκαθίστανται, ηθικό γιατί η ΑΕΚ προϋπήρχε στη Φιλαδέλφεια από την εποχή που η τελευταία λεγόταν Ποδονίφτης και λογικό γιατί ανοίγουν χιλιάδες θέσεις εργασίας σε μία πολύ δύσκολη οικονομική καμπή για τη χώρα.

Τα πάντα μπορεί να κάνει κανείς εκτός από ένα: Να αγγίζει το ηθικό. Όχι με την έννοια του "ηθικού" και του "ανήθικου" όπως αναφέρονται καθημερινά. Αλλά και το να παίζει κανείς με την ψυχή του κόσμου ψαχουλεύοντας χωρίς καμία λογική το μεγαλύτερό του όνειρο εντάσσεται στο ηθικό κομμάτι.

Παράλογο Vs Λογική

Τόσο καιρό συζητούσαμε τα αυτονόητα και αναλωθήκαμε σε μία κουβέντα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν, αφού φάνηκε από την αρχή η τάση για κόντρα με τη λογική. "Γήπεδο στα όρια του παλιού γηπέδου" έγραφαν και φώναζαν οι… κατά που έκαναν σημαία το παραπάνω μότο, μη μπορώντας να αντιληφθούν ότι ένα γήπεδο που χτίζεται το 2015 δεν είναι εφικτό να ανεγερθεί με τις ίδιες προϋποθέσεις που χτίστηκε ένα γήπεδο τη δεκαετία του ’30. "Να πάει λίγο μέσα το γήπεδο από τη μεριά της παλιάς θύρας 18 ώστε να μην υποστούν όχληση οι κάτοικοι της οδού Καππαδοκίας". Αλλά παράλληλα να μην κοπεί και δέντρο. Και να είναι στο ύψος του… Μπουονανότε οι πυλώνες.

Η κατάσταση στα χέρια της και το πόδι στο γκάζι
Μελισσανίδης-γήπεδο INTIME SPORTS

Τρομερά πράγματα, απαιτήσεις που πρόδιδαν την κρυφή ελπίδα η οποία δεν ήταν άλλη από το να μην γίνει ποτέ γήπεδο και ενδεχομένως με την πάροδο των ετών (αφού αν δεν γίνει τώρα δε θα γίνει ποτέ) να… απορροφήσει το άλσος την έκταση που ανήκει στην ΑΕΚ.

Στην… επιχειρηματολογία που απορρίφθηκε από το ΣτΕ τονίστηκαν ακόμα και οι εμπορικές χρήσεις. Μία καφετέρια, ένα καφενείο, ένα χαμάμ και ένα κουρείο. Και μία μπουτίκ. Που επίσης δεν υπήρχε το ’30.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επικύρωσε με τον πιο βαρύγδουπο τρόπο το προφανές συμπέρασμα στην αρχή του κειμένου. Ότι δηλαδή το αίτημα της ΑΕΚ είναι δίκαιο, σωστό, ηθικό, και λογικό. Αναμενόμενο μεν, ουσιαστικό δε.

Τα επόμενα βήματα της ΑΕΚ

Τώρα η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να βάλει το πόδι στο γκάζι και να… φορτσάρει. Τη Δευτέρα θα πάει στο ΥΠΕΠΑΝ, θα βάλει στον φάκελο την καθαρογραμμένη, επίσημη και οριστική απόφαση του ΣτΕ και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη δημόσια διαβούλευση της περιβαλλοντικής μελέτης. Αυτή θα έχει διάρκεια 45 μέρες και μετά η ΑΕΚ παίρνει την οικοδομική άδεια και ξεκινάει. Ή τουλάχιστον ξεκινάει -επιτέλους- να γίνεται η ίδια υπεύθυνη για το μεγαλύτερο πρότζεκτ της 91χρονης ζωής της.

Έχασε καιρό η ΑΕΚ λόγω της εγωιστικής τάσης ορισμένων, άκουσε αρκετά παράλογα πράγματα και είδε όσους δεν τη θέλουν στη Φιλαδέλφεια να… κόπτονται ακόμα και για το γεγονός ότι στο νέο γήπεδο δεν στεγάζονται τα υπόλοιπά τμήματά της. Σημασία έχει η πραγματικότητα. Πλέον όλα μπήκαν σε καλό δρόμο και η κατάσταση αρχίζει πάλι να τρέχει. Στο τέλος του -συγκεκριμένου- μονοπατιού υπάρχει ένα αποτέλεσμα σχεδόν βέβαιο το οποίο αποτελεί το απόλυτο de ja vu. Στης Φιλαδέλφειας τα μέρη με μία "κιτρινόμαυρη" φανέλα και με το μεθύσι της χαράς!

Διαβάστε ακόμη

Επίσημο: Υπέρ της ΑΕΚ η απόφαση του ΣτΕ

News 24/7

24MEDIA NETWORK