Η (μη) αναστρέψιμη κατάσταση για Τιμούρ

Ο Γεωργιανός κόουτς έχοντας απομείνει με ελάχιστους συμμάχους πηγαίνει στη Λάρισα για να παίξει κόντρα σε όλους και σε όλα. Θα καταφέρει να αλλάξει όλα τα προγνωστικά και να αγοράσει χρόνο; Θα το μάθουμε στο τερέν του Ael FC Arena την ώρα που οι φήμες για άμεση αντικατάστασή του οργιάζουν. ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Άκης Γεωργίου

Η (μη) αναστρέψιμη κατάσταση για Τιμούρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της επικίνδυνη έξοδο στη Λάρισα κόντρα στην ΑΕΛ (Δευτέρα, 19.30) και το αποτέλεσμα του ματς αναμένεται να κρίνει αρκετά πράγματα για τη μετέπειτα πορεία της στη σεζόν, με πρώτο και καλύτερο το θέμα του προπονητή.

Αντιμετωπίζει σε λίγες ώρες τη Λάρισα σε έναν αγώνα ιδιαίτερα κομβικό, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα της «Ένωσης», μετά από τα δύο «στραβά» αποτελέσματα με Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Ο Τιμούρ Κετσπάγια μιλώντας στην κάμερα της NOVA για το ματς που ακολουθεί στο AEL FC Arena, εξήγησε πως νιώθει σαν να είναι με το… πιστόλι στον κρόταφο, αλλά δικαιολόγησε την κατάσταση λέγοντας πως αυτή η προσέγγιση επικρατεί στην Ελλάδα και δεν του κάνει εντύπωση γιατί την έχει ξαναβιώσει.

Όπως και να έχει, είναι κοινό μυστικό πλέον, ότι η ΑΕΚ στο προσκήνιο κρατάει Κετσπάγια μέχρι νεωτέρας, χωρίς να τον στηρίζει, ενώ στο παρασκήνιο «τρέχει» τις εξελίξεις για το θέμα του προπονητή, ξεσκονίζοντας την αγορά για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που…

Για την ώρα, δεν έχουν διαρρεύσει πολλά πράγματα σχετικά με την αναζήτηση στην αγορά, για να μη δοθεί εντελώς η αίσθηση (κυρίως στους ποδοσφαιριστές) ότι ο αγώνας με την ΑΕΛ είναι μεταβατικού χαρακτήρα, προκειμένου μη διαφοροποιηθεί -προς το χειρότερο- η εικόνα της ομάδας. Βέβαια, από την ΑΕΚ δε διαψεύδεται, κιόλας, η είδηση ότι όντως βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή.

Επαφές σίγουρα έχουν γίνει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ενεργοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό (σ.σ. η απουσία του και η εμπιστοσύνη σε συγκεκριμένα πρόσωπα είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθεί η ΠΑΕ), αφού οι πιθανότητες να ακολουθήσει η ΑΕΚ ένα "plan b" (το οποίο τώρα… συντάσσεται) είναι πια αρκετές.

ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

Τα πάντα, όμως, αυτή την ώρα δείχνουν να είναι ανοιχτά. Ο Κετσπάγια βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αλλά η ΑΕΚ έχει την τύχη της στα δικά της χέρια. Από το αποτέλεσμα του αγώνα της Λάρισας ενδεχομένως να κριθούν πολλά, αν και η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη προσέγγιση δεν δείχνει σε μεγάλο βαθμό ορθολογική.

Το αν είναι επαρκής ή όχι, ένας προπονητής κρίνεται από το σύνολο της δουλειάς, όχι από το αποτέλεσμα της Κυριακής. Ωστόσο η ΑΕΚ που έχει προφανώς αμφιβολίες για την καλοκαιρινή επιλογή της, δε φαίνεται να είναι καλυμμένη από τη συνολική δουλειά, ωστόσο δεν ήταν και απόλυτα σίγουρη (ενδεχομένως λόγω της πίστης του Μπάγεβιτς στον Τιμούρ), με αποτέλεσμα να δώσει πίστωση χρόνου.

ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ

Όπως και να έχει, ο Κετσπάγια δείχνει να παίζει σήμερα κόντρα σε όλους και σε όλα, σε μια χρονική καμπή κατά την οποία δεν υπάρχει περιθώριο άλλων βαθμολογικών απωλειών για την ΑΕΚ. Το τι ακριβώς θα συμβεί το βράδυ της Δευτέρας θα το δείξει η πορεία, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Γεωργιανός δεν είναι ο μόνος που έχει ευθύνες.

Αν κερδίσει ο Τιμούρ στη Λάρισα (που έχει και… παράδοση), θα αγοράσει χρόνο, αλλά και πάλι η κατάσταση που θα κληθεί να ανατρέψει, είναι πολύπλοκη. Κετσπάγια και ΑΕΚ «ζουν και πεθαίνουν» μαζί, αφού σε περίπτωση που η ομάδα δεν νικήσει στη Λάρισα, κόστος δεν θα έχει μόνο ο προπονητής, αφού ο κίνδυνος για δημιουργία χαώδους εσωστρέφειας θα είναι μεγάλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK