Η ζωή του Μπάγεβιτς έξω από το κάδρο της ΑΕΚ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τα δεδομένα της σχέσης Μπάγεβιτς-ΑΕΚ, ο οποίος έχει απενεργοποιηθεί μετά και από δική του επιθυμία, αλλά δεν υπάρχει πιθανότητα απομάκρυνσης.

Η ζωή του Μπάγεβιτς έξω από το κάδρο της ΑΕΚ

Η κουβέντα για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς το τελευταίο διάστημα έχει φουντώσει στο παρασκήνιο της ΑΕΚ, ιδίως μετά την προ μηνών απόφαση της απόλυσης του Τιμούρ Κετσπάγια και της πρόσληψης του Ζοζέ Μοράις.

Το γεγονός πως ο εκτελεστικός διευθυντής δεν είχε δώσει καν το "παρών" στις διαπραγματεύσεις και στην παρουσίαση του Πορτογάλου είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως, τη στιγμή μάλιστα που δεν είχε πάει στα Σπάτα έχοντας διαφωνήσει ανοικτά με την απόφαση με τον Γεωργιανό.

Έκτοτε έγινε μια... αναδιανομή αρμοδιοτήτων στην "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, με τον Μαϊστόροβιτς να επωμίζεται περισσότερες ευθύνες επί του αγωνιστικού, τον Λυσάνδρου να αντικαθιστά τον Δέδε (με κάποιες επιπλέον αρμοδιότητες) και με τον Μπάγεβιτς να περνάει στην οπισθοφυλακή.

Ο "Ντούσκο" ταξίδευε με την ομάδα σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια της όπως συνήθιζε, έδινε κανονικά το "παρών" στα γραφεία και κάποιες φορές στα Σπάτα, ωστόσο, απ' όποια πλευρά και αν το δει κανείς, σαν να είναι απαλλαγμένος από τις ευθύνες που είχε -τουλάχιστον- το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ενημερώνεται για όλα όσα αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι. Πλέον όμως δεν είναι και ο... πρώτος τροχός της άμαξας. Για να είμαστε, βέβαια, ειλικρινείς πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Μπάγεβιτς έχει υπάρξει... κατά διαστήματα ενεργοποιημένος στη μέχρι τώρα πορεία του ως εκτελεστικός διευθυντής. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν μια τέτοια περίοδος π.χ., η περίοδος Πογέτ όχι.

Για το πώς έχουν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή πάντως, η απαλλαγή -έστω και σταδιακή- του Μπάγεβιτς από συγκεκριμένες ευθύνες φαίνεται από αρκετά γεγονότα που έχουν να κάνουν με τη σημερινή πραγματικότητα της ΑΕΚ. Οι πρόσφατες αναζητήσεις της Ένωσης στην αγορά της Νότιας Αμερικής είναι ένα από αυτά τα στοιχεία. Είναι γνωστή η έλλειψη εμπιστοσύνης του Μπάγεβιτς στους λάτιν, κάτι που τον οδήγησε το περασμένο καλοκαίρι στην απόφαση να "κόψει" την περίπτωση του Μάρτιν Αρουαμπαρένα και να καταλήξει σε Ευρωπαίο.

Γενικότερα, πάντως, είναι αρκετές οι "φωνές" εντός ΑΕΚ που θεωρούσαν ότι ο Μπάγεβιτς κρατούσε πίσω την κατάσταση εξαιτίας κάποιων πάγιων απόψεων, κάτι που πλέον δεν φαίνεται να ισχύει.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Ο Μπάγεβιτς μοιάζει πλέον να είναι πιο απαλλαγμένος από ποτέ από τα καθήκοντά του. Ωστόσο -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του από το κλαμπ. Όσοι γνωρίζουν τα της ΑΕΚ ξέρουν ότι οι πολύ καλές σχέσεις Μπάγεβιτς-Μελισσανίδη είναι κάτι διαχρονικό που δεν υπάρχει πιθανότητα να προκύψει ρήξη, ούτε μία πιθανότητα να ζητήσει ο "Μελισσάν" από τον Μπάγεβιτς να φύγει. Το αντίθετο έχει συμβεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν (το να έχει ζητήσει ο ίδιος ο Μπάγεβιτς, δηλαδή, να φύγει) αλλά ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ ήταν αυτός που τον… φρέναρε, τον ηρέμησε και τον κράτησε στη θέση του. Μία τέτοια φορά ήταν μετά το τέλος του περσινού αγώνα πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ με τον Ηρακλή.

Πρώτο ματς μετά την αποχώρηση Δέλλα, δηλαδή, όταν τα εις βάρος του συνθήματα επέστρεψαν στο ΟΑΚΑ. Κάπου εκεί εμφανίστηκε… σπασμένος και έδειχνε ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση, αφού έχουν περάσει πια τα χρόνια. Βέβαια, για την ιστορία, ο Μπάγεβιτς εκείνη τη στιγμή τα άκουσε άδικα, αφού σε αντίθεση με την υπόλοιπη διοικητική γραμμή της ΑΕΚ στους τότε χειρισμούς της, ήταν ο μόνος συνεπής απέναντι στον Δέλλα.

ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ, ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ

Πολύ δύσκολα θα δούμε εφεξής τον Μπάγεβιτς ν' ασχολείται με οποιαδήποτε έμψυχη προσθήκη της ΑΕΚ ή σε κάποια σοβαρή εξέλιξη, είτε αυτή αφορά προπονητή είτε ποδοσφαιριστή. Βέβαια σε αυτή την ιστορία ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, αφού με την παρούσα διοικητική κατάσταση ο Μπάγεβιτς είναι βέβαιο πως θα υπάρχει στα πέριξ και το να ανατρέξει σε αυτόν ο Μελισσανίδης, αν στραβώσει ο γιαλός, δεν αποκλείεται.

Ο ίδιος πάντως δεν "ψήνεται" με τίποτα να κάνει ποτέ ξανά αυτό που έκανε το περασμένο καλοκαίρι με τους προπονητές, σε οποιαδήποτε κλίμακα. Με τις γνωριμίες και την πρόσβαση στις αγοράς ο Μαϊστόροβιτς είναι μια βολική λύση επ' αυτού και ένας βασικός λόγος της πρόσληψής του ήταν αυτός.

ΤΟ ΘΑΜΜΕΝΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Μέσα σε όλα υπάρχει και ο κόσμος, μια παράμετρους που κανείς δεν πρέπει να υποτιμά. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπως αυτή του Μπάγεβιτς. Μια ματιά στα σχόλια κάτω από την ανακοίνωση διάψευσης της ΠΑΕ για το θέμα του Μπάγεβιτς μπορεί να εξηγήσει του λόγου το αληθές. Τόσο στην ΑΕΚ όσο και ο ίδιος ο Μπάγεβιτς ζυγίζουν τη συγκεκριμένη παράμετρο και θέλουν να είναι διακριτικοί για να μην ξυπνούν συναισθήματα που είναι ξεχασμένα χρόνια.

Αυτό συμβαίνει με εξαίρεση τις ελάχιστες φορές που… χάνεται η ψυχραιμία και ξυπνάει το πατριωτικό του Μελισσανίδη γιατί αγγίζει τη φιλία του με τον Μπάγεβιτς. Η πορεία στον χρόνο έχει δείξει ότι ο "Μελισσάν" τη βάζει πάνω από όλα, ίσως πάνω και από την ΑΕΚ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK