Κάνει τα βασικά και συνεχίζει... κερδίζοντας!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη νίκη της ΑΕΚ κόντρα στη Λάρισα, την ορθολογική διαχείριση του ρόστερ από τον Μανόλο Χιμένεθ και τη συνέχεια που είναι… φωτιά και λάβρα, αφού ακολουθούν Πλατανιάς (κύπελλο), Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός και Πλατανιάς.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
aek panigiriki EUROKINISSI SPORTS

Aν πριν από το ματς της ΑΕΚ με τη Λάρισα έβρισκες τον Χιμένεθ και τον ρώταγες πώς θα ήθελε να τον βρει το τέλος του ματς θα σου έδινε τρεις-τέσσερις απαντήσεις. Να νικήσει η ΑΕΚ με 2-3 γκολ, να σκοράρει ο Αλμέιδα που προέρχεται από συνεχόμενη αποχή, να του βγει αυτό που έκανε με τον Πέκχαρτ, να μπει ο Τσιγκρίνσκι και να κάνει καλό ματς ο Ανέστης για να πάρει τα πάνω του. Έγιναν όλα και με το παραπάνω. Ο τίμιος Πέκχαρτ σκόραρε πρώτος-πρώτος, ο Τσιγκρίνσκι επέστρεψε (με γκολ) από τον Νοέμβρη του ’16, ο Αλμέιδα από τον Γενάρη βρίσκοντας και αυτός γκολ, ο Ανέστης έκανε μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ απόκρουση διατηρώντας το μηδέν παθητικό σε ένα… μυστήριο σημείο του ματς και η ΑΕΚ νίκησε με καθαρό σκορ.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ

Σε όλα τα παραπάνω προστίθεται η πολύ καλή εμφάνιση του Μάνταλου (ίσως η καλύτερη φετινή) που άλλαξε την ΑΕΚ και είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα στο ματς. Είναι και αυτό ένα στοιχείο που έλειψε φέτος από την «Ενωση» (τα καλά ξεσπάσματα δηλαδή) και ο «Πετράν» είναι ένας παίκτης που στην καλή του μέρα μπορεί να πάρει την ΑΕΚ πάνω του. Το δείχνει, όχι με μεγάλη συνέπεια ως προς τη διάρκεια αλλά κάτι είναι και αυτό.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΚΙΝΙΑΣ

Καλό ματς έκανε -όσο έπαιξε- και ο Μπακάκης αλλά η τύχη του γύρισε ξανά την πλάτη και αυτό που ζει φέτος δεν έχει προηγούμενο. Αποβλήθηκε σε μια φάση που δεν μύριζε αποβολή στο Καυτατζόγλειο, έχασε την ευκαιρία να παίξει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με τον Γκάλο τραυματία και τώρα με το που ανέβηκε για να αρπάξει την ευκαιρία ήρθε η θλάση και τον αποτέλειωσε. Αυτή ήταν η πιο στενάχωρη εικόνα του χθεσινού ματς που στοίχισε φυσιολογικά και ψυχολογικά στο παιδί που έφυγε από το ΟΑΚΑ και δεν μιλιόταν. Κρίμα.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΑΝΟΛΟ ΣΤΟΥΣ ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ

Ωραίο και μη αναμενόμενο αυτό που έκανε ο Μανόλο με τους τερματοφύλακες. Στήριξε τον Μπάρκα μετά τη στραβή του στο Καυτατζόγλειο και έσπασε το «Μπάρκας στο πρωτάθλημα, Ανέστης στο Κύπελλο» που είχε παγιωθεί επί Μοράις. Αφενός δίνει κίνητρο στον Ανέστη και αφετέρου «εξηγεί» στον Μπάρκα ότι η θέση του τερματοφύλακα της ΑΕΚ ποτέ δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη όταν τη διεκδικούν δύο νέα παιδιά. Ο Ανέστης άρπαξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην απόκρουση στο σουτ του Αβραάμ και έδειξε ότι είναι και αυτός εδώ.

Πρέπει κάθε φορά να υπενθυμίζεται ότι η ΑΕΚ φέτος στους τερματοφύλακες αποφάσισε να δώσει ευκαιρία σε δύο νέα παιδιά. Καλώς ή κακώς αυτή την απόφαση πήρε, από το να πάρει έναν «Σορεντίνο» και να έχει το κεφάλι της ήσυχο για ένα χρόνο, αποφάσισε να ποντάρει σε δύο νέα (για τα δεδομένα της θέσης) παιδιά. Αν της βγει όλο αυτό τα κέρδη θα είναι πολλαπλά σε σχέση με αυτά που θα ήταν αν επέλεγε να πάρει έναν «Σορεντίνο». Η ιστορία όμως αυτή έχει και τα ρίσκα της υπό την έννοια ότι θα γίνουν λάθη απερισκεψίας και απειρίας όπως συνέβη αρκετές φορές φέτος.

Χρειάζεται υπομονή, κατανόηση… αγάπη και προδέρμ αυτό το κόνσεπτ η ΑΕΚ. Αλλιώς καλύτερα να μην το επέλεγε. Από τη στιγμή, όμως, που το επέλεξε πρέπει να το κάνει σωστά. Αυτό δεν αφορά τόσο την ομάδα (ειδικά όταν υπάρχουν ορθολογικές προσεγγίσεις όπως αυτή του Μανόλο) αλλά κυρίως τον περίγυρο που «τρελαίνεται» και βγάζει εύκολα στη σέντρα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ… ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑ

Πλέον το ματς με τη Λάρισα μένει πίσω και αυτό με τον Πλατανιά που είναι και πιο σημαντικό ακολουθεί. Δεν διεκδικεί και… πολλούς τίτλους φέτος η ΑΕΚ και γίνεται αντιληπτό πως το Κύπελλο αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο μέσα στη σεζόν. Το 0-0 του πρώτου ματς ξεγελάει και είναι ύπουλο, ο Χιμένεθ το ξέρει και από το λεπτό που τελείωσε το ματς με τη θεσσαλική ομάδα ποντάρει στη συγκέντρωση για την Τετάρτη.

Στο πρωτάθλημα, αν και η ευτράπελη πορεία του πρώτου γύρου δεν γίνεται ούτε για αστείο να… ισιώσει τη γενική παρουσία της ΑΕΚ στη σεζόν, σιγά-σιγά ψαλιδίζονται οι διαφορές με τους από πάνω που δεν είναι και λίγοι… Το ζήτημα όμως είναι ότι το πρόγραμμα από τώρα μέχρι το τέλος γίνεται φωτιά και λάβρα. Θα έχει ενδιαφέρον το πώς θα ανταπεξέλθει η ομάδα σε συνεχόμενα δυνατά ματς. Για την ώρα, πάντως, το σημαντικό είναι ότι κάνει τα βασικά σε αντίθεση με τον πρότερο βίο της στη σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK