Κερδίζει και αδιαφορεί!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη διπλή νίκη της ΑΕΚ στην Πάτρα απέναντι στην Παναχαϊκή την Κυριακή.

Κερδίζει και αδιαφορεί!
INTIME SPORTS

H AEK στην Πάτρα εμπέδωσε ένα πράγμα: Ότι είναι μία κλάση πάνω από όλες τις ομάδες της Β’ Εθνικής. Για την ακρίβεια το εμπέδωσε πλέον όλη η Β’ Εθνική, αλλά σημασία έχει πως το κατανόησε πρώτη η ΑΕΚ. Αυτό, βεβαίως, δε σημαίνει πως στην Πάτρα τελείωσαν όλα ή ότι επιτρέπεται ο εφησυχασμός αφού η «Ένωση» εκτός από την απόλυτη, πια, κατανόηση της ανωτερότητάς της έχει καταλάβει και πως η Β’ Εθνική κρύβει αρκετές παγίδες.

Το είδε στο Αίγιο, το έζησε στο ΟΑΚΑ με τον Απόλλωνα, το έζησε στα Χανιά πριν βάλει πλάτη ο Μάνταλος με τα στημένα, το υποψιάστηκε και χθες όταν αγχώθηκε λιγάκι στο τέλος.

Mια σοβαρή ΑΕΚ, όμως, έδειξε απέναντι στους πιο δυνατούς της πως πολύ δύσκολα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στην κατηγορία.

Το μεγάλο κέρδος στο χθεσινό ματς πέραν από το γεγονός ότι η ΑΕΚ νίκησε χωρίς Μάνταλο έναν αγώνα με έντονο παρασκήνιο, ήταν ότι η «Ένωση» πέρασε ρελαντί από μία θεωρητικά δύσκολη έδρα, απέναντι σε μία ομάδα με -θεωρητικά- τους ίδιους στόχους. Απέδειξε ότι είναι καλύτερη σε όλα και πως μπορεί να ανταπεξέλθει στο μέγεθός της πηγαίνοντας και κερδίζοντας χωρίς να ασχοληθεί (το αγωνιστικό της κομμάτι εννοώ) με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Ενδεχομένως και με τους κινδύνους που προσπαθούν ορισμένοι να της προσθέσουν.

Σαν οργανισμός ανταποκρίθηκε καλά η ΑΕΚ και πήρε καλό βαθμό αυτή την Κυριακή. Η ομάδα νίκησε αδιαφορώντας για το γεγονός ότι γύρω της συνέβαιναν απίθανα πράγματα με μυστήριους τύπους από τον πάγκο της Παναχαϊκής να κυνηγούν τους επόπτες κολλώντας τους το πρόσωπο με τη μπάλα να παίζεται μπροστά.

Η ΑΕΚ δεν έδειξε μεγάλα σημάδια βελτίωσης από την προηγούμενη -προβληματική- εικόνα της με τον Αχαρναϊκό στο γήπεδο της Ριζούπολης, αλλά νίκησε και διατήρησε το απόλυτο νικών στην κατηγορία, βγάζοντας ένα δύσκολο πρόγραμμα.

Ο Πεταυράκης συμμετείχε στο κερδισμένο πέναλτι και στο τρίτο γκολ, ο Μπαρμπόσα έδωσε πολλές μάχες, έβαλε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα ενώ το γκολ του Πλατέλλα προέρχεται από δική του κερδισμένη μονομαχία, ο Μπακάκης ανεβοκατέβαινε, ο Ντακόλ ανταποκρίθηκε και αυτοί ήταν μερικοί από τους λόγους που η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει σχετικά εύκολα το ματς.

Υπήρχαν βέβαια και αρνητικά. Η μέτρια παρουσία του Ανάκογλου, η αβεβαιότητα στο κέντρο της άμυνας και το γεγονός ότι ο Ανέστης είχε κάποιες λανθασμένες αντιδράσεις. Όχι τόσο για τη φάση του γκολ (στον καθένα θα μπορούσε να συμβεί) όσο για κάποιες φορές που έγινε… επικίνδυνος με τη μπάλα στα πόδια.

Κόσμος

Εκτός από την ομάδα, στην Πάτρα ανταποκρίθηκε καλά και ο κόσμος. Οι οπαδοί της ΑΕΚ ταξίδεψαν για το ματς παρά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης ζήτησε δημόσια να μην συμβεί κάτι τέτοιο σε ένα ρεσιτάλ παραδοσιακής «κιτρινόμαυρης» ασυνεννοησίας που βγήκε όμως σε καλό.

Ακόμα και όταν τα πράγματα γύρω από τον αγωνιστικό χώρο ξέφευγαν οι οπαδοί της ΑΕΚ είχαν κόσμια συμπεριφορά και δεν έγινε αυτό που φοβούνταν στην ΠΑΕ τις τελευταίες μέρες.

Παναχαϊκή

Οι Πατρινοί πλήρωσαν την τάση να μετατρέψουν το ματς σε κάτι στο οποίο δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν. Η κίνηση κάποιου να την πέσει στον επόπτη και εξαντλώντας κάθε μορφή γραφικότητας να κάνει χειρονομίες αποκεφαλισμού στον πάγκο της ΑΕΚ (ο γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής) δεν αυξάνουν τον βαθμό δυσκολίας για μία κανονική ομάδα. Απλά προσθέτουν μία δόση καλτ σε μία τυπική -για την ΑΕΚ- διαδικασία.

Πλέον υπάρχουν απαιτήσεις

Μέχρι εδώ όλα καλά. Διατήρησε το απόλυτο απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους και πλέον η ΑΕΚ καλείται να παίξει και το ποδόσφαιρο που περιμένει το απαιτητικό κοινό της. Τουλάχιστον στο… ανοιχτό ΟΑΚΑ. Ούτως ή άλλως είναι γνωστό πως σε μία υγιή ΑΕΚ κρίνονται όλοι καθημερινά προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν θέση στην επόμενη μέρα της, στην Α’ Εθνική…

Διαβάστε ακόμη:

Παναχαϊκή - ΑΕΚ 1-3 (VIDEOS)

Δέλλας: "Δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτα"

Θλάση ο Ντακόλ

Το ξέσπασμα του γενικού αρχηγού της Παναχαϊκής (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK