Kι όμως, τα χαλάσαμε για 1-2 δέντρα...

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τις τοποθετήσεις Αυλωνίτου - Φιλίππου οι οποίες κοντράρουν τον Άρη Βασιλόπουλο και την τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν το πρότζεκτ "γήπεδο ΑΕΚ" ήταν στα χέρια του.

Kι όμως, τα χαλάσαμε για 1-2 δέντρα...
INTIME SPORTS

H ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ έχει πάρει το δρόμο της. Κερδίζει συνέχεια και με μεγάλα σκορ όποιον αντίπαλο υποδέχεται στο ΟΑΚΑ, από οποιαδήποτε κατηγορία. To καρδιογράφημα είναι με... θετικό τρόπο στην ευθεία και κινδυνεύει να διαταραχθεί μόνο σε ορισμένα κλειστά γήπεδα. Παρόλα αυτά, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει γνώση και διάθεση για πίστωση χρόνου.

Εκεί που η λογική πάει περίπατο είναι στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το οποίο έφτασε πιο κοντά στην πραγματικότητα από ποτέ. Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, είπε στην εκδήλωση των παλαιμάχων το βράδυ της Δευτέρας ότι "δεν θα τα χαλάσουμε για ένα - δύο στρέμματα".

Λίγη ώρα αργότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου, ενίσχυσε το επιχείρημα του αντιπεριφερειάρχη -και συνεργάτη της Ρένας Δούρου- τονίζοντας ότι "δεν θα τα χαλάσουμε για δύο... δέντρα". Ούτε καν στρέμματα. Τόσο απλό, τόσο εύκολο, τόσο κατανοητό. Περνώντας το μήνυμα ότι το κόμμα είναι υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στο οποίο τεχνηέντως δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι είναι κατά.

Βέβαια, από τη στιγμή που Αυλωνίτου και Φιλίππου εκφράζουν δημόσια τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα μάθουμε ποτέ, γιατί ο Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ίδιο το κόμμα ψήφισε κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ προσφεύγοντας στο ΣτΕ και πατώντας πάνω στα... 1-2 δέντρα για τα οποία "δεν θα τα χαλάσουμε".

Είναι προφανές ότι στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ έχουν χαθεί προ πολλού αυγά και καλάθια. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μαζέψει προεκλογικά την εμμονή του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλου καθώς βλέπει τις αντιδράσεις να κλιμακώνονται σε όλη την Ελλάδα.

Ίσως είναι αργά. Για αρκετούς μήνες, Δήμαρχος και κόμμα είχαν την ευκαιρία να συμπορευτούν με τη… λογική και να συναινέσουν στην πολλαπλάσια μεταφορά 52 δέντρων από το ένα σημείο του άλσους σε ένα άλλο προκειμένου να κατασκευαστεί το γήπεδο με ότι αυτό συνεπάγεται: Θέσεις εργασίας, ζωντάνια και οικονομική ανάταση της περιοχής, συναισθηματική αποκατάσταση της τάξης και πάνω από όλα ορθολογισμός σε μία Ελλάδα που διψάει για έργα.

Τελικά η επιμονή του Δημάρχου να αναδειχθεί πολιτικά μέσα από μία κόντρα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, άφησαν αρκετά πίσω το θέμα του γηπέδου και ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε στη βιασύνη της δημοτικής αρχής. Η Φιλαδέλφεια ήταν η πρώτη... απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει -σε τοπικό επίπεδο- και ο Βασιλόπουλος δεν κατάφερε να διαχειριστεί το γεγονός ότι σε ένα βράδυ έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα. Το κόμμα προσπαθεί να μαζέψει προεκλογικά την κατάσταση αμολώντας αντιπεριφερειάρχες και βουλευτές σε εκδηλώσεις και κανάλια προκειμένου να πείσουν πόσο... λογικές είναι οι απαιτήσεις της ΑΕΚ.

Στην ιστορία αυτή, χάνεσαι. Δεν ξέρεις ποιοι είναι οι υπέρ, ποιοι οι κατά και μπερδεύεσαι. Το σοβαρότερο πρόβλημα, όμως, αυτής της ιστορίας είναι ότι δεν υπάρχει συνοχή. Δηλαδή, αν πάρει κανείς τηλέφωνο τον Βασιλόπουλο να τον ρωτήσει αν συμφωνεί π.χ. με τον αντιπεριφερειάρχη ή με τη βουλευτή, σε περίπτωση που ο πρώτος αποφασίσει να τοποθετηθεί, στην καλύτερη θα αποφύγει να απαντήσει. Κοινός παρονομαστής όλων είναι τα ευχολόγια και η... ανάγκη να αποκατασταθεί η τάξη με την επιστροφή της ΑΕΚ στην παλιά της γειτονιά. Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχει καμία πρόθεση για συνάντηση ανάμεσα σε εξειδικευμένους ανθρώπους των δύο πλευρών για να συζητήσουν συγκεκριμένα για ένα μεγάλο έργο.

Διαβάστε ακόμη

Μελισσανίδης: "Δεν είμαστε με κανένα κόμμα"

Τσίπρας: "Kαλά ρε παιδιά δεν ήρθαν ερωτήσεις για την ΑΕΚ;"

News 24/7

24MEDIA NETWORK