Λίγο πριν από τα... τύμπανα του πολέμου!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Κέρκυρα, το μυαλό που -εκτός ποδοσφαιρικού τμήματος- τρέχει στο Καραϊσκάκη και για τις φυσιολογικές ανανεώσεις των Μπακάκη και Λαμπρόπουλου.

Λίγο πριν από τα... τύμπανα του πολέμου!
labropoulos melissanidis bakakis

Στον αγώνα με την Κέρκυρα η ΑΕΚ αναμένεται να είναι αρκετά διαφοροποιημένη, τουλάχιστον ως προς τη συνηθισμένη της -επί Μανόλο Χιμένεθ- μορφή. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι Μάνταλος και Σιμόες είναι τιμωρημένοι όπως και ο Αϊντάρεβιτς, ενώ ο Βασίλης Λαμπρόπουλος θα επιστρέψει από του χρόνου, τότε μπορεί να αντιληφθεί ότι οι «κιτρινόμαυροι» θα υποδεχτούν τους Φαίακες με -σίγουρους- μείον τέσσερις βασικούς. Μέσα σε όλα, ο Ισπανός τεχνικός σκέφτεται να κάνει κάποιες αλλαγές φρεσκαρίσματος ενόψει και του αγώνα της Μεγάλης Πέμπτης κόντρα στον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.

Όπως ο ίδιος ο Χιμένεθ είπε στους ποδοσφαιριστές στο περιθώριο της τελευταίας προπόνησης της ΑΕΚ πριν το ματς με την Κέρκυρα δεν είχε αποφασίσει -μέχρι εκείνη την ώρα- για την 11άδα την οποία θα ανακοινώσει κατά την προσφιλή του συνήθεια μερικές ώρες πριν το ματς στο ξενοδοχείο. Κατά πάσα πιθανότητα στο αρχικό σχήμα θα ξεκινήσει ο Γαλανόπουλος ο οποίος από την Πέμπτη μπήκε στις κανονικές προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα μετά τη διάταση που τον ταλαιπώρησε. Όλα δείχνουν και επιστροφή Ρόναλντ Βάργκας που έχει να πάρει χρόνο συμμετοχής από τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Πιθανότητες συγκεντρώνει και ο Γιάννης Ανέστης προκειμένου να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα, ενώ μέσω κάποιων… ενδείξεων φάνηκε ότι ο Χιμένεθ προτίθεται να ξεκουράσει ενόψει Φαλήρου και τους Βράνιες, Αραούχο.

Ότι και να πει ο καθένας για το ματς με την Κέρκυρα και την απαραίτητη συγκέντρωση που πρέπει να δείξει η ΑΕΚ -και- σε αυτό, μοιραία το μυαλό τρέχει στον αγώνα του Κυπέλλου, ο οποίος από αύριο θα φουντώσει ξανά τη συζήτηση. Ο Χιμένεθ προσπάθησε να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα γιατί αντιλαμβάνεται ότι δε θέλει και πολύ για να γίνει καμιά ζημιά και θέλει να αφήσει παρόμοιες προσεγγίσεις εκτός ποδοσφαιρικού τμήματος. Η πορεία θα δείξει αν τελικά το καταφέρει.

ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ

Όπως γνωστοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η ΑΕΚ θα ανανεώσει τα συμβόλαια των Μπακάκη και Λαμπρόπουλου (2+1 και τα δύο παιδιά) κάνοντας αυτό που έπρεπε και στις δύο περιπτώσεις. Φυσιολογικές κινήσεις για μια ομάδα που μετά από μια καταστροφική καμπή στην ιστορία της προσπαθεί να σταθεροποιήσει τον κορμό της μετά από με ποδοσφαιριστές που θα μένουν χρόνια σε αυτή, χωρίς το κλαμπ να γίνεται κέντρο διερχομένων. Σε αυτό το κομμάτι παίρνει καλό βαθμό η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Το προσεχές καλοκαίρι θα διαπιστωθεί το αν πάρει καλό βαθμό και ως προς το κάτι παραπάνω με νέες… περιπτώσεις Αραούχο. Γιατί για ένα τέτοιο μέγεθος όπως η ΑΕΚ, το κάτι παραπάνω δεν είναι πολυτέλεια. Είναι βασική ανάγκη για να γίνει εφικτό να πρωταγωνιστεί. Τον κορμό τον έχει, τον είχε από πέρσι και σωστά τον συντηρεί. Αν τον εμπλουτίσει με παίκτες του επιπέδου της που μπορούν να την πάρουν από το χέρι και να τη βοηθήσουν σε οφθαλμοφανή βαθμό, τότε αν μη τι άλλο του χρόνου δε θα ζήσει μια σεζόν σαν τη φετινή.

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ

Την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Κέρκυρα «σφυρίζει» ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία, ο οποίος θα διευθύνει για τρίτη φορά αγώνα της «Ένωσης». Στα δύο τελευταία ματς που «έπαιξε» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ισάριθμες νίκες με 6-0. Πρώτα απέναντι στον Πανελευσινιακό για το Κύπελλο την περασμένη σεζόν και φέτος στην 6άρα με τη Βέροια επί Μανόλο Χιμένεθ. Ο Διαμαντόπουλος είχε παίξει πρώτη φορά αγώνα της ΑΕΚ στην πρώτη της απώλεια βαθμών στη Β’ Εθνική τη σεζόν 2014-15 στο Κρανίδι με την Ερμιονίδα (0-0).

News 24/7

24MEDIA NETWORK