Mανόλο, δώσε... ρεύμα!

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε στην ΑΕΚ και τυπικά, την προπόνησε για πρώτη φορά και ετοιμάζεται να πορευθεί μαζί της το προσεχές διάστημα σε μια εκ νέου συνύπαρξη που έχει μέσα αρκετό "όπου μας βγάλει".

Mανόλο, δώσε... ρεύμα!

5 χρόνια πριν, με τον Καλντερόν και τον Παστόρ άφηναν πίσω τους τα Σπάτα σε ένα πολύ περίεργο βράδυ για την ΑΕΚ μετά την απόφαση της διοίκησης (Αδαμίδη) να πορευτεί με τον Νίκο Κωστένογλου. Τώρα, 5 χρόνια μετά, πήρε μαζί τον βοηθό του Καλντερόν, έφερε και τον Μπασκόν για γυμναστή (ο γυμναστής που είχε στο πρώτο του πέρασμα εργάζεται στη Ζενίτ) και έπιασε δουλειά.

Το παρήγορο του τότε για την τωρινή κατάσταση που βιώνει η ΑΕΚ, είναι ότι ο Χιμένεθ ήταν ο πρώτος προπονητής του οποίου η αποχώρηση δεν άρεσε σχεδόν σε κανέναν. Η απόφαση της τότε διοίκησης δεν είχε μεγάλη ανταπόκριση σχεδόν από κανένα φάσμα του περίγυρου του συλλόγου, πλην του Τύπου.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ

Οι ποδοσφαιριστές (Έλληνες και ξένοι) ήταν μαζί του, με πιο ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισαν το τελευταίο γκολ επί των ημερών του, κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο τότε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Κώστας Μανωλάς έτρεξε να του το αφιερώσει και όλη η ομάδα έγινε κουβάρι μαζί του.

Η ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο κόσμος τον ήθελε. Το πάθος του που γίνεται τρέλα, το γεγονός ότι τα λέει… ωραία γιατί πιάνει το συναίσθημα αλλά και η κατάκτηση του Κυπέλλου του 2011 (αποκλείοντας Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) ήταν στοιχεία αρκετά για να προσθέσουν θετικό πρόσημο για την παρουσία του στην ομάδα. Πριν φύγει, μάλιστα, από την Ελλάδα τον κάλεσαν και στο δωματιάκι της Original στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να τον αποχαιρετίσουν.

ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Με τον Τύπο υπήρχαν προβλήματα. Όσοι ζούσαν πολύ κοντά του εκείνη την εποχή και γνωρίζουν τα πράγματα με ακρίβεια, λένε ότι επηρεάστηκε από την πίεση του Τύπου, καταλάβαινε ότι κάτι δεν πάει καλά και η κριτική γινόταν όλο και πιο έντονη. Τα δυο βαριά αποτελέσματα (η 6άρα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και η 4άρα μέσα στο Στάδιο από τον Ολυμπιακό Βόλου του Μπέου) είναι η ρετσινιά που κουβαλάει από την οποία δε γίνεται να απαλλαχθεί όπως συμβαίνει και με την ΑΕΚ, για εκείνες τις δύο ντροπιαστικές ήττες. Ακούγονται αρκετά για τα παραπάνω ματς όμως είναι σε επίπεδο καφενείου, κάτι που σημαίνει ότι περαιτέρω ανάλυση η κατάσταση δεν σηκώνει.

ΜΑΝΟΛΟ ΣΕ ΑΕΚ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!

Φρέσκα κουλούρια, όμως. Τα πράγματα στην ΑΕΚ είναι πολύ οριακά σε σημείο που η κατάσταση δεν επιτρέπει συναισθηματισμούς. Ο Χιμένεθ δεν ήταν κάπου, να δουλεύει σε κανονικό επίπεδο και ήρθε επειδή της έχει αδυναμία. Ήταν άνεργος, προηγουμένως ήταν στο Κατάρ και επιστρατεύτηκε ως εφικτή λύση με γνώμονα το… λιγότερο κακό και με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα σε μια ΑΕΚ που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει ξεχάσει πότε κέρδισε για τελευταία φορά.

Τα πολύ σοβαρά προβλήματα της εποχής Αδαμίδη δεν υπάρχουν. Η ΑΕΚ είναι συνεπής, πληρώνει 1η του μήνα και δεν γίνεται η καθημερινότητά της ριάλιτι σόου με απλήρωτους παίκτες, υπαλλήλους και μποϊκοτάζ σε βασιλόπιτες. Όμως δεν έχει και Σκόκο, Μπλάνκο, Τζιμπούρ στα καλά του, Σάχα, Nτιοπ, Δέλλα-Μανωλά. Αυτή τη στιγμή όπως είναι τα πράγματα και με τον Ντίντακ δεν έχει καν… Καράμπελα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη φορά ο Χιμένεθ έχει να πάρει ένα σύνολο διαλυμένο ψυχολογικά, να το αναστήσει κατά κάποιο τρόπο και να το επαναφέρει σε ρυθμούς αξιοπρέπειας ως προς τη βαθμολογική θέση της ΑΕΚ σε μια περίοδο που το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει. Δεν είναι τίποτα… extreme οι στόχοι της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή όπως εξελίσσεται η κατάσταση από τη στιγμή που πρόκειται για μια ομάδα με μονάδες που δεν είναι για τόσο χάλια και 7η θέση, αλλά που δεν είναι σε καμία περίπτωση αρκετές για να την κάνουν ανταγωνιστική ούτε για αστείο. Εδώ που φτάσαμε το να σωθούν τα προσχήματα είναι ο ουσιαστικός στόχος της "Ένωσης" όμως ακόμα και για να συμβεί αυτό πρέπει πρώτα να βρεθεί ένα τρίποντο ο οποίο αγνοείται εδώ και αρκετές εβδομάδες, σε πρωτοφανές σημείο.

Ενδεχομένως η τρέλα του Μανόλο και η ιδιαιτερότητά του να είναι ένα στοιχείο που έπρεπε να μπει στα αποδυτήρια των Σπάτων αυτή την εποχή. Με τον Μοράις το εγκεφαλογράφημα της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ έδειχνε… ευθεία γραμμή και η διαδρομή έγινε πιο προβλέψιμη από ποτέ: Δουλειά στην τακτική ισοπαλία, δουλειά στην τακτική ήττα, ξανά δουλειά στην τακτική ισοπαλία. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε τη δουλειά, πάμε παρακάτω, ξανά ισοπαλία.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ

Ο Χιμένεθ είναι πιο επιθετικογενής κατάσταση. Πάει κατευθείαν το έργο στο συναίσθημα (φάνηκε και από τις πρώτες δηλώσεις του πάντα επικοινωνιακού Ισπανού) και θα προσπαθήσει να τους κερδίσει όλους. Από το πρώτο αστέρι της ομάδας (όσο δύσκολο κι αν είναι να το βρει) μέχρι τον τελευταίο οπαδό. Θα χτυπηθεί στον πάγκο, θα βγάλει πύρινους λόγους, θα φορέσει συνδεσμιακά μπουζάκια στον πάγκο, θα κάνει μέχρι και τούμπες αν χρειαστεί για να ενισχύσει την επαφή του και να τσιτώσει την κατάσταση. Θα ασχοληθεί με τις προσθήκες (κάτι που σε γενικές γραμμές έδειξε να κάνει καλά την πρώτη φορά με Μίτσελ, Ματέος, Κάλα, Χοσέ Κάρλος) και θα βάλει ηλεκτρισμό σε μια κατάσταση που μπήκε σε διαδικασία αμηχανίας τον τελευταίο καιρό. Το αν η συνταγή του Μανόλο, ή ο ίδιος ο Ανδαλουσιάνος τεχνικός είναι επαρκής για να την επείγουσα κατάσταση που βρίσκεται η ΑΕΚ, θα το δείξει η πορεία. Ας τον δούμε και ας τον κρίνουμε. Οι πιθανότητες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές αυτή τη φορά, η όλη φάση δεν είναι για αισιοδοξίες αλλά για συντονισμό με την πραγματικότητα η οποία είναι πικρή. Και όπου πραγματικότητα για την ΑΕΚ αυτή τη στιγμή σημαίνει νίκη την Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης. Γιατί πλέον κάθε στραβή είναι ικανή για να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Σε ότι έχει να κάνει με τα μεταγραφικά, οι πρώτες πληροφορίες -που για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται- αναφέρουν ότι πάει πίσω το θέμα του αριστερού μπακ και η ΑΕΚ θα ανεβάσει ταχύτητα για εξτρέμ και φορ. Η λογική λέει πως αφού άργησε που άργησε η ΑΕΚ στις μεταγραφές που είχε ανάγκη, τώρα θα εξασφαλιστεί λίγος χρόνος για να αποκτήσει καλύτερη εικόνα ο νέος προπονητής πριν γίνουν οι επόμενες κινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρόβλημα με Αλμέιδα στην ΑΕΚ
Όταν οι οπαδοί της Σεβίλλης σήκωσαν στους ώμους τον Μανόλο Χιμένεθ
Ντόπες Μελισσανίδη στα αποδυτήρια: "Σας θέλω Απάτσι"
Η πρώτη του Χιμένεθ σε φωτογραφίες
Τι είπε ο Χιμένεθ για μεταγραφές και τους λόγους που γύρισε στην ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK