Mατς απ' τα παλιά με... σημεία επαφής

Η αναμέτρηση του Ηρακλή με την ΑΕΚ την Κυριακή στο Καυτανζόγλειο έχει ένα… άρωμα απ’ τα παλιά. Το Contra.gr συγκεντρώνει τα σημεία επαφής των δύο ομάδων ενόψει του πιο δύσκολου αγώνα της Ένωσης στην κατηγορία μέχρι σήμερα.

Mατς απ' τα παλιά με... σημεία επαφής
INTIME SPORTS

Η… πολυαναμενόμενη κλήρωση των play-off της Football League πραγματοποιήθηκε και έφερε ένα σημαντικό ματς στην πρεμιέρα. Η πρώτη του Νοτίου Ομίλου ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο Καυτανζόγλειο τον πρώτο του Βορείου Ομίλου Ηρακλή.

Η τελευταία φορά

Η «Ένωση» ανταμώνει με τον «Γηραιό» μετά από σχεδόν τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 17 Απριλίου του 2011, σε ένα κεκλεισμένων των θυρών ματς που τελείωσε χωρίς τέρματα και θύμιζε κάτι σαν… classico της της αδειοδότησης. Η ΑΕΚ -που εκείνη τη χρονιά κατέκτησε και τον τελευταίο τίτλο της Ιστορίας της- κατάφερε τελικά να πάρει την αδειοδότηση για την επόμενη σεζόν, ο Ηρακλής υποβιβάστηκε λόγω του γνωστού θέματος με τις φορολογικές ενημερότητες και οι δυο ομάδες… χάθηκαν στην πορεία. Τελικά οι δυο ιστορικές ομάδες θα συναντηθούν ξανά την προσεχή Κυριακή ως μέλη μικρότερης λίγκας, σε ένα ματς, όμως, που θα έχει ιδιαίτερη αύρα απ΄ τα παλιά καθώς πρόκειται για δύο παραδοσιακές δυνάμεις της Α’ Εθνικής.

Mατς απ' τα παλιά με... σημεία επαφής
INTIME SPORTS

Ο πιο δυνατός αντίπαλος στη σεζόν

Η πραγματικότητα στην κατηγορία είναι απλή. Η ΑΕΚ είναι αρκετές σκάλες πιο ποιοτική από όλους τους αντιπάλους της και δικαίως έχει μετατρέψει την παρουσία της στη Football League σε περίπατο. Παρόλα αυτά, την Κυριακή στο Καυτανζόγλειο θα δώσει το πιο δύσκολο ματς της φετινής αγωνιστικής σεζόν για το πρωτάθλημα, αφού απέναντί της θα έχει μία ομάδα αρκετά οργανωμένη. Ο Ηρακλής είναι η μόνη ομάδα της Β΄ Εθνικής που μπορεί να κοντράρει σε… συνέπεια επιτυχιών την «Ένωση» αφού έδειξε και αυτός πως αποτελεί υπολογίσιμη οντότητα, σε όλη την πορεία του στον Βόρειο Όμιλο. Η παρουσία έμπειρων παικτών με παραστάσεις στη μεγάλη κατηγορία (Περόνε, Ρομάνο, Μπαρτολίνι, Πορτουλίδης) σε συνδυασμό με την πίστη στο πλάνο του Νίκου Παπαδόπουλου ο οποίος δουλεύει απερίσπαστος έχοντας την πλήρη στήριξη της διοίκησης, είναι στοιχεία που δεν συνάντησε πολλές φορές φέτος η «Ένωση».

Mατς απ' τα παλιά με... σημεία επαφής
INTIME SPORTS

Οι πρώην

Στο ρόστερ του Ηρακλή αυτή τη στιγμή βρίσκονται τρεις ποδοσφαιριστές που φόρεσαν στο παρελθόν τη φανέλα της ΑΕΚ. Πρόκειται για τους Νίκο Ζιαμπάρη (πέρασε από τα τμήματα υποδομής της «Ένωσης»), Λευτέρη Ιντζόγλου και Νίκο Πορτουλίδη. Ο Λευτέρης Ιντζόγλου (γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Μπάμπη), φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα» τη σεζόν 2010-11, χωρίς όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Πορτουλίδης -πριν γυρίσει σχεδόν… όλη την ελληνική ποδοσφαιρική επικράτεια- ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Νέα Φιλαδέλφεια το 2002.

Mατς απ' τα παλιά με... σημεία επαφής
INTIME SPORTS

Ο… γνώριμος από τη σεζόν

Ο τερματοφύλακας Μάκης Γιαννίκογλου είναι ο μοναδικός από το ρόστερ του Ηρακλή τον οποίο έχει αντιμετωπίσει ξανά η ΑΕΚ στη φετινή σεζόν. Συγκεκριμένα, η «Ένωση» βρήκε στο δρόμο της των Καβαλιώτη γκολκίπερ των «κυανολεύκων» στον πρώτο επίσημο αγώνα της για τη φετινή σεζόν, απέναντι στον Φωκικό για το Κύπελλο Ελλάδας στις 29 Αυγούστου. Τότε οι παίκτες της «Ένωσης», όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω VIDEO, σκόραραν τα πρώτα επίσημα γκολ τους στη σεζόν νικώντας τον σημερινό τερματοφύλακα του Ηρακλή τέσσερις φορές. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μάκης Γιαννίκογλου ήταν ο τερματοφύλακας που υπερασπίστηκε την εστία του «γηραιού» στην πρόσφατη εντός έδρα ήττα του από την Ξάνθη για το Κύπελλο.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτή είναι η εμφάνιση που θέλει ο Μελισσανίδης (PHOTO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK