Με αχ και βαχ, αλλά τουλάχιστον νίκησε

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ που επέστρεψε στις νίκες στην έδρα της για το πρωτάθλημα μετά την 11η Σεπτέμβρη αλλά προβλημάτισε με την εικόνα της στο -συντριπτικά- μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα.

Με αχ και βαχ, αλλά τουλάχιστον νίκησε

Aν πάρουμε ως δεδομένο ότι το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα, τότε η ΑΕΚ στον αγώνα με τον Πλατανιά έκανε αυτό που έπρεπε: Πήρε νίκη στην έδρα της για πρώτη φορά μετά τον αγώνα της πρεμιέρας με την Ξάνθη. Από τις 11 Σεπτέμβρη δηλαδή και μετά, έπειτα από τρία αρνητικά αποτελέσματα στην Καλογρέζα με Ηρακλή, Πανιώνιο και Ατρόμητο.

Αν, πάλι, ζυγίσουμε την κατάσταση με βάση την εικόνα, τότε είναι σίγουρα ο προβληματισμός δεν δικαιολογείται να εγκαταλείψει τον περίγυρο της «Ένωσης», ωστόσο σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι η ομάδα επέστρεψε στις νίκες και κέρδισε χρόνο, είναι ένα θετικό στοιχείο. Ειδικά όταν η νίκη αυτή ήρθε σε μια αρκετά δύσκολη εβδομάδα, γεγονός που μπορούν να αντιληφθούν σε πολύ καλό βαθμό, όσοι ζουν την ομάδα από κοντά.

Ενώ όλα έδειχναν… μπαστούνια στην Καλογρέζα, η ΑΕΚ ξεκλείδωσε τον Πλατανιά με το που άρχισε η μπόρα και έφτασε στη νίκη με 3-0 η οποία ακούγεται πιο εύκολη απ’ ότι ήταν στην πραγματικότητα. Ενδεχομένως να παίζει ρόλο και ότι τα πόδια ήταν (ή έδειχναν να είναι) λίγο βαριά, αλλά η εικόνα που έβγαλε η «Ένωση» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τους Κρητικούς ήταν ανησυχητική και οδηγεί στην απορία για το αν όντως μπορεί αυτή η ομάδα να αποκτήσει εικόνα και αύρα ομάδας που επιβάλλεται στον αντίπαλο. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Μοράις, ωστόσο για την ώρα δεν φαίνεται να γίνεται κάτι ουσιαστικό για να αλλάξει η κατάσταση.

Οι απουσίες των τραυματιών ήταν σημαντικές αφού ως προς στη συντριπτική πλειοψηφία πρόκειται για ποδοσφαιριστές που λογαριάζονται ως βασικοί, αλλά αυτό που δεν δείχνει να διαθέτει η ΑΕΚ είναι πλάνο και ξεκάθαρη νοοτροπία στο παιχνίδι της. Πιο σημαντική έλλειψη και από τις απουσίες, ειδικά αν λάβουμε υπόψη την εποχή στην οποία διανύουμε: Κοντεύει να μπει Δεκέμβρης και οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν ακόμα πατήματα. Βέβαια -και- αυτό είναι απόρροια του πολύ κακού καλοκαιριού από όλες τις απόψεις, αφού οι επιλογές προσώπων και στρατηγικής στοίχισαν αρκετά.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΡΑΪΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΣΟ"

Σημαντική σημειολογικά αλλά και ουσιαστικά ήταν η επιλογή του Μοράις να βάλει τον Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια αντί του Ανέστη. Ο Μπάρκας έβγαλε κάποια θετικά στοιχεία όπως η αμεσότητα στις εξόδους και η άνεσή να παίξει με τη μπάλα στα πόδια. Το πώς θα διαχειριστεί ο Πορτογάλος τεχνικός το θέμα με τους δύο τερματοφύλακες από εδώ και πέρα είναι κάτι που θα το δείξει η πορεία, όμως το να κάνει την αλλαγή στο συγκεκριμένο σημείο και να πορευτεί με την ίδια προσέγγιση, δείχνει ότι είναι κάτι που έχει λογική.

ΤΕΛΟΣ ΜΕ 2 ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ

Στα πολύ σημαντικά του ματς το γεγονός ότι η ΑΕΚ τελείωσε την αναμέτρηση με δύο παίκτες από τα τμήματα υποδομής της στην 11άδα της. Γαλανόπουλος και Τσέλιος πέρασαν ως αλλαγή. Ο πρώτος όταν έκαιγε η μπάλα και ο δεύτερος στις καθυστερήσεις. Η είσοδος του Γαλανόπουλο στο συγκεκριμένο σημείο του ματς είναι κάτι που πιστώνεται στον Μοράις που δεν φοβήθηκε να βάλει τον μικρό, ο οποίος έβγαλε για μια ακόμα φορά αγωνιστικό θράσος και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και να αποτελέσει… πολλαπλής όψεως κέρδος για αυτή.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΔΗΣ

Ο Μάνταλος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ΑΕΚ λόγω της συμμετοχής του στα δύο γκολ, αλλά καλό ματς (και γκολ) είχε και ο Χρήστος Αραβίδης μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη εβδομάδα και για αυτόν. Λείπουν από την ΑΕΚ τα γκολ του (που υπήρχαν πέρσι και σώθηκε κάπως η κατάσταση από τη σχεδόν μόνιμη απουσία του Τζιμπούρ), λείπει γενικά και ο συνεπής Αραβίδης που παραγκωνίστηκε αρκετά φέτος. Το χρειαζόταν το γκολ για να πάρει τα πάνω του και να συνεχίσει να βοηθά την ΑΕΚ όπως συνέβη το προηγούμενο διάστημα.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η απουσία του κόσμου από το ΟΑΚΑ ήταν αρκετά… θορυβώδης και ορατή. Έπαιξε ρόλο ο καιρός, έπαιξε ρόλο η στάση εργασίας στα τρένα, όμως -ας μη γελιόμαστε- η σημαντικότερη αιτία της απουσίας του κόσμου ήταν το γενικότερο ξενέρωμα που έχει απλωθεί πάνω από την ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Δεν είναι λογική να εγκαταλείπει ο απλός οπαδός την ομάδα του όταν δεν πάει καλά, δεν μπορεί να πει κανείς όμως το παραμικρό για τις πραγματικά μεγάλες -σε επίπεδο ενθουσιασμού- αντοχές του κόσμου τα τελευταία χρόνια που φαίνεται να έχουν τερματιστεί.

Η κατάσταση φαίνεται ότι μπορεί να αναστραφεί όταν η ομάδα πείσει τον μέσο οπαδό της ότι υπάρχει ένα σοβαρό σχέδιο το οποίο ακολουθεί. Όταν βάλει ξανά στη ζωή της τη λογική δηλαδή και επιστρέψει στο σημείο που απευθύνεται στην πλατιά μάζα των ΑΕΚτζήδων. Για την ώρα, όπως πάει το πράγμα, η ΑΕΚ θα βολευτεί με τους 3.000 που την έχουν πρώτη προτεραιότητα και θα πάνε βρέξει-χιονίσει, έχει-δεν έχει τρένα. Κι αυτοί, βέβαια, έχουν τερματισμένες αντοχές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ήταν ΑΕΚ για 15 λεπτά
Ποιος Λέσκοτ; "Η ομάδα έχει όραμα και οργάνωση"

News 24/7

24MEDIA NETWORK