Με τον Ντέμη, τον Ντούσαν και τα άλλα παιδιά…

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε δώσει στην ΑΕΚ κάτι που έψαχνε χρόνια: Να γεφυρώσει το χάσμα Νικολαϊδικών-Μπαγεβιτσικών και να ζήσει την απόλυτη συσπείρωση σε πρωτοφανή για τα δεδομένα της επίπεδα.

Με τον Ντέμη, τον Ντούσαν και τα άλλα παιδιά…
INTIME SPORTS

Οι πολιτικά προκατειλημμένοι ΑΕΚτζήδες των προηγούμενων δεκαετιών… είχαν λανσάρει την εντύπωση πως "Η ΑΕΚ θα κάνει παντοκρατορία όταν κυβερνήσει η αριστερά". Η… ροκ μοίρα της "Ένωσης" της επιφύλασσε να παρακολουθεί λίγες μέρες πριν γίνει -λογικά- κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τον άνθρωπο που ξεστόμισε τη φράση "Αριστερίζω για αυτό είμαι ΑΕΚ" να διαφωνεί δημόσια με αρκετούς πόλους της αριστεράς: Διευθυντές εφημερίδων, Δημάρχους, κόμματα.

Την εποχή που η ΑΕΚ συνειδητοποιεί σιγά-σιγά πως όποια κυβέρνηση και να υπάρξει στη χώρα αυτή θα έχει πάντα καλύτερη σχέση με την προηγούμενη, ο Ντέμης Νικολαϊδης τοποθετήθηκε στο πολύκροτο θέμα του γηπέδου. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ παρακολουθεί τις εξελίξεις στο θέμα του γηπέδου εδώ και αρκετό καιρό. Δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά αφού το έζησε με δύο ιδιότητες. Ως οπαδός και ως ποδοσφαιριστής. Αν και μιλάει σπάνια, θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια θεωρώντας πως η γνώμη του έχει σοβαρή βαρύτητα για αρκετό κόσμο της ΑΕΚ.

Με τον Ντέμη, τον Ντούσαν και τα άλλα παιδιά…

Οι συναισθηματικοί λόγοι

Το πρώτο κομμάτι αφορά το συναισθηματικό. Ο Νικολαϊδης είναι ένας άνθρωπος που κάποιοι ΑΕΚτζήδες αγαπούν και κάποιοι άλλοι -αισθητά λιγότεροι είναι η αλήθεια- μισούν. Στο σύνολό του ο κόσμος της ΑΕΚ τρέφει έντονα συναισθήματα για τον Ντέμη που είναι -όπως και ο Μπάγεβιτς του άλλου πόλου- μία προσωπικότητα αρκετά ισχυρή για να πάψει να αποτελεί σημείο αναφοράς και ας περνάνε τα χρόνια.

Το ίδιο ισχύει και για τον ίδιο το Ντέμη. Ανήκει στην κατηγορία των λίγων που αποθεώθηκαν και βρίστηκαν, ωστόσο εξακολουθεί να θεωρεί την ΑΕΚ ζωτικό του χώρο και να ασχολείται εξ αποστάσεως. Λογικό και αυτό αφού το αίμα νερό δε γίνεται.

Οι ουσιαστικοί λόγοι

Με τη συνέντευξή του το 2002 (πριν τον αγώνα με τη Ρόμα στη Φιλαδέλφεια αν δεν κάνω λάθος) που κυκλοφόρησε σε περιοδικό του «Βήματος» με τίτλο "Αριστερίζω για αυτό είμαι ΑΕΚ", ο Ντέμης μπήκε σε ένα target group εκφράζοντας μία πιο… προοδευτική τάση της ΑΕΚ. Συνεπώς η δημοσιοποίηση της θέσης του υπέρ του γηπέδου που κουτουλάει με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μετρήσει διπλά αφού το είπε ο πολιτικοποιημένος Ντέμης. Όχι π.χ. ο "απολιτίκ" Μαλαδένης.

Το παρελθόν

Βεβαίως ο Ντέμης Νικολαϊδης "χρεώνεται" και το γεγονός ότι είχε κατεβάσει το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Ζούπα στις εκλογές του 2005, ως αντίπαλο δέος του Δημήτρη Μελισσανίδη. Σε μεγάλη μερίδα του κόσμου της ΑΕΚ πιστεύεται πως η κίνηση αυτή αποτέλεσε την ταφόπλακα για την προηγούμενη προσπάθεια κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως τότε η υποψηφιότητα Ζούπα δεν κατέστησε εφικτό να μάθουμε ποτέ το αν είχε ή όχι πιθανότητες εκείνη η προσπάθεια.

Γεγονός πέρα για πέρα λάθος και ειδικά από τη στιγμή που ο Ντέμης εγκατέλειψε στη συνέχεια κάθε εμπλοκή με την Ερασιτεχνική και η ΑΕΚ έφτασε στο σημείο να διοικείται από τον Ανδρέα Ανατολιωτάκη και τον Γιώργο Πάντζα. Πρόκειται για ένα μελανό σημείο μίας αρκετά καλής διοικητικά και ποδοσφαιρικά περιόδου της ΠΑΕ. Και σίγουρα της καλύτερης μετα-πρωταθληματικής των 90s.

Με τον Ντέμη, τον Ντούσαν και τα άλλα παιδιά…
INTIME SPORTS

To κατόρθωμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε κάτι για το οποίο η ευρύτερη κοινωνία της ΑΕΚ έψαχνε για χρόνια και δεν το έβρισκε πουθενά: Κατάφερε να συσπειρώσει το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Μπαγεβιτσικών και Νικολαϊδικών. Ενδεχομένως να είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 10 χρόνια που ολόκληρη η ΑΕΚ έχει την ίδια άποψη πάνω σε ένα σοβαρό θέμα που την απασχολεί: Ο Μελισσανίδης, ο Μπάγεβιτς, η Original στο πέταλο, οι πλαϊνές εξέδρες, ο Νικολαϊδης, οι υπόλοιποι οργανωμένοι.

Για πρώτη φορά όλοι αυτοί που μπορούσαν να μαλώσουν μεταξύ τους για τον ύμνο, το χρώμα το σορτσάκι της ομάδας, τα PIN, τα πεντοχίλιαρα και τους λούτρινους βάτραχους του Μάπετ Σόου, έχουν την ίδια άποψη. Δεδομένων των παραπάνω και από τη στιγμή που το επισφραγίζει η αριστερή άποψη του Ντέμη, συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες το σενάριο όλα όσα γίνονται να έχουν εκλογικό αντίκτυπο. Ούτως ή άλλως αυτή η ιστορία πέρασε από νωρίς στα χωράφια της πολιτικής.

Διαβάστε ακόμη:

Με 150 φίλους της ΑΕΚ η δίκη των οπαδών

Παρέμβαση Ντέμη Νικολαϊδη για το γήπεδο της ΑΕΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ!

Ένταση σε ομιλία του Τσίπρα με παλαίμαχο της ΑΕΚ (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK