O Χιμένεθ πρώτα κερδίζει τους παίκτες, μετά τους αντιπάλους

H πρεμιέρα του Μανόλο Χιμένεθ ήταν θετική και το Contra.gr ασχολείται με την παρουσία του Ισπανού τεχνικού στον πάγκο, τις συζητήσεις των παικτών της ΑΕΚ και το θετικό πρόσημο αλλά και για τον ποδοσφαιριστή που φαίνεται να βρίσκεται σε βελτιωμένη θέση σε σχέση με πριν.

O Χιμένεθ πρώτα κερδίζει τους παίκτες, μετά τους αντιπάλους

Ο Μανόλο Χιμένεθ βρίσκεται στην Ελλάδα από την περασμένη Πέμπτη. Την ΑΕΚ την προπόνησε για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή, ενώ την Κυριακή έκατσε για πρώτη φορά στον πάγκο της.

Όπως ο ίδιος ο Ανδαλουσιανός τεχνικός είπε κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του στον Τύπο, στο περιθώριο της επιστροφής του στα Σπάτα «ο Αστέρας Τρίπολης τώρα δουλεύει και εγώ παρουσιάζομαι πριν μπω για προπόνηση». Δεν έχει -φυσιολογικά- 100% εικόνα του ρόστερ του, δεν ξέρει τους αντιπάλους και προσπαθεί να καταλάβει τι γίνεται από αυτά που ακούει, εμπειρικά και από ένστικτο.

Συνεπώς -όπως επίσης ο ίδιος ξεκαθάρισε- δεν είχε σκοπό να κάνει τίποτα σοβαρές αλλαγές σε σχέση με αυτό που παρέτασσε ο Μοράις τον τελευταίο καιρό. Είδε πάνω-κάτω τι έχει στα χέρια του και αποφάσισε να πάει με τα πιο συμβατά στόπερ που διαθέτει το ρόστερ σε περίπτωση που ο αντίπαλος παίζει με κόντρα επίθεση.

Άφησε τα δύο βασικά του μπακ φυσιολογικά στην 11άδα, έβαλε στο κέντρο τους Σιμόες-Γιόχανσον, τον Μάνταλο στη θέση του, τα δύο μοναδικά εξτρέμ του ρόστερ και τον μοναδικό διαθέσιμο επιθετικό. Οι αλλαγές βγήκαν-δε βγήκαν είχαν όλες λογική, το ματς πήγε στην ΑΕΚ που ήταν καλύτερη και το πρώτο βήμα έγινε επιτυχώς την πρώτη φορά που η φωτογραφία του Ισπανού επέστρεψε στα μάτριξ του ΟΑΚΑ και ο ίδιος στον πάγκο της «Ένωσης».

H ANTIΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΕΚΧΑΡΤ

Το γκολ του Τόμας Πέκχαρτ μετά από την ασίστ του Ντίντακ Βιλά ήταν το πρώτο του δεύτερου περάσματος Χιμένεθ, και το αμέσως επόμενο μετά από εκείνο του Κωστάκη Μανωλά στη Νέα Σμύρνη το 2011.

Όπως γίνεται αντιληπτό το γκολ του Τσέχου είχε ιδιαίτερη σημασία -πέραν από τη δεδομένη για την ΑΕΚ- και για τον Χιμένεθ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα ο Ισπανός να ξεσπάσει με αγκαλιές και χάι-φάιβ με τους συνεργάτες του.

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

Στην ευκαιρία του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, πάντως, στο πρώτο ημίχρονο όταν οι αμυντικοί του Αστέρα απομάκρυναν πάνω στη γραμμή, ο Μανόλο τρελάθηκε στον πάγκο και ήταν η πρώτη φορά που… εκπυρσοκρότησε βάζοντάς τα με την τύχη του και θυμίζοντας τις παρόμοιες στιγμές του από το πρώτο του πέρασμα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η αλήθεια είναι ότι τώρα ο Ισπανός -τουλάχιστον στην αρχή- δείχνει ένα πιο ώριμο πρόσωπο σε σχέση με αυτό της πρώτης φοράς. Εξακολουθεί να ποντάρει φυσικά στο συναίσθημα γιατί αυτή είναι η προσέγγισή του στο ποδόσφαιρο, όμως τώρα δείχνει ότι φιλτράρει την εκρηκτικότητά του και είναι πιο ήπιος. Βέβαια, ακόμα είναι αρχή, αλλά για την ώρα φαίνεται να υπάρχουν αλλαγές.

Το μεγάλο προσόν του Μανόλο Χιμένεθ -τουλάχιστον όπως τον γνωρίσαμε την πρώτη φορά- είναι ότι καταφέρνει να κερδίσει τους ποδοσφαιριστές.

Έλληνες και -οι περισσότεροι- ξένοι που φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ εκείνη την εποχή μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Ανδαλουσιανό τεχνικό, γεγονός καθόλου τυχαίο. Ήταν από τους λίγους προπονητές της ΑΕΚ που έλεγες ότι παίζουν και για αυτόν οι ποδοσφαιριστές και δεν σου έρχονται πάνω από ένα-δύο παραδείγματα εξαιρέσεων.

Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ… ΚΑΘΑΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Μετά το τέλος του κυριακάτικου αγώνα της ΑΕΚ, ο Χιμένεθ περίμενε στη σέντρα όλους τους ποδοσφαιριστές του για να τους συγχαρεί, ως ένα δείγμα της επιθυμίας του για την καθιέρωση της ομοψυχίας στην «κιτρινόμαυρη» καθημερινότητα από εδώ και πέρα.

Όλα αυτά βέβαια, αφού αγκάλιασε τον Γαλανόπουλο τον οποίο σήκωσε για να βάλει στο ματς στο 89’ όμως λόγω του γεγονότος ότι στις καθυστερήσεις δε βγήκε η μπάλα έξω για να σταματήσει το παιχνίδι, δεν κατέστη -τελικά- δυνατό να μπει.

Ο Ισπανός κράτησε ζεστό για την επόμενη φορά τον πιτσιρικά που φυσιολογικά «ξενέρωσε» με την εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα να μην πάρει συμμετοχή στο ματς με τους Αρκάδες.

Η ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Τώρα είναι αρκετά νωρίς για να υπάρξει συμπέρασμα γύρω από το συγκεκριμένο κομμάτι. Η συνύπαρξη είναι νωπή, η τριβή για την ώρα είναι μηδαμινή και η μέχρι τώρα επαφή είναι κάτι σαν πρώτη εικόνα. Έχει τη σημασία του που η πρώτη εικόνα είναι θετική, όμως δεν παύει να είναι πρώτη και να επωφελείται από τη φόρα που παραδοσιακά δίνει μια αλλαγή προπονητή.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έζησαν και αυτοί με θετικό πρόσημο την πρεμιέρα του Μανόλο στον πάγκο. Στις μεταξύ τους κουβέντες -όπως και στις συζητήσεις και αναλύσεις των απ’ έξω- κεντρικό αντικείμενο αναφοράς ήταν τα πολλά τρεξίματα και η πολύ καλές αποστάσεις των γραμμών. Τώρα το αν αυτό πρόλαβε να το δώσει ο Χιμένεθ ή αν η συνεισφορά του Ισπανού περιορίζεται μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι, είναι κάτι που το κρίνει ο καθένας ανάλογα με το πώς το αντιλαμβάνεται.

Η ουσία είναι πως ο Χιμένεθ ήταν πιστός στο ραντεβού του με την πρεμιέρα όπως την πρώτη φορά. Αυτή τη φορά, μαζί με το δικό του θετικό ξεκίνημα έσπασε και το ρόδι της ΑΕΚ που ταλαιπωρήθηκε για ένα μεγάλο διάστημα χωρίς νίκη από τις αρχές Δεκέμβρη. Η συνέχεια σε κάθε περίπτωση αναμένεται ενδιαφέρουσα, ανάλογα και με τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν, για τις οποίες ο Ισπανός θέλει πάντα να έχει εικόνα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΕΠΙΠΛΕΟΝ… ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΤΙΝΤΑΚ

Μέσα στην αναμπουμπούλα που δημιουργήθηκε, αυτός που φαίνεται ότι με την έλευση Χιμένεθ μπορεί να πάρει μια επιπλέον… ζωή είναι ο Ντίντακ Βιλά. Οι σκέψεις για την απόκτηση αριστερού μπακ μέχρι και πριν λίγες μέρες ήταν πιο έντονες από ποτέ, και μια κίνηση της ΑΕΚ για προσθήκη στη θέση έδειχνε να είναι αρκετά πιθανή.

Ο Χιμένεθ έχει καλή εικόνα για τον Ντίντακ από την εποχή που ο τελευταίος αγωνιζόταν στις μικρές ομάδες της Ισπανίας και ο Μανόλο ασχολούνταν με τα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης. Χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, φαίνεται πως ο Ντίντακ έχει βελτιωμένη θέση στην «Ένωση», τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που συνέβαινε πριν αναλάβει ο Χιμένεθ.

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως ξεκίνησε καλά την εποχή-Χιμένεθ ο Ισπανός αριστερός μπακ, η ασίστ του οποίου στον Πέκχαρτ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Ο… "ΠΑΣΑΣ"!

Ένα τελευταίο στίγμα της πρεμιέρας του Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ που αγγίζει το ανθρώπινο και όχι το αγωνιστικό κομμάτι: Κατά την αποχώρηση των ομάδων για τα αποδυτήρια μετά το τέλος του κυριακάτικου ματς, ο Μανόλο Χιμένεθ άκουσε μια… γνώριμη φωνή να τον φωνάζει από τη γωνία της εξέδρας στη μεριά που βλέπει προς τα αποδυτήρια.

Ήταν ο πρώην φροντιστής της ομάδας, Κώστας Καρυδόπουλος (γνωστός και ως «πασάς») ο οποίος το 2012 βγήκε στη σύνταξη και κατέβηκε κάτω-κάτω για να χαιρετίσει τον Ισπανό με τον οποίο δούλεψαν μαζί για ένα χρόνο στην ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ μόλις τον είδε έτρεξε προς τη μεριά του να τον αγκαλιάσει και είπαν για μερικά λεπτά τα… βασικά δεδομένης και της δυσκολίας στη συνεννόηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ουσία και θέαμα από την ΑΕΚ στο ντεμπούτο του Χιμένεθ, 2-0 τον Αστέρα
Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ νίκησε!
Όταν οι οπαδοί της Σεβίλλης σήκωσαν στους ώμους τον Μανόλο Χιμένεθ

News 24/7

24MEDIA NETWORK