Πλατέλλας όπως... "Μπουρμποκρασάδες"

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας όπως όλα δείχνουν πρόκειται να αποχωρήσει από την ΑΕΚ αφού δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Ζοζέ Μοράις και το contra.gr πιάνει από την αρχή την ιστορία του σπασμένου γυαλιού με τον Πορτογάλο και θυμάται την "κιτρινόμαυρη" πορεία του Έλληνα μεσοεπιθετικού.

Πλατέλλας όπως... "Μπουρμποκρασάδες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η αποχώρηση του Βαγγέλη Πλατέλλα από την ΑΕΚ φαίνεται πως αυτή τη φορά θα έχει οριστικό τόνο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός κόπηκε και από την αποστολή του αγώνα με τον Λεβαδειακό, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί κάποια είδηση δεδομένων των όσων έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δείχνει ότι η απόφαση του Μοράις για τον Πλατέλλα είναι ξεκάθαρη, αφού στην ουσία ο Πορτογάλος δεν τον… βλέπει καν.

ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ερχόμενος στην ΑΕΚ ο Μοράις βρήκε τον Πλατέλλα να προέρχεται από ένα ματς στη Λάρισα στο οποίο πέτυχε δυο γκολ. Τον έβαλε την επόμενη αγωνιστική με τον Πανιώνιο και του έδωσε χρόνο συμμετοχής και με την Κέρκυρα. Πριν από τον αγώνα της Τούμπας, όμως, ο Μοράις είχε ένα τετ-α-τετ με τον Πλατέλλα, τον οποίο ενημέρωσε ότι δεν υπολογίζει εξηγώντας του ότι θα μείνει εκτός αποστολής. Οι πολλές απουσίες των μεσοεπιθετικών έφεραν ξανά τον Πλατέλλα στην αποστολή, ωστόσο ήταν σαφές πως αυτό οφειλόταν καθαρά σε αναγκαστικούς λόγους.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ

Πλέον από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται, είναι θέμα χρόνου να χαιρετίσει ο Πλατέλλας. Η ΑΕΚ δεν αφήνει εύκολα ποδοσφαιριστές, όμως η συγκεκριμένη περίπτωση έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και είναι αρκετά πιθανό πλέον ο τρέχοντας μήνας να είναι και ο τελευταίος του Έλληνα μεσοεπιθετικού στην "Ένωση". Δύσκολα κρατάς παίκτη που δεν υπολογίζεις, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει με τόσο ξεκάθαρο τρόπο.

ΑΠΟ ΤΗΝ… ΤΑΡΤΑΡΙΑΣΜΕΝΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΕΚ!

Υπενθυμίζεται ότι ο Πλατέλλας έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2018. Το υπέγραψε το 2015 ως επιβράβευση για την προσφορά του στην ομάδα στις μικρές κατηγορίες, στις οποίες έκανε καλές σεζόν και ξανανέβασε τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Αποδείχθηκε αξιόπιστο εργαλείο ειδικά για τα χρόνια σε Β’ και Γ’ Εθνική, βοήθησε (στη δική του κλίμακα) στην επιστροφή στη Σούπερ Λιγκ. Εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό την ευκαιρία που του έδωσε το καλοκαίρι του 2013 η ΑΕΚ μέσω της επιλογής του Λυμπερόπουλου. Το είχε ανάγκη, κυρίως γιατί του δόθηκε η δυνατότητα να φορέσει φανέλα μεγάλης ομάδας (έστω και σε κακή συγκυρία) αλλά και διότι προερχόταν και από μια μέτρια σεζόν με την Ξάνθη η οποία του έφτασε την αυτοπεποίθηση στα τάρταρα.

ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Το καλοκαίρι που η ΑΕΚ πήρε τον Πλατέλλα (2013) ήταν ένα από τα πιο παράξενα όλης της ιστορίας της "Ένωσης" αφού ήταν το πρώτο που βρήκε την ομάδα να προετοιμάζεται για οποιαδήποτε άλλη κατηγορία πλην της πρώτης εγχώριας. Η υπερβολική σιγουριά οδήγησε τους "κιτρινόμαυρους" τότε να προμηθευτούν με τα… απολύτως απαραίτητα, έχοντας ως στόχο να δημιουργηθεί καλύτερη ομάδα κι από αυτές της παραπάνω κατηγορίας (Football League). Μετά την προετοιμασία στο Πήλιο και παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη η ΑΕΚ έδωσε ένα φιλικό προετοιμασίας απέναντι στη Νίκη Βόλου πριν πάρει τον δρόμο της επιστροφής για τη βάση της στην Αθήνα.

ΟΠΩΣ... ΜΠΟΥΡΜΠΟΚΡΑΣΑΔΕΣ

Οι "κιτρινόμαυροι" αποδείχθηκαν… γυμνοί, ηττήθηκαν με 3-1 εύκολα από την ομάδα της Νέας Ιωνίας Βόλου και η απόφαση για περαιτέρω ενίσχυση πάρθηκε μοιραία. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν μετά από εκείνο το ματς ήταν ο Βαγγέλης Πλατέλλας, που έκανε ντεμπούτο -με γκολ- μερικές μέρες αργότερα σε ένα φιλικό στο "Ελ Πάσο" με την Καλλιθέα. Παράξενο καλούπι, κοντός όμως με σώμα που δεν τζαρτζάρεται εύκολα άμα πάρει την ευθεία, ο Πλατέλλας έδειχνε να είναι κάτι ιδανικό για την ΑΕΚ που ετοιμαζόταν να μπει σε hardcore κατηγορίες που ήθελαν τέτοιους παίκτες. Τελικά η παραπάνω εκτίμηση όχι απλά επιβεβαιώθηκε, αλλά ο 28χρονος μεσοεπιθετικός συνδυάστηκε ίσως πιο πολύ από οποιονδήποτε με το πέρασμα της ομάδας από τις μικρές κατηγορίες. Ήταν για την ΑΕΚ των μικρών κατηγοριών ότι οι "Μπουρμποκρασάδες" για την ομάδα του 2004.

ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΠΛΑΤΕΛΛΑΣ ΠΟΥ Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΕΞΤΡΕΜ

Στη Σούπερ Λιγκ βρέθηκε να παίζει κάποια ματς, αλλά αυτό οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν ήταν ιδιαίτερα… εύστοχη στην προσθήκη ακραίων επιθετικών, με αποτέλεσμα να παίζει ότι πιο… εξτρέμ υπάρχει στο ρόστερ. Δεν είναι δική του ευθύνη που τον εμπιστεύτηκαν κάποιοι προπονητές γιατί θεωρούσαν ότι υπερτερεί ως λύση στο φτερό σε σχέση με άλλους παίκτες που είχαν αποκτηθεί με περισσότερα χρήματα.

ΑΠΟΜΕΝΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, αυτό που απομένει είναι να φανεί το αν η διοίκηση κάνει… δική της την απόφαση του προπονητή και προχωρήσει στο τέλος της συνεργασίας με τον παίκτη, αν βέβαια ο τελευταίος βρει κάποια ομάδα και ζητήσει να φύγει, κάτι που φαίνεται ότι θα συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επιθετική... κατάρα με ευθύνη της ομάδας

News 24/7

24MEDIA NETWORK