Πολύ... ξύλο και Μεληκιώτης ελπίδας!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον αγώνα Κυπέλλου της ΑΕΚ στη Λιβαδειά, τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της «Ένωσης» με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, για το ελπιδοφόρο ντεμπούτο του Δημήτρη Μελικιώτη και την συμβολή του Μπακασέτα και του Ανέστη στο σημαντικό διπλό.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

H AEK πήγε στη Λιβαδειά σε μια μέρα με δύσκολες καιρικές συνθήκες και με έναν αγωνιστικό χώρο σε τραγική κατάσταση με στόχο να πάρει ένα καθαρό σκορ πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Αθήνα. Το 0-1 δείχνει ότι ο στόχος επιτεύχθηκε αφού και το εκτός έδρας γκολ βρέθηκε, και πίσω διατηρήθηκε το μηδέν. Από τη στιγμή που δε σκοτώθηκε και κανένας με τον θανατηφόρο συνδυασμό των τάκλιν των παικτών του Λεβαδειακού με τα πόδια στην ευθεία και του τραγικού τερέν, γίνεται αντιληπτό ότι τα κέρδη είναι περισσότερα.

Η αλήθεια είναι ότι οι Βοιωτοί έβγαλαν φάσεις στην ΑΕΚ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν εκμεταλλεύτηκαν τα όχι τόσο καλά πατήματα των αμυντικών της «Ένωσης» (ενδεχομένως και το μπέρδεμα λόγω της όχι και τόσο δουλεμένης κατάστασης) με αποτέλεσμα να απειλήσουν. Όλα αυτά, βέβαια, αφού η ΑΕΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους μετά την απόκρουση της κεφαλιάς του Μπακασέτα (σέντρα Βάργκας) λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Όπως και να έχει, το ματς μετά ήταν περισσότερο ξύλο παρά ποδόσφαιρο, ορισμένες φορές και με αψυχολόγητα χτυπήματα (όπως η κλωτσιά του Μάγκα στον Αϊντάρεβιτς) που προσωπικά είχα να δω (σε τέτοιο βαθμό) από ένα Παναιγιάλειος-ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Β’ Εθνικής το 2015.

ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕΛΗΚΙΩΤΗ

Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε τον Μεληκιώτη στον πάγκο και διάβασε εξαιρετικά την κατάσταση, βλέποντας ότι αν ο μικρός πάει στην επίθεση μπορεί να πάρει μια σημαντική φάση πάνω του και να κάνει εξαιρετικό ντεμπούτο. Αν δεν του έβγαινε δεν θα του έλεγε και κανείς τίποτα. Του βγήκε και έβαλε με θετικό τρόπο τον Μεληκιώτη στην αγωνιστική δραστηριότητα της ΑΕΚ. Το πιστώνεται ο Ισπανός, όπως κλώτσησαν την ευκαιρία να καθιερώσουν πιτσιρικά (με τον Γαλανόπουλο) Κετσπάγια και Μοράις. O Χιμένεθ βρίσκεται σε διαδικασία να δει όλους τους παίκτες γιατί τώρα μαθαίνει το ρόστερ και δεν έχασε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον μικρό.

Εξαιρετική κίνηση και ωραία ασίστ στο γκολ του Μπακασέτα έδωσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ που ξεκίνησε με το δεξί και η εικόνα που έδειξε μόνο αδιάφορη δεν ήταν. Είχε και ένα καλό σουτ μετά την ασίστ, ενώ δεν ψάρωσε ούτε στις μονομαχίες στις οποίες έμπαινε δυνατά. Τελείωσε το ματς και με μία κίτρινη κάρτα.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ-ΑΝΕΣΤΗ

Θετικό και για τον Μπακασέτα ότι μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία με τον τραυματισμό που τον άφησε εκτός επανήλθε στη δράση (εκεί που είχε χαθεί) και η επιστροφή του συνοδεύτηκε με γκολ. Βέβαια, κάπου στα ίδια επίπεδα ήταν και η προσφορά του Γιάννη Ανέστη ο οποίος όσες φορές χρειάστηκε -που δεν ήταν και λίγες- έβαλε πλάτη και βοήθησε στο να διατηρηθεί το μηδέν στα μετόπισθεν. Σε μέτρια μέρα ήταν μόνο η αμυντική γραμμή με εξαίρεση τον Γκάλο που έδωσε βοήθειες όπου κι αν αγωνίστηκε. Ο Βράνιες δεν έχει θέμα στο παιχνίδι όταν σκληρύνουν τα πράγματα. Είναι από τους παίκτες της «Ένωσης» που μπορούν να ανταπεξέλθουν καλύτερα στο δυνατό παιχνίδι. Όταν επιστρέψει ο Τσιγκρίνσκι ενδεχομένως να γίνει ένα πολύ καλό αμυντικό δίδυμο με τον Βόσνιο.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ, ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΒΑΣΗ

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η ΑΕΚ εκεί που ξέχασε πώς πανηγυρίζουν τις νίκες τον τελευταίο μήνα, ξεκίνησε με τον Χιμένεθ στον πάγκο της βρίσκοντας δύο νίκες. Εννοείται πως δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα πέραν από τη δημιουργία μιας βάσης πάνω στην οποία η ΑΕΚ πρέπει να χτίσει για να κερδίσει την αξιοπρέπειά της σε βαθμολογικό επίπεδο. Ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί έστω και από άποψη αύρας είναι μια πραγματικότητα. Όμως το σημαντικότερο κριτήριο θα είναι ο αγώνας της Ξάνθης το προσεχές Σάββατο. Η ΑΕΚ θέλει να μπει σε μια διαδικασία ψαλιδίσματος της διαφοράς με τους από πάνω της στη βαθμολογία, όμως αυτό δεν πρόκειται να γίνει αυτόματα, αλλά με νίκες πάνω σε αυτούς που έχει μπροστά.

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ!

Μαγική κίνηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού να απαγορεύσει κάθε μετακίνηση των οπαδών της ΑΕΚ στη Λιβαδειά μόλις τρεις ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα και με ανθρώπους ήδη να βρίσκονται στην Εθνική Οδό εκείνη την ώρα. Ακόμα και να μη θεωρήσεις ανικανότητα την αστυνόμευση και τη διατήρηση της τάξης σε ένα Λεβαδειακός-ΑΕΚ στις 3 το μεσημέρι Τετάρτης με βροχή (που δε γίνεται), δεν μπορείς να μην απορήσεις για την προχειρότητα και το καθυστερημένο της κατάστασης. Για το γεγονός ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ παρά όσα προηγήθηκαν κατάφεραν και μπήκαν κανονικά στο γήπεδο της Λιβαδειάς (όπως συνηθίζεται και αναμενόταν) είναι απλά το κερασάκι της τούρτας. Δυστυχώς, αυτά συμβαίνουν όταν οι άνθρωποι που αποφασίζουν για το ποδόσφαιρο δεν έχουν καμία (μα καμία) σχέση με τα γήπεδα. Ούτε καν πέμπτα ξαδέρφια. Ούτε καν απ’ έξω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δύο στα δύο η ΑΕΚ με Χιμένεθ

News 24/7

24MEDIA NETWORK