Προκρίθηκε η ΑΕΚ, αλλά τα είδε... όλα!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την πρόκριση της ΑΕΚ σε μια μέτρια και πολύ περίεργη βραδιά για την «Ένωση» στην οποία όμως έγινε η… δουλειά. Ο τελικός ακολουθεί και η βελτίωση είναι κάτι που επιβάλλεται αν θέλει να πάρει το Κύπελλο για δεύτερη, στη σειρά, φορά.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ιστορία της ΑΕΚ είναι πλημμυρισμένη με δεκάδων ειδών «εμφράγματα» σε αγώνες της και αν ξεκινήσει κανείς να απαριθμήσει φορές, δεν θα τελειώσει ποτέ. Με την έκβαση του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όλα έδειχναν ότι πήγαινε... γκαζωμένη για μία παρόμοια φορά η «Ένωση». Βέβαια τώρα, θα ήταν άξια της μοίρας της, αφού όπως και να το δει κανείς, διαχειρίστηκε παντελώς λάθος τις βάσεις πρόκρισης που εξασφάλισε από το πρώτο ματς στο Φάληρο και μοίραζε… χάπια για καρδιοπάθειες στους οπαδούς της.

ΝΕΥΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν σχεδόν ποτέ να βάλουν κάτω τη μπάλα, να την κυκλοφορήσουν ήρεμα και να παγώσουν το παιχνίδι μέχρι να καταφέρουν εκείνοι να βρουν τις ευκαιρίες για να απειλήσουν. Αντ' αυτού ήταν πολύ νευρικοί από το πρώτο μέρος κι έβγαλαν ένα πολύ κακό και αγχωμένο πρόσωπο. Με μια προσέγγιση «να πάει η μπάλα μπροστά στον Αραούχο μπας και κάνει κανένα μαγικό να περάσει κανένα-δύο και να σουτάρει». Η ίδια ταραχή και στην άμυνα με τον Τσιγκρίνσκι να μην πατάει καλά ειδικά στο ξεκίνημα και τον Βράνιες να είναι πιο νευρικός από ποτέ. Θα μπορούσε να είχε κοστίσει περισσότερος ο Βόσνιος στην ΑΕΚ την Τετάρτη.

Και βέβαια, πολύ μέτριο ματς από τον Μάνταλο που όταν είναι στη μέρα του βοηθάει, όταν δεν συμβαίνει αυτό, όμως, είναι… «Παναγία βοήθα». Η Τετάρτη ήταν μια από αυτές τις φορές, όμως όπως και να το δει κανείς, πρόκειται για παίκτη αρκετά σημαντικό για την «Ένωση». Καλό ματς έκανε ο Σιμόες που έτρεξε αρκετά χιλιόμετρα και ο Ανέστης που μέχρι πριν τη γκέλα (και με ευθύνη Σιδηρόπουλου) είχε κρατήσει την ομάδα.

ANΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΓΙΑ ΑΕΚ

Είναι ανησυχητικά τα σημάδια που έδειξαν οι «κιτρινόμαυροι», αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει τον Χιμένεθ. Όχι ότι ο Ολυμπιακός, ακόμα και στη μέτρια αγωνιστική κατάσταση στην οποία παρατεταμένα βρίσκεται, είναι μέγεθος που δικαιολογεί προσδοκίες όπως να τον… σκορπίσεις. Όπως και να είναι οι «ερυθρόλευκοι», είναι Ολυμπιακός, τα ματς με την ΑΕΚ είναι πάντα ντέρμπι και τίποτα δεν κρίνεται ακόμα και αν το σκορ του πρώτου ματς είναι 1-2 (όπως ήταν).

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΟΛΑ

Η ΑΕΚ έδειχνε ότι δεν πατούσε καλά στο γήπεδο σε βαθμό που να της επιτρέψει η κατάσταση να κερδίσει, έγινε και το… απίστευτο στο τέλος με τον Ανέστη και παραλίγο να τα δει κυριολεκτικά όλα. Αποβολή μετά από δύο συνεχόμενες κίτρινες κάρτες για καθυστερήσεις δεν πρέπει να έχει ξαναυπάρξει, κι αν υπήρξε είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά στα 50 χρόνια. Από την άλλη, όμως, και ο ίδιος ο Ανέστης δεν έπρεπε να βάλει την ομάδα σε τέτοιο κίνδυνο, ενώ πρέπει να γίνει μια γενικότερη κουβέντα για το θέμα των καθυστερήσεων.

Καλή η σκοπιμότητα, συμβαίνει πάντα, αλλά όταν συμβαίνει σε μεγαλύτερο βαθμό από τον απαραίτητο δεν είναι κάτι καλό για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, από οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή κι αν προέρχεται. Τελικά η μοίρα ήθελε τους «κιτρινόμαυρους» να πάρουν την πρόκριση με τον… Ούγκο Αλμέιδα τερματοφύλακα, τους οπαδούς τους ανακουφισμένους μετά από μια πολύ μέτρια βραδιά για την ομάδα τους, στην οποία όμως έγινε η δουλειά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK