Προσέγγιση παλιάς, καλής ΑΕΚ!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την πόρτα που άνοιξε στα Σπάτα και… ξέχασε να κλείσει θέτοντας εκτός ΑΕΚ τους πρώτους οκτώ ποδοσφαιριστές. Είδηση η συνέντευξη Τύπου του Δέλλα δεν έβγαλε. Όπως αναμενόταν, δηλαδή…

Προσέγγιση παλιάς, καλής ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Ο προπονητής της ΑΕΚ όχι απλά δεν ήταν βαρύγδουπος με πιθανές ατάκες του τύπου "Όποιος δεν μπορεί φεύγει", αλλά δεν θέλησε να αναφερθεί καν στον αριθμό των αποδεσμεύσεων. Για πρόσωπα ούτε λόγος. Ούτως ή άλλως η επικοινωνία της επικαιρότητας στον Τύπο, δεν είναι το φόρτε του Δέλλα. Ούτε που τον απασχολεί.

Προσέγγιση παλιάς, καλής ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

24 ώρες μετά, η ΑΕΚ ενημέρωνε έναν-έναν τους πρώτους ποδοσφαιριστές της, ότι δεν θα συνεχίσουν μαζί από τη νέα χρονιά. Σε μία εντυπωσιακά μεγάλη και… ταυτόχρονη αποχώρηση, οι πρώτοι οκτώ αποχαιρέτισαν την "Ένωση" και θα συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλες πολιτείες. Οι αποχωρήσεις λίγο-πολύ ήταν δεδομένες. Και ποσοτικά και… ονομαστικά.

Προσέγγιση παλιάς, καλής ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Αμφιβολίες υπήρξαν μόνο στην περίπτωση του Τσουμάγκα και αυτό λόγω του τραυματισμού από τον οποίο δεν κατάφερε να επανέλθει. Θεραπείες, χειρουργείο κλπ. Ίσως σε αυτό το κομμάτι να γεννάται και κάποιο θέμα με την αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, κομμάτι στο οποίο υστερεί και θα κληθεί στο μέλλον να βελτιωθεί, για να βελτιώσει και την ίδια τη ζωή της. Όπως και τη σχέση της με τους ποδοσφαιριστές για την αποφυγή της γκρίνιας στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Προσέγγιση παλιάς, καλής ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Σε γενικές γραμμές, η ΑΕΚ έκανε αυτό που μετράει και που είχε χρέος να κάνει ενόψει των σοβαρών βημάτων στην επόμενη μέρα της: Ήταν αμείλικτη. Έδωσε ευκαιρία σε όλους, τους αξιολόγησε, τα ζύγισε και τους ενημέρωσε ψυχρά ότι δεν υπολογίζονται γιατί δεν πιστεύει ότι τα παιδιά αυτά μπορούν να τη βοηθήσουν από την επόμενη χρονιά. Αφού πρώτα έκανε ότι έπρεπε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης: Μέσω του προπονητή της, στήριξε τους παίκτες ακόμα και στις παιδικές ήττες κατά τη διάρκεια της σεζόν. Κι ας κόστισε αυτό - επικοινωνιακά - στον Δέλλα. Έκανε το καθήκον του μέχρι τη μέρα της… κρίσης.

Προσέγγιση παλιάς, καλής ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Εκεί δεν χώρεσαν ούτε συναισθηματισμοί, ούτε δεύτερες ευκαιρίες. Σκέφτηκε ορθολογιστικά και αποφάσισε πως αρκετοί από τους παίκτες που αποκλείστηκαν από τον Αγροτικό Αστέρα, έχασαν από την Θύελλα Διασταύρωσης Ραφήνας αλλά νίκησαν άνετα τον Α.Ο. Περιστερίου δεν χωρούν στα πλάνα της, τώρα που ο πήχης δυσκολίας ανεβαίνει.

Η ΑΕΚ σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς αναγνώριζε τα λάθη της. Τα παραδεχόταν και προσπαθούσε συνέχεια να τα διορθώσει. Ο… Μούργκα προοριζόταν για βασικός στην αρχή της χρονιάς. Σφάλμα το οποίο αναγνωρίστηκε κατευθείαν και ο Βόσνιος έγινε θαμώνας της εξέδρας. Ο Πόποβιτς ήρθε για να σώσει την κατάσταση. Το γεγονός ότι δεν έκανε προετοιμασία αποτελούσε το απόλυτο άλλοθι, ωστόσο ούτε αυτό λήφθηκε υπόψη. Καθρέφτης είναι μόνο το γήπεδο και μέσα από αυτό έκρινε η ΑΕΚ.

Προσέγγιση παλιάς, καλής ΑΕΚ!
INTIME SPORTS

Με εξαίρεση την περίπτωση Ρόβα στην οποία η ΑΕΚ ήταν πιο ελαστική, δεχόμενη να δώσει στον παίκτη δεύτερη ευκαιρία, ο τρόπος λειτουργίας της θύμισε παλιές καλές εποχές. Ένα χρόνο μετά την εποχή που οι μάνατζερ έκοβαν βόλτες στα Σπάτα με τον Δημητρέλο να προσπαθεί να τους τσιγκλήσει στο φιλότιμο για να αφήσουν τους παίκτες τους - τη μία - και να μην κάνουν προσφυγή -την άλλη - η "Ένωση" είναι ξανά σε θέση ισχύος. Έχει το καρπούζι, έχει και το μαχαίρι.

Στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα σε όσους μένουν: Είναι όλοι υπό κρίση, κρίνονται κάθε λεπτό και η διάθεση για πίστωση χρόνου είναι ελάχιστη, διαλύοντας την πλασματική εικόνα που είχαν οι πιτσιρικάδες που μάζεψε τα τελευταία χρόνια, παρμένοι από τα κομφόρ που προσφέρονται σε όποιον κουβαλάει τον τίτλο "Παίκτης της ΑΕΚ".

Υ.Γ.1: Νομίζω ότι η συνολική παρουσία Δέλλα αδικείται καμιά φορά, λόγω της μη επικοινωνιακής πολιτικής που επέλεξε ο προπονητής και είναι μέρος του χαρακτήρα του. Μαγκιά του, γιατί η ΑΕΚ δεν τον πληρώνει για να επικοινωνεί πράγματα, αλλά για αμιγώς ποδοσφαιρικά ζητήματα, μέσα από τα οποία περιμένει να δει αποτελέσματα. Όπως και να έχει, θέμα δουλειάς και αξιοκρατίας δεν τίθεται, καθώς πέραν της δεδομένης σοβαρής δουλειάς που έγινε στα Σπάτα, ο Δέλλας προσπάθησε να είναι ίσος με όλους.

Ακόμα και η κίνησή του να συμπληρώσουν οι ποδοσφαιριστές ανώνυμο ερωτηματολόγιο στο οποίο έκριναν την ομάδα, τους υπαλλήλους του ποδοσφαιρικού τμήματος και τους γιατρούς δείχνει την τεράστια διάθεση για βελτίωση σε όλους τους τομείς. Απρόσωπα, χωρίς συναισθηματισμούς και με μοναδικό όφελος τον ορθόδοξο τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Κάτι που είχε χρόνια να δει η ΑΕΚ…

Y.Γ.2: Το γεγονός ότι η ΑΕΚ αποφάσισε να διώξει οκτώ παίκτες, δύο εκ των οποίων ήταν πληρωμένοι για δύο χρόνια και μάλιστα με σοβαρά –για τα επίπεδα της κατηγορίας που θα παίξει η ομάδα- συμβόλαια, δείχνει ότι τα κριτήρια των ποδοσφαιρικών αποφάσεων στην "Ένωση" έχουν αλλάξει εντελώς σε σχέση με το παρελθόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK