Στη Βενεζουέλα, Βάργκας σημαίνει "ήρθαμε"!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον Ρόναλντ Βάργκας που έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη και στα τρία εντός έδρας ντέρμπι, γεγονός που είναι αρκετά σημαντικό για το πρεστίζ της «Ένωσης» αμέσως μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία.

Στη Βενεζουέλα, Βάργκας σημαίνει "ήρθαμε"!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Από τον τελευταίο αγώνα της ΑΕΚ μέσα στο 2015 με τον Λεβαδειακό στο Ολυμπιακό Στάδιο έχει περάσει αρκετός καιρός και μεσολάβησαν πολλά. Και άλλαξαν ακόμα περισσότερα. Ένα από αυτά, ήταν η γενικότερη άποψη στον περίγυρο της "Ένωσης" για τον Ρόναλντ Βάργκας. Για την ακρίβεια όχι μόνο στον περίγυρο. Ακόμα και (πολύ) εντός των τειχών.

Ο Βενεζουελάνος μέχρι τότε έκανε μια μέτρια σεζόν και -κυρίως- κουβαλούσε το χρέωμα για την αδικαιολόγητη αποβολή του που κόστισε την ήττα στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Στο ματς με τον Λεβαδειακό (παρότι έβγαλε τη μοναδική κάθετη της ΑΕΚ όταν μπήκε σαν αλλαγή) στο οποίο η "Ένωση" γνώρισε άλλη μία εντός έδρας ήττα, ο Βάργκας εισέπραξε το εντονότερο ανάθεμα σε σχέση με τους συμπαίκτες του, με εξαίρεση τους Ανέστη, Κολοβέτσιο που έκαναν σοβαρά ατομικά λάθη και χάρισαν τη νίκη στους Βοιωτούς.

Στη Βενεζουέλα, Βάργκας σημαίνει "ήρθαμε"!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην 11άδα από το πουθενά και ασίστ στον Μπαρμπόσα

Όλα έδειχναν παραγκωνισμό, το ίδιο και οι δοκιμές του Πογιέτ για τον πρώτο αγώνα του 2016 στην Κρήτη κόντρα στον Πλατανιά. Ο Πογιέτ δοκίμαζε τον Μπουονανότε με τους βασικούς αφήνοντας εκτός 11άδας τον Βάργκας. Την τελευταία στιγμή ο Αργεντίνος ένιωσε ζαλάδες και έμεινε εκτός αποστολής, άδειασε η θέση στο αριστερό φτερό, ο Βενεζουελάνος πήρε τη θέση του στο αρχικό σχήμα και -αυτή τη φορά- δε σπατάλησε την ευκαιρία που του δόθηκε. Έβγαλε την ασίστ σε ένα από τα δύο γκολ του Μπαρμπόσα και έβαλε τις βάσεις για να γυρίσει το κλίμα.

Τρεις μέρες αργότερα η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Λιβαδειά για έναν αγώνα για τους 16 του Κυπέλλου. Κακή η ομάδα του Πογιέτ, έπαθε για μερικά λεπτά φουρτούνα στο ξεκίνημα και ο Βάργκας την κατάλληλη στιγμή (στο 30’) έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ και -στην ουσία- σφράγισε και το τελικό σκορ. Δεύτερο ματς με καθοριστική συμβολή. Σιγά σιγά τα πράγματα πήραν το δρόμο τους και ο Βενεζουελάνος τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Όχι άδικα αφού και ο Βάργκας σταθεροποίησε την προσφορά του στην ομάδα: Ασίστ με την Ξάνθη, γκολ στα Γιάννενα, γκολ με τη Βέροια και γκολ στα τρία πιο σοβαρά ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Γύρισε το κλίμα, έπιασε ρεκόρ από την εποχή του Δημητριάδη

Στη Βενεζουέλα, Βάργκας σημαίνει "ήρθαμε"!

Ο Βάργκας άλλαξε μόνος του το εις βάρος του κλίμα, αφού οι αριθμοί λένε την αλήθεια την οποία ο ίδιος θεωρούσε ότι μπορεί να αποδείξει, από την πρώτη στιγμή. Από τη μέρα που έκανε το μακρύ ταξίδι για την Αθήνα, τη μέρα που παρέλυσε η χώρα λόγω των συλλαλητηρίων ενόψει του δημοψηφίσματος. Η αλήθεια είναι ότι κάτι κατάφερε για την ώρα, αφού πέραν των 9 γκολ σε 20 ματς στο πρωτάθλημα, έχει πιάσει επίδοση, που για να βρει κανείς όμοιά της πρέπει να ψάξει πολύ πίσω. Συγκεκριμένα αυτό που έκανε ο Βάργκας με τα γκολ σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (των πολύ μεγαλύτερων μπάτζετ) σε τρεις νίκες της ΑΕΚ σε μία σεζόν, έχει συμβεί τελευταία φορά το 1993.

Τότε ο σημερινός υπεύθυνος ποδοσφαιρικού τμήματος, Βασίλης Δημητριάδης είχε κάνει κάτι αντίστοιχο, ενώ μια ανάσα από αυτό έφτασε και ο Ντέμης Νικολαϊδης τη σεζόν 1997-98, όταν σκόραρε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά λόγω του σοβαρού τραυματισμού στη μέση δεν αγωνίστηκε στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Όπως γίνεται αντιληπτό, το επίτευγμα του Βάργκας δεν είναι και μικρό…

Το μόνο σίγουρο είναι πως η εποχή που διανύουμε είναι μια περίοδος κατά την οποία η μπάλα αγαπάει τον Βάργκας. Τα προηγούμενα γκολ με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ πάνω στην αναμπουμπούλα ξύπνησαν την αυτοπεποίθηση του Βενεζουελάνου και το αποτέλεσμα ήταν στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό να φύγει τρέχοντας να πανηγυρίσει αμέσως μετά την εκτέλεση του φάουλ που κατέληξε γκολ και έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη.

Ενδεχομένως μέσα σε όλα τα παραπάνω -όπως και σε κάθε ποδοσφαιρική ιστορία- να υπάρχει και μία δόση τύχης. Ίσως διότι έχει συμβεί κάμποσες φορές (και στο ματς με τον Παναθηναϊκό) να μην υπάρχει γενικότερα ο Βάργκας στο ματς αλλά να σκοράρει. Καλό είναι, όμως, κι αυτό ειδικά όταν μιλάμε για ένα παιδί που όχι απλά δεν είχε τύχη, αλλά είδε την πολλά υποσχόμενη καριέρα του στο Βέλγιο να πηγαίνει μέσα σε μία στιγμή περίπατο εξαιτίας σοβαρών τραυματισμών και το παλεύει -παρέα με την ΑΕΚ- ξανά από την αρχή. Ας πούμε ότι η μπάλα του γυρίζει όσα του πήρε απότομα.

Βάργκας όπως "Όκο"

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1988-89
ΠΑΟ-ΑΕΚ  0-1
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1988-89 ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-1 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βάργκας κέρδισε μια θέση στις μελλοντικές αναφορές των ΑΕΚτζήδων, το γκολ-φάουλ με τον Παναθηναϊκό έχει γίνει ήδη… viral και συγκρίνεται με εκείνο του Οκόνσκι με τον ίδιο αντίπαλο τη -μαγική για την ΑΕΚ- σεζόν 1988-89.

H εστία και το πόδι εκτέλεσης είναι διαφορετικά, αλλά ένα γκολ-φάουλ που δίνει τη νίκη σε ντέρμπι, όπως και να το δει κανείς, μένει. Το «ματς του Όκο», το «ματς με το φάουλ του Βάργκας». Δυο εποχές, ίδιο αποτέλεσμα.

Όταν το ρολόι δείξει 33, βγάζει το… όπλο

Στην περίπτωση του Βάργκας, καθοριστικό ρόλο έχουν και τα… βουντού. Δεν εξηγείται αλλιώς η απίστευτη σύμπτωση να σκοράρει πάντα ο Βενεζουελάνος στο ίδιο λεπτό ή του πρώτου ή του δευτέρου ημιχρόνου.

Με το που το ρολόι δείξει 33ο λεπτό, ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ σκοράρει με συνέπεια σε τρία διαφορετικά ματς.

Στη Βενεζουέλα, Βάργκας σημαίνει "ήρθαμε"!
Στη Βενεζουέλα, Βάργκας σημαίνει "ήρθαμε"!
Στη Βενεζουέλα, Βάργκας σημαίνει "ήρθαμε"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δε βαριέσαι, κάποια στιγμή θα το βάλει ο Βάργκας

Δημιουργεί χάος ο Στραματσόνι, άσχημη βραδιά για Πογέτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK