Συνεχίζει να χτίζει εν αναμονή των νέων... υλικών

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την ΑΕΚ του Τιμούρ Κετσπάγια που χτίζεται εν αναμονή των επόμενων μεταγραφών και πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της Κορόνα Κίελτσε, στο δεύτερο φιλικό τεστ επί πολωνικού εδάφους.

Συνεχίζει να χτίζει εν αναμονή των νέων... υλικών

Η ΑΕΚ νίκησε στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας επί πολωνικού εδάφους απέναντι στην Κορόνα Κίελτσε στο γήπεδό της και έδειξε ορισμένα αισιόδοξα πράγματα στο τερέν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν της λείπουν ακόμα τα στοιχεία και οι προσθήκες, οι οποίες θα της επιτρέπουν να βλέπει πιο ψηλά.

Με δεδομένο το γεγονός πως ο δείκτης δυσκολίας των φιλικών προετοιμασίας δεν είναι υψηλός και η ΑΕΚ αντιμετωπίζει ομάδες που της δίνουν χώρο και την περιμένουν, ήταν μια καλή ευκαιρία -και- το χθεσινό φιλικό προκειμένου να φανεί η αντίδραση της ομάδας σε αυτό το είδος του παιχνιδιού και -φυσικά- στην -αρκετή- κλωτσιά των Πολωνών. Ούτως ή άλλως αν εξαιρέσουμε τα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, όλες οι υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος κάπως έτσι αντιμετωπίζουν -παραδοσιακά- την «Ένωση», συνεπώς είχε ένα ενδιαφέρον.

Οι αλλαγές σε σχέση με το πρώτο φιλικό

Στην ουσία ο Κετσπάγια σε σχέση με το πρώτο φιλικό κόντρα στην Μπάνικ Οστράβα έκανε δύο αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα. Στη θέση του Άνταμ Τζανετόπουλου πέρασε ο Αντρέ Σιμόες ο οποίος επέστρεψε από τραυματισμό και παρατάχτηκε στο πλευρό του Γιόχανσον ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Γεωργιανός τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσει τον Μπακασέτα αντί του Αραβίδη.

Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά απειλητική. Είχε την κατοχή της μπάλας, είχε τα μέτρα και είχε και την υπομονή για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις. Σίγουρα τα φιλικά προετοιμασίας και ειδικά αυτά που γίνονται στην αρχή δεν προσφέρονται και για πολλά συμπεράσματα, αλλά -όπως και να το δει κανείς- ήταν θετικό για την ομάδα (και σπάνιο για την ΑΕΚ της περασμένης περιόδου) να δημιουργεί 5-6 ευκαιρίες για γκολ σε ένα ημίχρονο.

Από την άλλη είναι στα αρνητικά το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που βγήκαν για να καθαρίσουν νωρίς το ματς. Εξηγήσεις όμως υπάρχουν. Λίγο η κούραση, πολύ η έλλειψη φορ, όλα έπαιξαν τον ρόλο τους.

ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ Β'

Στο 54’ ο Κετσπάγια πέρασε στο ματς τους Αραβίδη, Μπακάκη, Πλατέλλα στις θέσεις των Μπαρμπόσα, Γκάλο, Βάργκας. Η συγκεκριμένη κίνηση εντασσόταν στο πλαίσιο του… ψαξίματος του ρόστερ από τον Τιμούρ, ο οποίος έφερε τον Αραβίδη στην κορυφή, τον Μάνταλο πίσω του, πήγε τον Πλατέλλα στο ένα φτερό και τον Μπακασέτα (περίπου) στο άλλο.

Ένα λεπτό μετά την είσοδο των παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο (στο 55’ δηλαδή) η ΑΕΚ έφτασε πάλι κοντά στο γκολ, με μια πολύ ωραία ενέργεια του Πλατέλλα που πέρασε στον Ντίντακ και ο τελευταίος έκοψε στον Μάνταλο, το σουτ του οποίου εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα της Κορόνα, Πέσκοβιτς.

Ένα δεκάλεπτο αργότερα η ΑΕΚ βρήκε και την ουσία με τον Αραβίδη να σπάει πολύ καλά τη μπάλα στον Μάνταλο και ο μέσος της «Ένωσης» άνοιξε το σκορ. Το δεύτερο γκολ των «κιτρινόμαυρων» προήλθε από ασίστ του Ζόριτς στον Αραβίδη, ο οποίος είχε συμμετοχή και στα δύο τέρματα.

Η ΑΕΚ έδειξε να γίνεται σιγά-σιγά μια ομάδα που προσπαθεί να φτιάχνει ευκαιρίες, προσπαθεί να βγει γρήγορα μπροστά και οι παίκτες της προσπαθούν να συνδυαστούν για να βάλουν δύσκολα στον αντίπαλο.

Άγχωσε λίγο ο Τσιγκρίνσκι, δυνατοί Μάνταλος, Αραβίδης

Κάπως μαζεμένος έδειξε να είναι ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι ο οποίος έκανε τα λαθάκια του (ορισμένες φορές διόρθωσε σε δεύτερο χρόνο). Καλό ματς ο Κολοβέτσιος και όλα δείχνουν πως αν πάρει την… ευθεία του ο Ουκρανός, τότε θα αποτελέσουν ένα πολύ δυνατό αμυντικό δίδυμο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ΑΕΚ δεν πρέπει να αποκτήσει ένα ακόμα στόπερ. Ο Μάνταλος ήταν… Μάνταλος, δηλαδή είχε την ποιότητα που βγάζει συνέχεια κίνδυνο στην αντίπαλη άμυνα και μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι της ομάδας με μία μπαλιά. Κάποια του βγήκαν, κάποια άλλα όχι, αλλά το σίγουρο είναι ότι η «Ένωση» για μία ακόμα χρονιά δεν θα έχει κανένα απολύτως θέμα στη θέση πίσω από τον φορ.

Από εκεί και πέρα πολύ καλά πράγματα φάνηκαν από τους Αραβίδη, Πλατέλλα και Τζανετόπουλο που πέρασαν ως αλλαγή. Εκτός του πρώτου που βοήθησε την ΑΕΚ να γίνει πιο ουσιαστική, ο Πλατέλλας έδειξε ότι δεν μπορεί να είναι αμελητέα -εναλλακτική- μονάδα, ενώ ο Τζανετόπουλος ήταν πολύ καλύτερος σε σχέση με τον πρώτο αγώνα, βοηθώντας την ομάδα να αναπτυχθεί. Από τα πόδια του ξεκίνησε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ όταν πέρασε με πολύ όμορφο τρόπο τη μπάλα στον Ζόριτς που ήταν ο παίκτης που έδωσε την ασίστ στον Αραβίδη.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Μαυροβούνιο, δείχνει -στα φιλικά τουλάχιστον- παρόμοια εικόνα με πέρσι: Ένα αδύνατο παιδί που ξέρει μπάλα, έχει πολύ καλή μπαλιά (φάνηκε στην ασίστ στον Αραβίδη) αλλά υστερεί και σε δύναμη και σε ώριμη σκέψη πολλές φορές. Η παρουσία του στη σέρβικη Μπόρατς του πρόσθεσε σίγουρα εμπειρίες αλλά οι αδυναμίες παραμένουν. Στα αρνητικά του το γεγονός ότι στο τέλος επέλεξε να σουτάρει σε ένα κατέβασμα από τα αριστερά αντί να σπάσει τη μπάλα στην περιοχή ενώ είχε εύκολη πάσα στον Ανάκογλου που τον ακολούθησε.

Ο ΦΟΡ ΚΑΙ Ο ΕΞΤΡΕΜ

Η ΑΕΚ ήξερε από το περασμένο πρωτάθλημα ακόμα, ότι διαθέτει αρκετούς καλούς παίκτες και είναι μετά από χρόνια καλυμμένη σε βάθος στις περισσότερες θέσεις. Αυτό που αναζητούνταν (και εξακολουθεί να αναζητείται), είναι η προσθήκη κάποιων μονάδων πρώτης γραμμής που θα βοηθήσουν να γίνει η διαφορά για να έρθει το κάτι παραπάνω. Όλοι συμφωνούν ότι η μεταγραφή που επιβάλλεται να γίνει είναι αυτή του φορ, ωστόσο είναι εμφανές πως είναι πολύ σημαντική -ανεξάρτητα με το τι θα αποφασιστεί- και η προσθήκη του εξτρέμ.

ΖΗΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ

To "παρών" στις εξέδρες του γηπέδου της Κορόνα Κίελτσε έδωσαν και οπαδοί της ΑΕΚ εκδρομείς από το Λονδίνο και το τοπικό club της Original. Συνηθισμένη παρουσία στις προετοιμασίες της "Ένωσης" ωστόσο αξιοσημείωτο -και αρκετά φυσιολογικό- είναι ότι και αυτοί στα συνθήματά τους επικέντρωσαν στην ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση. Γενικότερα η αλήθεια είναι ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στον κόσμο, ωστόσο παρότι χάθηκε χρόνος η κατάσταση μπορεί να γυρίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορόνα Κίελτσε - ΑΕΚ 0-2
Έφτασε στο Κίελτσε ο Ντίας

News 24/7

24MEDIA NETWORK