Tα πρώτα λόγια του Μοράις στους παίκτες της ΑΕΚ

Ο Ζοσέ Μοράις έκανε χθες την πρώτη του ομιλία στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και έριξε το βάρος κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι για να αλλάξει την… αύρα των αποδυτηρίων.

Tα πρώτα λόγια του Μοράις στους παίκτες της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Tην Τετάρτη (19/10) ο Ζοσέ Μοράις είχε την πρώτη του γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ στο περιθώριο της πρώτης του προπόνησης με τους "κιτρινόμαυρους" στο αθλητικό κέντρο των Σπάτων. Ο Πορτογάλος τεχνικός αφού παρουσιάστηκε από τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς στους παίκτες, ως είθισται έκανε μια… εισαγωγή γνωριμίας με τους παίκτες επιχειρώντας να ρίξει το βάρος και στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Ο Μοράις και στις επαφές που είχε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ πριν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας είχε αναφερθεί στο θέμα της πειθαρχίας, τονίζοντας ότι αυτή κερδίζεται, δεν επιβάλλεται, γιατί τότε μπορούν τα αποτελέσματα να έρθουν… αντίθετα. Έτσι, ο νέος τεχνικός της "Ένωσης" δείχνει να έχει τον δικό του τρόπο με τους ποδοσφαιριστές κάτι που έγινε αντιληπτό αρχής γενομένης από την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα.

Αυτό που περιμένουν στην ΑΕΚ από τον Μοράις είναι η συγκρότηση της κατάστασης και η ανατροπή του κακού κλίματος που προϋπήρχε ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων της ομάδας, κάτι που ο νέος τεχνικός φαίνεται ότι κατάλαβε αρκετά καλά.

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Στην πρώτη του ομιλία προς τους παίκτες, ο Μοράις ασχολήθηκε με το κομμάτι της ψυχολογίας της ομάδας θέλοντας να μεταδώσει ένα κλίμα… ομοψυχίας για να βελτιωθούν οι συνθήκες και να γίνει εφικτό να προχωρήσει η ομάδα σωστά.

"Θέλω να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Είμαστε μια ομάδα και πρέπει να συζητάμε οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει για να δίνουμε τη λύση. Θα είμαι δίπλα σας και ανοιχτός σε κάθε διάλογο για ό,τι σας απασχολεί και σας επηρεάζει" ήταν η πρώτες φράσεις του Μοράις προς τους παίκτες.

"ΕΧΩ ΠΝΕΥΜΑ ΝΙΚΗΤΗ, ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ"

Στη συνέχεια ο Μοράις έκανε σαφές και το πνεύμα που θέλει να περάσει στην ομάδα. "Έχω πνεύμα νικητή. Νομίζω ότι το ίδιο ισχύει και για εσάς, αφού βρίσκεστε σε μια μεγάλη ομάδα. Θέλουμε όλοι να κερδίζουμε και θα κάνουμε μαζί το παν για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να φτάσουμε την κατάσταση κοντά στις προσδοκίες του κόσμου.

Πάνω από όλα πρέπει να είμαστε ομάδα και να λειτουργούμε και να σκεφτόμαστε συλλογικά. Νομίζω ότι μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά" ήταν η… δευτερολογία του Πορτογάλου τεχνικού στην πρώτη αναγνωριστική συζήτηση με τους παίκτες της ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μοράις: "Ήθέλα να έχω την άποψη του Σάντος"
Τι ζήτησε ο Μελισσανίδης από τον Μοράις

News 24/7

24MEDIA NETWORK