This is AEK

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την επιστροφή της ΑΕΚ στη λογική του «πού θα σταματήσει σήμερα το κοντέρ» και για τον θετικό τρόπο που αντιδρά η «Ένωση» όταν η μέρας της δείχνει να είναι μέτρια.

This is AEK
INTIME SPORTS

Η χθεσινή εμφάνιση ήταν αρκετά αντιπροσωπευτική στο αγωνιστικό DNA της ΑΕΚ. Μετά από μία μέτρια -τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο- εμφάνιση κατάφερε να σκοράρει τέσσερις φορές -θα μπορούσε να το κάνει και περισσότερες- με την ίδια να φεύγει από την Καλογρέζα χαρούμενη γιατί πήρε αυτό που ήθελε και τον αντίπαλο να συλλέγει εμπειρίες αναγνωρίζοντας τη δίκαιη νίκη της.

Ματσάρα τύπου Επισκοπής η ΑΕΚ μπορεί να μην έκανε. Ίσα-ίσα που κινδύνευσε αρκετές φορές στο πρώτο ημίχρονο λόγω της επιπολαιότητας των ποδοσφαιριστών της. Κυρίως εξαιτίας λαθών των Σαρρή και Φαγέ. Ο Ανέστης ήταν όμως σε πολύ καλή μέρα και αφού κράτησε το «μηδέν» έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να απλουστεύσουν την κατάσταση.

Σειρά είχε ο Πλατέλλας που έκανε αυτό που περιμένει η ΑΕΚ από τους ποδοσφαιριστές της όταν τα βρίσκει μπαστούνια: Να την πάρουν από το χέρι, να τη βάλουν μπροστά στο σκορ και να τη βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του από το φιλικό με τον Παναθηναϊκό και μετά, ο Πλατέλλας κατάφερε με μία προσωπική ενέργεια να διασπάσει την άμυνα του Φωστήρα και με μία… Playstation μπούκα στην περιοχή έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ.

Σημαντική η συμβολή του Ντάρκο Ζόριτς στο ματς, με τον Μαυροβούνιο να παίρνει την αποβολή του Μουστόγιαννη και να κερδίζει πέναλτι από τον Τεγούση. Εκτός από τις δύο φάσεις που έπαιξαν ρόλο στην οικονομία του ματς ο Ζόριτς ήταν ο μοναδικός παίκτης που προσπάθησε να παίξει κάθετα στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου, βγάζοντας μάλιστα τετ-α-τετ τον Μάνταλο που υποδείχτηκε -λανθασμένα- σε θέση οφ-σάιντ από τον βοηθό κ. Πατσιόπουλο.

Ενδεικτικό του στοιχείου που στοιχείου που θέλει να βγάλει ο Δέλλας στην ΑΕΚ είναι το τέταρτο γκολ της «Ένωσης». Εκπληκτική συνεργασία τεσσάρων παικτών, έξυπνο παιχνίδι και απλό τελείωμα που θύμισε κανονική ΑΕΚ.

Γενικότερα, το σημαντικό για την «Ένωση» του σήμερα είναι ότι προσπαθεί μετά από χρόνια να παίξει ποδόσφαιρο. Με τα στραβά της και τις αδυναμίες της αυτό προσπαθεί να κάνει. Στο επίπεδο που παίζει αυτή τη στιγμή το καταφέρνει μια χαρά. Επέστρεψε στην εποχή που οι φίλοι της συζητούσαν στους δρόμους της Φιλαδέλφειας πριν τα ματς για το πού θα σταματήσει το κοντέρ. Αύριο, βέβαια, στην Α’ Εθνική το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει. Είναι φανερό ότι χρειάζεται ενίσχυση η ΑΕΚ (όχι φυσικά για την κατηγορία αλλά για τα στάνταρ της). Το έχει εντοπίσει και κινείται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση χτίζοντας βήμα-βήμα την επόμενη μέρα της.

Ο Κασάπης των φτωχών

Εννοείται ότι ο τίτλος αποτελεί την επιτομή της ιεροσυλίας. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ο Πεταυράκης ανεβάζει συνεχώς τις προσδοκίες. Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που «έβγαλε» η ΑΕΚ από το αγροτικό της στη Γ’ Εθνική. Ο μόνος που κατάφερε να εξελίξει τα ποδοσφαιρικά του χαρακτηριστικά ανεβαίνοντας επίπεδο μαζί με την ομάδα. Αρκετά σημαντικό, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για ένα παιδί που προοριζόταν για τον πάγκο και στις δύο χρονιές που έβγαλε ως βασικός.

Η συγκυρία των τραυματισμών των Τσουμάγκα και Σοϊλέδη τον έφερε στην ενδεκάδα με τον ίδιο να παλεύει να πείσει ότι έχει θέση στην επόμενη μέρα της ΑΕΚ. Ο Πεταυράκης βελτίωσε αρκετά τις αδυναμίες του, ιδιαίτερα αυτές στις μεταβιβάσεις και φέτος μετράει ήδη τρεις ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι (στην Πάτρα).

Χαμόγελα για «Τζάνε»

Εκείνος που πήρε ευκαιρία από τον Δέλλα και την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ήταν ο Άνταμ Τζανετόπουλος. Ωραία ντρίμπλα και πολύ καλή κάθετη στον Ζόριτς στη φάση που ο Μαυροβούνιος κερδίζει το πέναλτι από τον Τεγούση. Προσαρμόστηκε πολύ καλά στα καθήκοντά του στο νέο ρόλο που του έδωσε ο Δέλλας στη μεσαία γραμμή και έθεσε γερή υποψηφιότητα για τη θέση του αντι-Κορδέρο στο διάστημα της απουσίας του Ισπανού.

Οι αλλαγές του Δέλλα

Ο Σαρρής δεν πήγε καλά παίρνοντας θέση στο πλευρό του -πάντα σοβαρού και σταθερού- Κολοβέτσιου. Πολλά λάθη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Μέτρια εμφάνιση και για τον Φαγέ. Ο Σενεγαλέζος κατάφερε να σκοράρει αλλά το γκολ του ακυρώθηκε λανθασμένα. Προσπάθησε να ανέβει αλλά φαίνεται ότι είναι ακόμα πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους. Ενδεχομένως να παίζει ρόλο και η έλλειψη χρόνου συμμετοχής.

Πλήγμα με Κορδέρο

Μελανό σημείο του ματς ο τραυματισμός του Κορδέρο. Αρχικά οι άνθρωποι του ιατρικού τιμ της ΑΕΚ πίστεψαν ότι ο Ισπανός δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, του έδεσαν το πόδι και ο Κορδέρο επέστρεψε στο τερέν αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι τα πράγματα ήταν χειρότερα για τον αρχηγό της «Ένωσης». Ενάμιση μήνα εκτός και ένα μεγάλο κενό στον χώρο της μεσαίας γραμμής που θα προβληματίσει αρκετά τον Δέλλα, κυρίως ενόψει του σημαντικού αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Διαβάστε ακόμη:

ΑΕΚ - Φωστήρας 4-0 (VIDEO)

Άσχημα μαντάτα με Κορδέρο

Δέλλας: "Πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι"

News 24/7

24MEDIA NETWORK