Το ερωτηματικό και τα δεδομένα για Καραϊσκάκη

Ο Χιμένεθ δεν έχει καταλήξει ακόμα στα πρόσωπα και στη διάταξη και ο Άκης Γεωργίου γράφει για την κουβέντα-βαρόμετρο για την 11άδα που αφορά τον Τσιγκρίνσκι, το αναγκαίο κακό με τους διαθέσιμους αμυντικούς και για τη λεπτή γραμμή της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Το ερωτηματικό και τα δεδομένα για Καραϊσκάκη

Σημείο αναφοράς και αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες μέρες στα Σπάτα, ήταν το ενδεχόμενο να παίξει ο Τσιγκρίνσκι, το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Ο Χιμένεθ ζυγίζει την κατάσταση, μίλησε με τον Ουκρανό, τον είδε και την Κυριακή στον αγώνα με την Κέρκυρα, όμως κακά τα ψέματα, η υπόθεση αυτή έχει θετικά και αρνητικά. Στα αρνητικά ο πιθανός φόβος του παίκτη να μπει σε κάποιες φάσεις δεδομένου του τραυματισμού στο χέρι. Ο προστατευτικός νάρθηκας κάνει δουλειά, όμως σε κάθε περίπτωση είναι ένα ζήτημα αυτό. Αν ο Μανόλο τελικά αποφασίσει να βάλει τον Ουκρανό σκέφτεται και το 3-5-2 χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει καταλήξει εκεί. Αν δεν παίξει ο Τσιγκρίνσκι, τα κουκιά είναι μετρημένα: Κολοβέτσιος-Βράνιες στόπερ, Ντίντακ-Γκάλο τα πλάγια μπακ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Το θέμα για την ΑΕΚ είναι ότι πάει στο Φάληρο με συνολικά 5 αμυντικούς, ο ένας εκ των οποίων προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και τώρα μπαίνει καλά-καλά. Δεν γινόταν κάτι καλύτερο επ’ αυτού, αφού πέραν των αγωνιστικών προβλημάτων, έπρεπε να χωρέσουν στην αποστολή και οι δύο μικροί όπως προβλέπεται στην προκήρυξη του Κυπέλλου. Ο Γαλανόπουλος θα έμπαινε ούτως ή άλλως, οπότε στην ουσία έπρεπε να μπει και ο Τσέλιος. Εκτός των άλλων είχε αυξηθεί και ο ανταγωνισμός αρκετών παικτών που την Κυριακή έδειξαν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση ετοιμότητας και "καπάρωσαν" δικαιολογημένα μια θέση.

ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

Κατά την προσφιλή του συνήθεια, λοιπόν, ο Μανόλο Χιμένεθ παίρνει μαζί του στο ξενοδοχείο τις σκέψεις του για τον τρόπο που θα παρατάξει την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη αλλά και για τα πρόσωπα που θα αποφασίσει να στελεχώσουν την 11άδα. Δεν είναι και εύκολο να γίνουν προβλέψεις, αφού ο προπονητής της "Ένωσης" είχε ακολουθήσει διαφορετική πεπατημένη οδό τις προηγούμενες φορές σε ανάλογα παιχνίδια, την οποία δεν μπορεί να ακολουθήσει τώρα λόγω της απουσίας του τραυματία Αϊντάρεβιτς. Επίσης στα προηγούμενα μεγάλα παιχνίδια δεν είχε ξεκινήσει στο βασικό σχήμα τον φορμαρισμένο και έμπειρο Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, κάτι που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα (για διάφορους λόγους) ότι θα επαναλάβει και στο Καραϊσκάκη.

ΜΑΤΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ

Κακά τα ψέματα το ματς με τον Ολυμπιακό για την ΑΕΚ είναι ειδικών συνθηκών. Αν και στο ΟΑΚΑ έχει πάρει τον αέρα των "ερυθρόλευκων" νικώντας τους όσες φορές τους συνάντησε στην Καλογρέζα από την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία και μετά, στο Καραϊσκάκη παθαίνει μπλακ-άουτ και υπάρχει ένας κίνδυνος να επηρεαστεί η ομάδα από αυτό. Σε αυτό το γήπεδο -στην ουσία- κρίθηκε το τέλος της συνεργασίας του κλαμπ με τους προπονητές που ξεκίνησε τις δύο τελευταίες σεζόν, οπότε καταλαβαίνει κανείς πως δεν γίνεται να μην υπάρξει ένας αντίκτυπος στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν είναι η ίδια ομάδα που ήταν στην αρχή της σεζόν, αποδυναμώθηκε και πέρασε αρκετά τραντάγματα στο δεύτερο γύρο, άσχετα αν το το μεγάλο βαθμολογικό χάντικαπ του πρώτου γύρου στάθηκε αρκετό για να του δώσει το πρωτάθλημα ελλείψει ανταγωνισμού. Η ΑΕΚ αυτή τη φορά υπερτερεί σε επίπεδο κατάστασης, όμως αυτό δεν αρκεί από μόνο του.

Το ματς είναι ειδικών συνθηκών και για τον Μανόλο Χιμένεθ που στο ίδιο γήπεδο έζησε τον μεγαλύτερό του εφιάλτη ως προπονητής της ΑΕΚ στο πρώτο του πέρασμα από την ομάδα. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που θέλει να ζυγίσει καλύτερα την κατάσταση πριν καταλήξει στα πρόσωπα και στο σχέδιο.

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Σε κάθε ματς Κυπέλλου διπλής μορφής, αρχικός στόχος των ομάδων είναι να κρατήσουν το μηδέν πίσω. Η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, για αυτό και βασικό της μέλημα στο ματς θα είναι να ασφαλίσει τα μετόπισθεν. Από την άλλη ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι το εκτός έδρας γκολ μπορεί να της δώσει το πάνω χέρι ενόψει ρεβάνς και σε κάθε περίπτωση θα είναι κάτι που ο Χιμένεθ θα κυνηγήσει να βρει. Η παρουσία του Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης μπορεί να δώσει αποτελεσματικότητα και ο τεχνικός της "Ένωσης" θέλει να εκμεταλλευτεί τον Chino, κάτι που για να γίνει χρειάζεται να τροφοδοτηθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK