Το πρώτο αίμα

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για την πρώτη απώλεια βαθμών της ΑΕΚ μετά την ισοπαλία της στο Κρανίδι στον αγώνα απέναντι στην Ερμιονίδα.

Το πρώτο αίμα
INTIME SPORTS

Κάποια στιγμή θα συνέβαινε και αυτό. Έτσι, είναι αυτά. Με το που πιάσεις τα πικ και αρθρώσεις τις πρώτες λέξεις για το 24 στα 24, έρχεται το Κρανίδι και σε προσγειώνει στην πραγματικότητα της κατηγορίας.

Η ΑΕΚ έχασε τον Μπαρμπόσα πάνω που ο τελευταίος άρχισε να ζεσταίνεται στο πρώτο δεκάλεπτο παίρνοντας κάποιες λίγες -λόγω χρόνου- πρωτοβουλίες. Στη θέση του πέρασε ο Αραβίδης ο οποίος το πάλεψε αλλά δεν έδωσε τίποτα ουσιαστικό στην ομάδα και η «Ένωση» σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο έχοντας μία υποψία ευκαιρίας. Κακή σε όλα η ΑΕΚ η οποία παρασύρθηκε από τις συνθήκες, ωστόσο αυτές δεν αποτελούν δικαιολογία καθώς αυτή είναι η Β’ Εθνική. Μπορεί το γήπεδο του Κρανιδίου να είναι μικρότερο σε διαστάσεις, μπορεί ο αγωνιστικός χώρος να ήταν όντως αρκετά κακός, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός πως ολόκληρη η αντίπαλος της ΑΕΚ κοστίζει όσο π.χ. το συμβόλαιο του Κορδέρο.

Πρόσωπα

Το πρώτο αίμα
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας συνέχισε τις δραστήριες εμφανίσεις που πραγματοποιεί από το φιλικό με τον Παναθηναϊκό και μετά αλλά έγινε ο μοιραίος παίκτης με το άψυχο πλασέ του στο τέλος το οποίο θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στην ΑΕΚ. Παρόλα αυτά, πάλεψε, πήρε φάουλ και κάρτες από τον αντίπαλο, πήρε προσπάθειες, χωρίς αυτά να σημαίνουν ότι του βγήκε κάτι. Στη μεσαία γραμμή o Μιγκέλ Koρδέρο ήταν για ακόμα μία φορά μόνος του, με ένα μόνο σοβαρό λάθος στο πρώτο ημίχρονο όταν έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή και έδωσε περιθώριο σουτ στον αντίπαλο.

Ο Ανάκογλου έδωσε ελάχιστες βοήθειες στον Ισπανό αφού δεν βρέθηκε ούτε αυτός σε καλή μέρα. Από την άλλη η άμυνα της ΑΕΚ ήταν σε ακόμα χειρότερη, με τα όσα διαδραματίστηκαν στη δεξιά πλευρά να ξεπερνούν τα όρια του σουρεαλισμού: Ο Λαμπρόπουλος κουτουλούσε με τον Γεωργέα, του οποίου οι αντοχές τερματίστηκαν αρκετά νωρίς με αποτέλεσμα να τον αφήνει πολλά μέτρα πίσω στο σπριντ ο Παβίσεβιτς της Ερμιονίδας εκθέτοντάς τον.

O Μπρέσεβιτς συμμετείχε στη μοναδική ουσιαστική απειλή της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ακίνδυνος σε γενικές γραμμές. Λογικό, αφού πρόκειται για καθαρόαιμο φορ περιοχής. Όταν δεν μπορεί να περάσει καμία μπάλα μπροστά, να δημιουργηθεί αναμπουμπούλα στα καρέ δεν μπορεί να δράσει. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το χειρότερο ματς του Μάνταλου με τη φανέλα της «Ένωσης».

Ίσως να είναι και καλύτερα για την ΑΕΚ…

Η ΑΕΚ ξέρει πού πατάει πλέον. Έχει συνειδητοποιήσει και αυτή ότι δεν είναι… άτρωτη. Δεν περίμενε φυσικά το Κρανίδι και τη μαχητική Ερμιονίδα για να το καταλάβει. Το διαπίστωσε -με βάση τα παραδοσιακά στάνταρ της- στο φιλικό με τον Παναθηναϊκό και κυρίως στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου όταν είδε τον… χάρο με τα μάτια της. Έχει αδυναμίες, βλέπει πως υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα της χρειαστούν σαν ρεζέρβες στη Σούπερ Λιγκ, αλλά σε καμία περίπτωση ως βασικοί. Τουλάχιστον αν θέλει να κάνει πρωταθλητισμό με το καλημέρα.

Το πρώτο αίμα
INTIME SPORTS

Από την άλλη, δικαιολογία δεν υπάρχει για καμία ήττα της ΑΕΚ στη σεζόν. Το ήξερε εξ αρχής τόσο η «Ένωση» όσο και ο προπονητής της που ανέλαβε ένα δύσκολο έργο, τουλάχιστον στις μικρότερες κατηγορίες: Όταν κερδίζει δεν θα του πει κανείς μπράβο και όταν χάνει θα… χάνεται ο κόσμος. Και αυτό λογικό, αφού όταν κερδίζει, κερδίζει αντιπάλους όπως η Επισκοπή και η νίκη της συμβαίνει το αναμενόμενο, ενώ όταν δεν κερδίζει, σημαίνει ότι δυσκολεύεται κόντρα σε ομάδες όπως η Ερμιονίδα κάτι που φέρνει -δικαιολογημένα- γκρίνια.

Κατά τη γνώμη μου πρέπει να γκρινιάζει η ΑΕΚ για την αποτυχία της. Ομάδες του δικού της βεληνεκούς δεν γίνεται να εξοικειώνονται ποτέ με την ισοπαλία (πόσω μάλλον όταν αυτή έρχεται σε τόσο άνευρα απογεύματα όπως το χθεσινό στο Κρανίδι), κάτι που πρέπει να περνάει ως υποσυνείδητο μήνυμα και στους ποδοσφαιριστές. Γκρίνια, όμως, για ένα αποτέλεσμα δεν πρέπει να σημαίνει σε καμία περίπτωση ισοπέδωση.

Σε μία ανώμαλη για την ΑΕΚ ανηφόρα, όπως είναι το πρωτάθλημα της Football League το μόνο σίγουρο ήταν ότι η «Ένωση» θα γρατσουνιστεί. Εδώ γρατσουνίστηκαν άλλοι κι άλλοι σε παρόμοιες διαδρομές. Η Νάπολι, η Γιουβέντους, η Ρίβερ… Το θέμα είναι να βγάλει η ΑΕΚ την ανηφόρα. Όχι ένα τεχνητό πρεστίζ που σε ένα χρόνο δε θα θυμάται κανείς.

Να κρατήσει τη λογική της

Το πρώτο αίμα
INTIME SPORTS

Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να μείνει «πιστή» η ΑΕΚ στο πλάνο του Δέλλα. Κυρίως στη φιλοσοφία που θέλει να της περάσει στην κατηγορία η οποία είναι παρόμοια με αυτή του… φαντάρου: Κάθε μέρα που περνάει πίσω δεν ξαναγυρνάει. Το Κρανίδι -μαζί με τις απίστευτες στροφές στο δρόμο- πέρασε, η ΑΕΚ άφησε τους πρώτους της βαθμούς και αυτό που προέχει είναι να πάρει τους επόμενους.

Διαβάστε ακόμη:

Ερμιονίδα-ΑΕΚ 0-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK