Ας πούμε και έναν καλό λόγο για τον Μπέντο!

Ναι, ο Ολυμπιακός που είδαμε στην Ξάνθη θύμισε ως έναν βαθμό τον συγκεντρωμένο και πειθαρχημένο Ολυμπιακό που είδαμε κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Δεν γίνεται η εικόνα των «ερυθρολεύκων» να μην πιστωθεί σε μεγάλο βαθμό στον Πορτογάλο τεχνικό.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
bento EUROKINISSI SPORTS

Σε καμία περίπτωση δεν ήταν εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός στα Πηγάδια. Και πώς να είναι άλλωστε; Πότε πήγαινε δηλαδή στην Ξάνθη και πέρναγε… αέρα;

Ούτε στις καλές εποχές του Βαλβέρδε δεν συνέβαινε αυτό. Για αυτό το λόγο δεν θα σταθούμε τόσο πολύ στην εικόνα της ομάδας, αλλά κυρίως στις διαθέσεις των παικτών και στην προετοιμασία που έγινε για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Είχε διαρρεύσει από την Πέμπτη (5/1) κιόλας, από την επόμενη μέρα του 2-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, ότι ο Μπέντο θα προετοίμαζε τον Ολυμπιακό ενόψει Ξάνθης σαν να είχε απέναντί του ένα μεγάλο ντέρμπι. Σαν να είχε δηλαδή την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό ή τον ΠΑΟΚ. Αναγνώριζε ότι ήταν το πιο δύσκολο ματς του Ιανουαρίου και έτσι το αντιμετώπισε εώς την τελευταία προπόνηση.

Κάθισε λοιπόν και δούλεψε αρκετά. Μελέτησε την Ξάνθη, μπήκε στη διαδικασία να την… ξεσκονίσει με πολλά βίντεο και ανακάλυψε ότι η ακριτική ομάδα έχει «θεματάκια» στα άκρα της.

Ήθελε λοιπόν να πάει στα Πηγάδια με όλα τα «βαριά όπλα» του. Έβαλε μέσα και τον Μάρκο Μάριν, ο οποίος μπορεί στα χαρτιά να ήταν δεξί εξτρέμ, αλλά μέσα στο γήπεδο τον έβλεπες παντού! Κάπου κουράστηκε ο Γερμανός, αλλά τη δουλίτσα του την είχε κάνει για τα καλά. Φρόντισε να κουράσει πρώτα τους παίκτες της Ξάνθης με τις σβούρες του.

ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΠΛΟ

Ας επανέλθουμε όμως στον Μπέντο. Όπως του έχουν χρεωθεί ένα σωρό ενέργειές του που βγάζουν… μάτι (σ.σ. πρώτος-πρώτος ο υπογράφων τού τα έχει χρεώσει), έτσι θα πρέπει να του πιστωθεί και το γεγονός ότι από το χθεσινό διπλό στα Πηγάδια τού ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας.

Πρώτα απ’ όλα πέρασε στους ποδοσφαιριστές του το μήνυμα ότι η Ξάνθη είναι μία ομάδα που είχε να χάσει από τον Σεπτέμβριο. Αυτομάτως έδωσε σε όλους να καταλάβουν ότι αν δεν πρόσεχαν, τότε θα επέστρεφαν με… μηδέν στις αποσκευές τους και πώς η αποστολή στη Θράκη δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση «παίξε-γέλασε».

Είδατε τι κάνει η ρημάδα η προετοιμασία; Και κυρίως είδατε τι κάνει η προετοιμασία στο ψυχολογικό κομμάτι; Οι παίκτες ενδόμυχα μέσα τους το πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να το χάσουν το πρωτάθλημα. Βλέπουν ότι δεν υπάρχει καμία ομάδα να τους απειλήσει. Ακόμα και να το… χαρίσουν το πρωτάθλημα, οι άλλοι θα τους το επιστρέψουν πίσω! Το νιώθουν, το αντιλαμβάνονται, το συζητούν μεταξύ τους… Ας μην κοροϊδευόμαστε!

Ο Μπέντο φρόντισε αμέσως μετά το ματς με τον Αστέρα, να δώσει σε όλους να καταλάβουν ότι θα είχε… γλέντια αν παρουσιάζονταν νωθροί στα Πηγάδια. Ότι η Ξάνθη είναι μία ομάδα που δεν επρόκειτο να χαριστεί. Το πήραν το μήνυμα και φάνηκε στο χορτάρι…

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ «ΟΠΛΟ»

Ο φετινός Ολυμπιακός του Μπέντο δεν έχει παρουσιάσει καμιά φοβερή βελτίωση. Πολλές φορές ποντάρει αποκλειστικά στην ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών. Δεν γίνεται να μην «χρεωθεί» για παράδειγμα στον Πορτογάλο ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι πλέον «ανοικτό βιβλίο» για όλους τους αντιπάλους του. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το ότι από τύχη ή από ανικανότητα των αντιπάλων επιθετικών, δεν έχει παραβιαστεί περισσότερες φορές η εστία εξαιτίας των γραμμών που παίζουν ψηλά και κατ’ επέκταση η αμυντική τετράδα.

Στην Ξάνθη ωστόσο εμφανίστηκε ένας Ολυμπιακός απολύτως πειθαρχημένος, που δεν είχαν τόσο μεγάλες αποστάσεις οι γραμμές, που οι παίκτες το αντιμετώπισαν λες και επρόκειτο για «τελικό»! Και για να μην πολυλογούμε, όποιος παρακολουθεί από κοντά τον Ολυμπιακό καταλαβαίνει πότε οι ποδοσφαιριστές λένε στους αντιπάλους τους από τα αποδυτήρια κιόλας ότι « εδώ κουμάντο κάνουμε εμείς και όχι εσείς».

Χθες το έστειλαν και με το παραπάνω! Πράγματι, έκαναν κουμάντο. Κι αν εξαιρεθεί η φάση με τις αποβολές των Λισγάρα και Σεμπά που ακολούθησε ένα πεντάλεπτο έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης, στο υπόλοιπο διάστημα ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο κομμάτι της συγκέντρωσης και της πειθαρχίας.

ΔΕΝ ΓΟΗΤΕΥΣΕ, ΑΛΛΑ ΕΠΑΙΞΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ

Το επαναλαμβάνουμε ότι δεν έκανε καμιά σούπερ εμφάνιση ο Ολυμπιακός. Με «σφραγίδα» Μπέντο όμως φρόντισε να μπει στα Πηγάδια και ήξερε τι ήθελε και πώς θα το έπαιρνε. Δεν αγκομάχησε, δεν καρδιοχτύπησε, δεν βγήκαν τα υπογλώσσια στην εξέδρα που κάθονταν οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Έπαιξε όπως έπρεπε για να πάρει το διπλό σε μία έδρα που δεν είναι και τόσο φιλόξενη για τους Πειραιώτες όσες φορές την επισκέπτεται. Και η νίκη του αποκτάει μεγαλύτερη σημασία γιατί σημειώθηκε απέναντι σε μία Ξάνθη που φέτος είχε εξελιχθεί σε… τρένο!

Ο ΜΠΕΝΤΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ

Το ότι χθες κέρδισε εύκολα την Ξάνθη, δεν σημαίνει ότι με τον Μπέντο είναι όλα καλά κι ωραία. Δεν σημαίνει ότι θα υπογράψει και την επέκταση του συμβολαίου του για το 2017-18. Εδώ δεν υπέγραψε όταν έκανε πλάκα στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ. Τώρα θα το υπογράψει;

Ο Πορτογάλος ακόμα θέλει πολλά ψωμιά για να καταφέρει να μπει στις καρδιές του κόσμου. Ουσιαστικά χθες έκανε τα αυτονόητα. Συγκεκριμένα, έκανε αυτά που δεν είχε πράξει σε αρκετά ματς το προηγούμενο διάστημα. Άλλωστε, το αναφέραμε και παραπάνω: Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ρημάδα η προετοιμασία για το πώς θα εμφανιστεί μία ομάδα στο χορτάρι. Και δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι ο Μπέντο έχει τα… θέματά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Να "σκουπίσουν" τον Μπέντο, καλό θα του κάνουν!
Γλίτωσε τα χειρότερα ο Σεμπά
Εγκληματικό τάκλιν του Λισγάρα και δυο κόκκινες!
Νίκη... τίτλου στην Ξάνθη ο Ολυμπιακός!

News 24/7

24MEDIA NETWORK