Εμενίκ-η στο ΟΑΚΑ και "οξυγόνο" στο φουλ!

Πολύ θετική η παρουσία του Νιγηριανού, ο οποίος "έδειξε" με τον Αστέρα Τρίπολης τους λόγους που ο Ολυμπιακός πρόσφερε έναν σκασμό λεφτά στην Φενέρ.

19/09/2017 Olympiacos Vs Asteras Tripolis, for Greek Football Cup season 2017-18, in Karaiskaki Stadium, in Piraeus - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
19/09/2017 Olympiacos Vs Asteras Tripolis, for Greek Football Cup season 2017-18, in Karaiskaki Stadium, in Piraeus - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 19/09/2017 OLYMPIACOS VS ASTERAS TRIPOLIS, FOR GREEK FOOTBALL CUP SEASON 2017-18, IN KARAISKAKI STADIUM, IN PIRAEUS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Από το πουθενά η πρεμιέρα του Κυπέλλου έμοιαζε με... τελικό! Λες και θα χανόταν ο κόσμος αν ο Ολυμπιακός δεν κέρδιζε τον Αστέρα. Έτσι όπως εξελίχθηκαν όμως τα πράγματα με Ξάνθη, Σπόρτινγκ και Αστέρα (στο πρωτάθλημα), δεν χωνευόταν και τέταρτο σερί ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Ο Μπέσνικ Χάσι δέχτηκε πυρά και βρέθηκε από τον “παράδεισο” της πρόκρισης στους ομίλους στην “κόλαση” της σκληρής κριτικής.

Σήμερα (19/9) λοιπόν προχώρησε σε 11 αλλαγές, έδωσε ευκαιρίες σε παιδιά που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής και είδε έναν Εμάνουελ Εμενίκε, ο οποίος ήταν ένας άλλος... Εμενίκε από αυτόν που βλέπαμε το προηγούμενο διάστημα.

Ο Νιγηριανός ήταν το μεγαλύτερο κέρδος της βραδιάς. Όχι μόνο για τα γκολ του, αλλά για τη συνολική του παρουσία. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που ο Ολυμπιακός δεν έδειξε τα τραγικά σημάδια του περασμένου Σαββάτου (16/9) και ήταν πιο ορεξάτος (χωρίς να κάνει και καμιά κραυγαλέα φάση), ο Εμενίκε ήταν μία όαση. “Συνοδοιπόρος” του και ο Ανδρούτσος.

Ο Αφρικανός λοιπόν με την εικόνα του θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για να ξεκινήσει την Κυριακή (24/9) στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ. Πολύ σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία του έπαιξε και το γεγονός ότι σκόραρε δύο φορές. Από το γκολ “τρέφονται” οι φορ και ο Εμενίκε έχει πλέον ανεβασμένη ψυχολογία, άκουσε και το όνομά του από την εξέδρα και, όπως αντιλαμβάνεστε, ενόψει ΑΕΚ ο Χάσι θα τον έχει στα υπόψη του για τη θέση στο “9”.

Κι αν κερδίσει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ, τότε όλη η ομάδα θα ενισχυθεί με “οξυγόνο” στο φουλ, τόσο ενόψει της δύσκολης συνέχεια στο πρωτάθλημα, όσο και ενόψει του κρίσιμου αγώνα στο Τορίνο.

ΔΕΝ ΤΡΙΒΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ...

Σε γενικές γραμμές τι ζητάει ο κόσμος από τους παίκτες; Να δείξει την απαιτούμενη σοβαρότητα, την απαιτούμενη διάθεση σε όλα τα παιχνίδια. Από το “έκτρωμα” του πρώτου ημιχρόνου το Σάββατο (16/9), περάσαμε σε ένα πρώτο ημίχρονο που υπήρχε η όρεξη από πλευράς παικτών.

Ακόμα και ο Ομάρ μπήκε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο και έκανε κάποιες κούρσες από τα δεξιά. Βέβαια, όσο περνούσε η ώρα δικαιολόγησε απολύτως την απόφαση του Χάσι να τον αντικαταστήσει.

Τα βλέμματα ήταν στραμμένα και στον Ταχτσίδη, ο οποίος μετά από 2,5 μήνες επέστρεψε στη δράση και τουλάχιστον έδειξε ότι έχει γίνει “ένα” με την υπόλοιπη ομάδα ως προς τη νοοτροπία. Χωρίς να κάνει κάτι το εξτρίμ, χωρίς να βγάλει... μάτια, έδειξε ότι ο Χάσι μπορεί να στηριχθεί πάνω του ακόμα και ενόψει ΑΕΚ. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι βρέθηκε επιτέλους ένας παίκτης (μετά τον Ρομαό) που πήγε και ζήτησε τα ρέστα από αντίπαλό του (Τριανταφυλλόπουλο) για έναν τσαμπουκά που πήγε να ξεκινήσει με τον Κούτρη.

Τέλος, για την επιλογή του να παίξει με τριάδα πίσω στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που έχει δουλέψει ελάχιστα στο Ρέντη, ήταν κάτι που προξένησε εντύπωση. Πάντως, όσο κυλούσε το ματς και δεν έμπαινε γκολ, φαινόταν ότι ο Ολυμπιακός πολύ δύσκολα θα έβρισκε δίχτυα από οργανωμένη επίθεση. Είτε από στατική φάση, είτε από καμιά προσωπική ενέργεια του ορεξάτου Εμενίκε, αλλά και του πολύ ορεξάτου Μπεν που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο θα έβρισκε λύση στο τοίχος που είχε τοποθετήσει ο Αστέρας στην άμυνά του.

Photo Credits: Tourette Photography

News 24/7

24MEDIA NETWORK