H γερμανική ομάδα που βλέπει Λαΐφη

O Κύπριος αμυντικός του Ολυμπιακού που υπέγραψε διετή δανεισμό στη Σταντάρ Λιέγης έχει μπει για τα καλά στα "ραντάρ" συλλόγων από την Bundesliga. Τo Contra.gr έψαξε στη Γερμανία και βρήκε από ποια πόλη ηχούν οι πρώτες "σειρήνες"!

H γερμανική ομάδα που βλέπει Λαΐφη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που – αν και αμυντικός - κατάφερε στους τέσσερις μήνες που βρίσκεται στο Βέλγιο, να βάλει... γκολ στην καρδιά των απαιτητικών οπαδών της Σταντάρ Λιέγης. Ο Κωνσταντίνος Λαϊφης υπέγραψε διετή δανεισμό στην βελγική ομάδα, τα πηγαίνει περίφημα και ήδη το όνομά του συζητιέται στα ποδοσφαιρικά στέκια της Γερμανίας!

Τι έχει καταφέρει στο Βέλγιοο Κύπριος αμυντικός που ανήκει στον Ολυμπιακό; Πρώτον να αποτελέσει τον βασικό “ογκόλιθο” της Σταντάρ σε πρωτάθλημακαιEuropa League.Τα τοπικά ΜΜΕ κάθε λίγο και λιγάκι ασχολούνται μαζί του, κάνουν αφιερώματα, του παίρνουν συνεντεύξεις για να τον ρωτήσουν για τα ποδοσφαιρικά του όνειρα καιτους λόγους που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Λιέγη, αλλά και για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό με τις συνεχείς αναφορές του Τύπου περί ενδιαφέροντος ομάδων εκτός Βελγίου.

Ο Λαϊφης έχει ένα χάρισμα. Δεν κάθεται να ασχολείται με τα όσα γράφονται αριστερά και δεξιά. Δεν επηρεάζεται ούτε από τα αποθεωτικά σχόλια, ούτε από τις σκληρές κριτικές. Αυτό το έλεγαν στην Κύπρο και το υποστηρίζουν τώρα και στο Βέλγιο. Οπότε, δεν του... καίγεται καρφάκι τα όσα γράφονται για τις διάφορες “σειρήνες”. Είναι προσηλωμένος μόνο στις υποχρεώσεις της Σταντάρ, η οποία παρεμπιπτόντως δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά (σ.σ. 8η στο πρωτάθλημα μετά από 14 αγωνιστικές).

Από την άλλη όμως δεν γίνεται να περάσει στα ψιλά ότι υπάρχουν ομάδες από την Γερμανία που τον έχουν βάλει στο “σημάδι”. Συνηθίζεται άλλωστε σύλλογοι τηςBundesligaνα ασχολούνται με τα πουλέν του βελγικού πρωταθλήματος. Εδώ ο Σαμπού Γιαταμπαρέ που δεν είχε κάνει και καμιά τρομερή χρονιά στη Σταντάρ, κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο να πάρει μεταγραφή στη Βέρντερ Βρέμης.

Λογικό λοιπόν δεν είναι να έχει μπει στο “σημάδι” ο Λαϊφης που ξεχωρίζειμε τη φανέλα της Σταντάρ;

Ο "ΘΑΜΩΝΑΣ" ΤΟΥ "STADE MAURICE DUFRASNE"

To Contra.grψάχτηκε στην Γερμανία. Ρωτήσαμε για τον Λαϊφη και κατά πόσο έχουν βάση τα διάφορα σενάρια που τον θέλουν να βρίσκεται στο στόχαστρο γερμανικών ομάδων. Η απάντηση που πήραμε; Ότι έχουν 100% βάση...

Ρωτήσαμε για τους συλλόγους που φαίνεται να τον έχουν σημειώσει στα μπλοκάκια τους. Τι μας μεταφέρθηκε; Ιδού:“Ξέρετε ποια ομάδα στέλνει σκάουτ ανά τακτά χρονικά διαστήματα στοMaurice Dufrasne (σ.σ. το γήπεδο της Σταντάρ); Η Φράιμπουργκ”.

Μάλιστα, από την Γερμανία μάς ξεκαθάρισαν ότι η Φράιμπουργκ δεν κοιτάζει μόνο τον Λαϊφη, αλλά και άλλον έναν ποδοσφαιριστή της Σταντάρ. Και αυτός ο ποδοσφαιριστής δεν είναι ο Ματιέ Ντοσεβί, όπως πολλοί θα νόμιζαν. Ελάχιστη σημασία έχει όμως αυτό. Η ουσία είναι ότι ο Κύπριος έχει μπει στα “ραντάρ” του συλλόγου από το κρατίδιο της Βυρτεμβέργης! Και απ' ό,τι μας έδωσαν να καταλάβουν από την Γερμανία, δεν είναι μόνο η Φράιμπουργκ.

ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΝ ΓΕΝΑΡΗ

Πολύς ντόρος δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα για το κατά πόσο μπορεί να τον φέρει ο Ολυμπιακός πίσω τον Γενάρη εξαιτίας της απουσίας του Μανουέλ Ντα Κόστα στο Κόπα Άφρικα που διεξάγεται σε δύο μήνες στα γήπεδα της Γκαμπόν.

Ακόμα και να φορέσει τον χειμώνα τα ερυθρόλευκα ο Λαϊφης (σ.σ. πράγμα που μοιάζει απίθανο), τι θα γίνει όταν ο Ντα Κόστα γυρίσει από τις υποχρεώσεις του με το Μαρόκο; Άλλωστε ο Ολυμπιακός τα ντέρμπι στην Ελλάδα και τα νοκ άουτ ματς του Europa League,θα τα έχει από τον Φεβρουάριο και μετά. Τι θα κάνει;Θα βλέπει την πλάτη των Ντα Κόστα και Μποτία;

Για να είμαστε ειλικρινείς λοιπόν, ακόμα και η παρουσία του Ντα Κόστα στο Κόπα Άφρικα να μην υπήρχε, πάλι ήταν σχεδόν μηδαμινές οι πιθανότητες να βλέπαμε τον Λαϊφη στον Πειραιά τον Ιανουάριο. Ο Κύπριος θα ολοκληρώσει τη σεζόν του στη Λιέγη και από εκεί και πέρα βλέπουμε πώς θα κινηθούν οι “ερυθρόλευκοι”, οι οποίοι θυμίζουμε ότι τον έχουν παραχωρήσει δανεικό για δύο χρόνια...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η "τρελή" ρήτρα του Λαΐφη

News 24/7

24MEDIA NETWORK