Η τελευταία αιφνιδιαστική κίνηση του Μπέντο στο Ρέντη!

Τι ήταν αυτό που δούλεψε ο Μπέντο στην προπόνηση της Τετάρτης και παραξένεψε πολλούς; Γιατί περίμεναν οι παίκτες του ότι μία συγκεκριμένη άσκηση που ο Πορτογάλος αποφάσισε να κάνουν, θα την “εκτελούσαν” παραμονή της ρεβάνς της Άγκυρας και όχι πριν από το πρώτο ματς με την Οσμανλίσπορ;

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Είναι λογικό τα περισσότερα βλέμματα του κόσμου να πέφτουν πάνω στα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Πάουλο Μπέντο στο αρχικό σχήμα για την πρώτη "μάχη" του Ολυμπιακού με την Οσμάνλισπορ.

Και στην τελευταία προπόνηση, αυτή της Τετάρτης (15/2), ο Πορτογάλος τεχνικός δοκίμασε τους Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Σισοκό, Ρέτσο (ως αμυντικό χαφ), Μάρτινς, Ανδρούτσο (ως εξτρέμ), Φορτούνη, Σεμπά και Καρντόσο. Μοναδική αλλαγή ο τερματοφύλακας σε σχέση με την προπόνηση της Τρίτης (14/2). Ο τραυματίας Καπίνο παρέδωσε τη σκυτάλη στον Λεάλι.

Αυτούς λοιπόν αναμένεται να ξεκινήσει ο Πορτογάλος τεχνικός κόντρα στους Τούρκους. Το σκεπτικό της χρησιμοποίησης του Παναγιώτη Ρέτσου στα χαφ έχει να κάνει βεβαίως με την παρουσία του... “Φορτούνη” της Οσμάνλισπορ. Ο Σενεγαλέζος χαφ Παπέ Εντιαγέ είναι ο “ιθύνων νους” της τουρκικής ομάδας και ο Μουσταφά Ακτσάι έχει προσαρμόσει μεγάλο μέρος του επιθετικού παιχνιδιού του συνόλου του, πάνω στον Αφρικανό.

Τα τρεξίματα λοιπόν του Ρέτσου θα παίξουν τον δικό τους ρόλο, όσο κι αν ο πιτσιρικάς υστερεί σε εμπειρία από τον Ρομαό που όλα δείχνουν ότι θα κάτσει σοτν πάγκο.

Επίσης, υπάρχει και κάτι άλλο για τον Εντιαγέ που έχει τη σημασία του. Ο Μπέντο έχει βγάλει τα μάτια του στο βίντεο για να βλέπει παιχνίδια της Οσμάνλισπορ. Κατά συνέπεια και οι ποδοσφαιριστές κάθισαν με τις ώρες μπροστά από μία οθόνη και άκουγαν το τελευταίο διήμερο τις εντολές του προπονητή τους.

Ο Εντιαγέ ήταν ένα από τα πρόσωπα που άκουσαν αρκετές φορές, αφού έγινε αρκετή συζήτηση όχι μόνο για τις αντεπιθέσεις της Οσμάνλισπορ (σ.σ. είναι το “όπλο” της το συγκεκριμένο στοιχείο), αλλά και για τις κάθετες πάσες – ξυράφι του Σενεγαλέζου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ

Η κίνηση με νόημα του Μπέντο πάντως δεν ήταν ούτε οι δοκιμές του (σ.σ. κάποια στιγμή δοκίμασε και 4-4-2 με Καρντόσο – Ανσαριφάρντ στην επίθεση και τον Ανδρούτσο έξω, σχήμα που θα παρατάξει στο δεύτερο μέρος αν και εφόσον παραστεί ανάγκη), ούτε τα πολλά βίντεο που έχει δείξει στους ποδοσφαιριστές του.

Σημείο αναφοράς στην τελευταία προπόνηση ήταν η απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού να βάλει τους ποδοσφαιριστές του να εκτελέσουν πέναλτι.

Για περίπου 10-15 λεπτά οι παίκτες είχαν στήσει την μπάλα στην “άσπρη βούλα” και “πυροβολούσαν" πότε τον Λεάλι και πότε τον Χουτεσιώτη. Συνηθίζεται να εκτελούνται πέναλτι με τέτοια μανία στις προπονήσεις τις ημέρες που προετοιμάζεται μία ομάδα για τις ρεβάνς των νοκ άουτ αγώνων.

Οι προπονητές και κατ' επέκταση οι ποδοσφαιριστές θέλουν να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που ένας αγώνας οδηγηθεί στη “ρώσικη ρουλέτα”. Πίστευαν λοιπόν οι παίκτες ότι θα εκτελούσαν πέναλτι την επόμενη εβδομάδα στο Ρέντη, δύο-τρεις μέρες δηλαδή πριν από τον αγώνα στην Άγκυρα. Τελικά, ο Μπέντο τούς έβαλε να μπουν σε αυτή τη διαδικασία από την Τετάρτη (15/2).

Για ποιο λόγο; Πρώτα απ' όλα ο Ολυμπιακός έχει φτάσει φέτος σε ένα σημείο να μην στήνει την μπάλα στην “άσπρη βούλα”. Τελευταία φορά που οι “ερυθρόλευκοι” εκτέλεσαν πέναλτι ήταν τον Σεπτέμβριο στο Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή. Από τότε, ποτέ δεν έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση. Με λίγα λόγια έχουν ξεχάσει τι πάει να πει πέναλτι και φρόντισε ο Μπέντο να τους “ξεσκουριάσει” κάπως.

Πάντως, υπάρχει και σημαντικότερος λόγος που ο 48χρονος τεχνικός έβαλε τους παίκτες του σε αυτή τη διαδικασία. Η Οσμάνλισπορ είναι μία ομάδα που έχει... άτσαλους αμυντικούς και υποπίπτουν σε αντικανονικά μαρκαρίσματα εντός μεγάλης περιοχής.

Στο σκάουτινγκ που έχουν κάνει οι “ερυθρόλευκοι”, διαπιστώθηκε ότι οι Τούρκοι έχουν υποπέσει σε αρκετά πέναλτι τη φετινή σεζόν. Για την ακρίβεια επτά φορές στήθηκαν αντίπαλοί της στην “άσπρη βούλα”. Δεν τα λες βεβαίως και λίγα τα πέναλτι που καταλογίστηκαν εις βάρος τους.

Χωρίς δεύτερη σκέψη λοιπόν, ο Μπέντο έστειλε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν για αρκετή ώρα προπόνηση και στα πέναλτι. Και φυσικά, το ίδιο θα συμβεί και την επόμενη εβδομάδα, προτού “πετάξει” ο Ολυμπιακός για την Άγκυρα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK