Και τώρα... Ευρώπη για τον Ολυμπιακό!

Το +7 από τον δεύτερο, τα παιχνίδια που έχουν μεταξύ τους οι υπόλοιποι συνδιεκδικητές, το άγχος που δεν έχουν πλέον στον Πειραιά για το αήττητο και η φετινή ευκαιρία για ένα παραπάνω βήμα στην Ευρώπη.

Και τώρα... Ευρώπη για τον Ολυμπιακό!

Για το ντέρμπι είχατε την ευκαιρία να διαβάσετε πολλά. Δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια για ένα ματς που ο Ολυμπιακός μετά το κομβικό σημείο με το χαμένο τετ α τετ του Λέτο (σ.σ. ή καλύτερα με το σωτήριο τάκλιν του Μποτία), έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο τον Παναθηναϊκό.

Το μοναδικό που μπορούμε να πούμε για το ντέρμπι είναι ότι ο Ολυμπιακός κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο όχι επειδή σεβάστηκε το "τριφύλλι" και δεν επιθυμούσε να το διασύρει. Κάποια στιγμή θα βγει και η κούραση. Κάποια στιγμή δεν θα βγαίνουν και όλα στους παίκτες. Ξύπνησαν βέβαια οι "ερυθρόλευκοι" μετά το χαμένο πέναλτι, αλλά το ταμείο στο τέλος έγραψε αυτό που είχαν ονειρευτεί όλοι πριν από το μεγάλο ματς. Να ξεφύγουν οι Πειραιώτες με 7 βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό. Δεν μπορούμε να πούμε βεβαίως ότι περίμεναν κιόλας πώς θα ήταν τόσο εύκολη η αποστολή τους.

Δεν αποκλείεται να ξεφύγει κι άλλο ο Ολυμπιακός από τους "πράσινους" στις επόμενες τρεις αγωνιστικές, αφού για τον "αιώνιο αντίπαλο" τώρα άρχισαν τα δύσκολα. Ακολουθούν τρία δύσκολα ματς με ΑΕΚ (μέσα), Πανιώνιο (έξω) και ΠΑΟΚ (μέσα). Επίσης, το πρόγραμμα είναι βαρύ και για τους δύο Δικεφάλους από τώρα και στο εξής.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ EUROPA LEAGUE

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Για τους πρωταθλητές είναι τεράστια ευκαιρία να δουν λίγο περισσότερο την υπόθεση "Europa League". Θυμάστε τι έκανε ο Μπέντο στην Αστάνα; Έβαλε τις "ρεζέρβες" για να έχει τους βασικούς στο ντέρμπι με τον "αιώνιο αντίπαλο". Τώρα του παρουσιάζεται η ευκαιρία να κάνει το ανάποδο. Να κρατάει παίκτες για την Ευρώπη. Και δεν μιλάμε μόνο για τα παιχνίδια με Γιουνγκ Μπόις ή ΑΠΟΕΛ. Η λογική λέει ότι θα πρέπει να αυτοκτονήσει ο Ολυμπιακός για να αποκλειστεί από τον όμιλο.

Η αναφορά μας γίνεται για τα νοκ άουτ ματς του Φεβρουαρίου. Παρουσιάζεται λοιπόν μία μοναδική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κοιτάξει λίγο πιο ψηλά στην Ευρώπη. Να κυνηγήσει το ευρωπαϊκό όνειρο, να πάει αρχικά στους "16" και βλέπουμε.

Για τον Σίλβα ήταν ένας καημός πέρσι το Europa League. Όμως υπήρχε και μία... ψύχωση απ' όλους στο λιμάνι ότι θα έπρεπε ο Ολυμπιακός να πάρει αήττητος το πρωτάθλημα και τελικά πριν από τα παιχνίδια με την Άντερλεχτ, ήρθε η ήττα από την ΑΕΚ και ταρακούνησε για λίγο τα... αποδυτήρια.

ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΡΟΤΕΪΣΟΝ

Φέτος, πάει και αυτό... Του έκανε τη "χάρη" η Λάρισα και τελείωσε νωρίς-νωρίς την ιστορία με το αήττητο. Πέρσι, ο Σίλβα είχε πορευτεί με 11-12 παίκτες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Ιντέγιε είχε σκάσει, ο Μιλιβόγεβιτς το ίδιο, ο Φορτούνης επίσης, ο Ομάρ βεβαίως, ο Μαζουακού φυσικά...

Ο Μπέντο τώρα δείχνει ότι ανοίγει το ροτέισον, προσπαθεί να μοιράσει τον χρόνο όταν βλέπει κάποιους ποδοσφαιριστές να έχουν παραδώσει πνεύμα. Προσπαθεί να διαχειριστεί το ρόστερ του με τον καλύτερο τρόπο.

Σίγουρα το +7 δεν δίνει από Νοέμβρη μήνα το πρωτάθλημα. Όμως του δίνει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας να πει για παράδειγμα ο προπονητής ότι μπορεί να "θυσιάσει" ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα, έτσι ώστε να εμφανιστεί η ομάδα του φρέσκια στα ευρωπαϊκά ματς.

Άλλωστε είπαμε: Τα ζόρια για τον Ολυμπιακό στη Σούπερ Λίγκα πέρασαν. Τα ζόρια αρχίζουν για τους άλλους τρεις που θα "φαγωθούν" μεταξύ τους και είναι δεδομένο ότι θα χαθούν και άλλοι βαθμοί από τους υπόλοιπους "μνηστήρες" του τίτλου.

ΥΓ: Ένας πόντος οπωσδήποτε στον Βίκτορ για την προετοιμασία που έκανε το καλοκαίρι ως προς τη φυσική κατάσταση. Αρκετά χρεώθηκαν στον Ισπανό. Ας του πιστωθεί και κάτι καλό.

ΥΓ2: Προσωπικά κακώς όλη την εβδομάδα είχε σηκωθεί η... σημαία της επανάστασης από ΜΜΕ "ερυθρόλευκης" απόχρωσης για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου. Το έλεγα και στο ραδιόφωνο πριν από το ντέρμπι. Για τον κόσμο του Ολυμπιακού είναι πιο γλυκιά η νίκη επί της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού με δύο "τριάρες" και με έναν Σιδηρόπουλο να δίνει π.χ. ένα πέναλτι - φάντασμα στο "τριφύλλι" που έγινε μπροστά στα μάτια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Όχι τόσο εύκολα...
H νύχτα που στέρεψαν οι δικαιολογίες

News 24/7

24MEDIA NETWORK