Κάπου θα γκέλαρε ο Ολυμπιακός, αλλά όχι έτσι...

Το 2-2 στα Περιβόλια σίγουρα δεν άρεσε, αλλά δεν είναι αποτέλεσμα που πρέπει να ξεκινήσει τα "κατηγορώ"! Κάποια στιγμή θα έχανε βαθμούς, αλλά καλό είναι στην παρούσα φάση να μην αρχίσουμε να "πυροβολούμε" το… πειραματικό κέντρο άμυνας! Δεν φταίνε οι Βιάνα, Ρέτσος που βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί...

Κάπου θα γκέλαρε ο Ολυμπιακός, αλλά όχι έτσι...
EUROKINISSI SPORTS

Υπό άλλες συνθήκες θα αρχίζαμε τα… όργανα. Ο κόσμος, ο Τύπος, ίσως ακόμα και η διοίκηση. Φανταστείτε τι θα γινόταν στο παρελθόν αν ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 και έφερνε 2-2 με μία ομάδα επιπέδου Πλατανιά. Να σας θυμίσουμε τι είχε συμβεί τον Δεκέμβριο του 2009, όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε κάνει το ίδιο στον Ολυμπιακό του Ζίκο; Ο Βραζιλιάνος τεχνικός είχε αρχίσει από εκείνο το ματς να μετράει μέρες.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν ομοιότητες οι δύο αναμετρήσεις. Σίγουρα και ο Μπέντο δεν είναι ο προπονητής που χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης. Σίγουρα έχει τα… θεματάκια του. Για το σημερινό ματς με τον Πλατανιά δεν μπορεί κάποιος να πει ότι ευθύνεται 100% ο Πορτογάλος τεχνικός. Ούτε ότι φταίει περισσότερο ο Μπρούνο Βιάνα που ήταν μέσα και στα δύο γκολ των Κρητικών, αλλά και στη χαμένη μεγάλη ευκαιρία του Γιακουμάκη στο δεύτερο ημίχρονο.

Προσωπική μας άποψη είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν άξιζε 100% την ισοπαλία, όπως δεν άξιζε και 100% τη νίκη. Αν έπρεπε να κερδίσει κάποιος, σίγουρα ήταν ο Ολυμπιακός. Είχε χαμένες ευκαιρίες, είχε όμως και «καρδιοχτύπια» και στην περιοχή του Λεάλι. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι μας ότι δεν παίζει μόνο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Παίζουν και οι υπόλοιποι. Και σήμερα έπαιξε και ο Πλατανιάς, ο οποίος βγήκε μπροστά και δεν κρύφτηκε (σ.σ. άσχετα αν ο Παράσχος στο δεύτερο μέρος έβαλε και πεντάδα στην αμυντική γραμμή). Κυνήγησε το γκολ και τα κατάφερε…

ΜΕ ΠΑΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ

"Δίψα" για εκδίκηση! Με αυτό το σκεπτικό κατέβηκαν οι «ερυθρόλευκοι» στα Περιβόλια. Ορισμένοι που είχαν ζήσει το περσινό 1-1, ένα αποτέλεσμα που είχε βάλειstopστο ξέφρενο σερί των 17 συνεχόμενων νικών, δεν το είχαν ξεχάσει και είχαν φροντίσει να το μεταφέρουν και στους υπόλοιπους.

Δεν προκάλεσε λοιπόν καμία απολύτως έκπληξη η διάθεση με την οποία βγήκαν οι «ερυθρόλευκοι» από τα αποδυτήρια. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείται με 2-0 και είχε επίσης ένα ακόμα χαμένο τετ α τετ του Ιντέγιε.

Προς το «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε» έμοιαζε να πηγαίνει το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, ειδικά από τη μεσαία γραμμή και μπροστά λειτούργησε μια χαρά ο πρωταθλητής Ελλάδας, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάριν που από τα πόδια του ουσιαστικά ξεκίνησαν και τα δύο γκολ.

ΟΙ "ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ" ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Όσο καλή ήταν η επιθετική λειτουργία των Πειραιωτών, τόσο προβληματική εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά η αμυντική λειτουργία. Όμως, θα πρέπει να είμαστε και λίγο δίκαιοι. Ναι, ο Βιάνα δεν είναι ο στόπερ που έχει πείσει ότι μπορεί να στηριχθεί πάνω του ο Ολυμπιακός. Ο δε Ρέτσος αν και είναι ένα παιδί που έχει υψηλές προδιαγραφές, δεν έχει τις παραστάσεις.

Τα προβλήματα του Ολυμπιακού στα μετόπισθεν δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά στα Χανιά. Και θα είναι άδικο να ρίξουμε το φταίξιμο σε αυτά τα δύο παιδιά. Εδώ έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο οι Μποτία και Ντα Κόστα που δουλεύουν μαζί ενάμισι χρόνο. Οι Βιάνα και Ρέτσος δεν θα είχαν προβλήματα συνοχής; Μιλάμε για δύο παιδιά που έχουν βρεθεί όλες κι όλες δύο φορές στα… οικογενειακά διπλάκια! Συγκεκριμένα στις δύο προπονήσεις προπαραμονή και παραμονή του ματς.

Φυσικά και η μείωση του σκορ από τον Γιακουμάκη που πήρε… παραμάζωμα τον Βιάνα, φέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό και την «σφραγίδα» του ανήμπορου να αντιδράσει εκείνη τη στιγμή, νεαρού Βραζιλιάνου στόπερ. Είναι τραγικό να δέχεται γκολ από… πλάγιο άουτ ομάδα επιπέδου Ολυμπιακού. Εκεί φάνηκε η απειρία του Βιάνα, το γεγονός ότι θέλει ακόμα πολλά ψωμιά για να μάθει τη θέση, προφανώς και το ότι έχει χτυπητές αδυναμίες ο πιτσιρικάς Βραζιλιάνος.

Το ήξεραν αυτό όμως στο λιμάνι. Και κυρίως το γνώριζε ο Μπέντο που ήταν ξεκάθαρος στην έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου ότι δεν ήθελε στόπερ και πώς ποντάρει στον Βιάνα. Ένας Βιάνα που – για να τα λέμε όλα – ήταν αξιοπρεπέστατος τόσο με τον Αστέρα Τρίπολης (σ.σ. εκεί ήταν απογοητευτικός ο Μποτία), όσο και με την Ξάνθη.

Ο Ολυμπιακός μέχρι να καταλάβει τι συνέβη, δέχτηκε και το δεύτερο γκολ με αποτέλεσμα να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το 2-2.

"ΕΠΕΣΕ" Ο ΜΑΡΙΝ, ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΜΑΝΘΑΤΗΣ – ΚΑΡΝΤΟΣΟ

Ο Μάριν ενώ είχε ένα αρκετά καλό μισάωρο, στην επανάληψη – ως συνήθως – κατέβασε ταχύτητα. Τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του; Τον βραχυκύκλωσαν οι προσωπικοί του αντίπαλοι; Όπως και να ‘χει ο Γερμανός δικαίως αντικαταστάθηκε.

Πολύς ντόρος δημιουργήθηκε ξανά για τις επιλογές του Μπέντο. Εμείς πρώτοι έχουμε εκφράσει τις αντιρρήσεις μας για τον προπονητή Μπέντο. Αλλά ρε παιδιά, όλοι εμείς δεν λέγαμε ότι ο Ανδρούτσος μπήκε και γύρισε το ματς με τον Παναιτωλικό; Το πίστεψε και τώρα ο Μπέντο και τόλμησε να κάνει αυτή την αλλαγή και να μην χρησιμοποιήσει τον Τσόρι.

Δεν τα πήγε άσχημα ο πιτσιρικάς, στον οποίο πιστώνεται και η πάσα «πάρε-βάλε» στον Ιντέγιε που έκανε κακό κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Σωτηρίου να μπλοκάρει.

Αντιθέτως, ο Μανθάτης που πήρε φανέλα βασικού, αν και δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, λίγο έλειψε στη φάση του δοκαριού να σημειώσει το νικητήριο γκολ! Επίσης, ο Καρντόσο δεν βοήθησε καθόλου…

Εν κατακλείδι, το 0-2 που έγινε 2-2 από μόνο του θα μπορούσε να «πονοκεφαλιάσει» όλον τον οργανισμό «Ολυμπιακός». Όμως, το ξαναλέμε: Με πειραματικό κέντρο άμυνας και με έναν Ολυμπιακός που φέτος έχει αποδείξει ότι – εκτός από κάποιες εκλάμψεις – δεν μπορείς να του έχεις εμπιστοσύνη.

Τα προβλήματα είναι γνωστά. Τα ξέρουμε από τον Σεπτέμβριο. Σήμερα όμως θα πρέπει να πούμε και ένα «μπράβο» στον Πλατανιά…

ΥΓ: Με τη διαιτησία ο υπογράφων δεν ασχολείται χρόνια. Πράγματι, έγιναν λάθη από τον Φουκάκη, αλλά ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Έχει τους παίκτες και την ποιότητα να κερδίζει και τις διαιτησίες. Και μακάρι κάθε αγωνιστική να σφυρίζει τον Ολυμπιακό ο Σιδηρόπουλος και ο κάθε Φουκάκης. Πιο γλυκές είναι οι νίκες με αυτούς τους διαιτητές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο σκληροτράχηλος Πλατανιάς "φρέναρε" το σερί του Ολυμπιακού
Μπέντο: "Σταματήσαμε να παίζουμε..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK