Κάτι ξέχασες Τάκη...

Ρωτήθηκε ο 57χρονος τεχνικός αν, πέρα από το "τρίποντο", ο Ολυμπιακός κέρδισε και κάτι άλλο στο ματς με τον ΠΑΟΚ κι απάντησε ξεκάθαρα τους "τρεις βαθμούς". Ας μας συγχωρέσει, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" κέρδισαν κάτι που τους είχε λείψει: τον Κώστα Φορτούνη! Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Κάτι ξέχασες Τάκη...

Ο Λεμονής δεν μας έχει συνηθίσει στο να εκθειάζει δημοσίως έναν ποδοσφαιριστή ή να τον στήσει στη γωνία. Πάντοτε προσπαθεί να μιλήσει συνολικά για την ομάδα του και όχι ατομικά για κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.

Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ ο κόουτς του Ολυμπιακού ρωτήθηκε αν κρατάει κάτι άλλο εκτός από το "τρίποντο". Η αλήθεια είναι ότι η απάντηση που έδωσε ήταν 100% σωστή. Ο Λεμονής δεν μπορεί να κάνει θεαματικές αλλαγές στην ομάδα. Δεν μπορεί να την μετατρέψει σε μία ομάδα με ένα αυτοματισμούς ή να δημιουργεί ευκαιρίες κατά κύματα.

Αυτή τη στιγμή προέχουν τα "τρίποντα" και επειδή ο 57χρονος τεχνικός δεν ζει στον... πλανήτη Άρη, αλλά στον Πειραιά, ξέρει πολύ καλά ότι ας έρχονται οι τρεις βαθμοί και με... μισό μηδέν.

Συνολικά από τον Ολυμπιακό της Κυριακής δεν μπορείς να κρατήσεις και πολλά πράγματα. Στο πρώτο 20λεπτο οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν λάθη και έδωσαν το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ ν' απειλήσει από τις πτέρυγες. Ως προς το επιθετικό κομμάτι δεν απείλησε και ιδιαίτερα τον Ρέι με οργανωμένη επίθεση. Ίσως αν ο Πάρντο ήταν πιο προσεκτικός στην τελική του πάσα ή στην τελευταία του ντρίμπλα να κάναμε διαφορετική συζήτηση τώρα...

Τα "τρίποντα" λοιπόν πρέπει να μαζεύει ο Ολυμπιακός, γιατί δεν είναι και συνηθισμένος στο να βρίσκεται κάτω από την κορυφή. Ωστόσο, υπάρχει κάτι που κέρδισε εκτός από τους βαθμούς της νίκης και ξέχασε να το πει ο Λεμονής. Ή μάλλον κάτι που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να κερδίζει εδώ και μία εβδομάδα. Κι αυτό το "κάτι" έχει ονοματεπώνυμο: Κώστας Φορτούνης...

ΠΙΑΝΕΙ ΤΟΠΟ ΤΟ... ΚΑΨΩΝΑΚΙ

Αν μας ζητούσατε ντε και καλά να βγάλουμε κάποιον MVP, θα ήμασταν μεταξύ τεσσάρων ποδοσφαιριστών σε τέσσερις ποδοσφαιριστές και όχι του Ένγκελς που αναδείχθηκε σε ψηφοφορία.

Σίγουρα ο Οφόε και ο Ρομαό ήταν παντού και έκαναν - παρά την κούραση από τα σερί ματς - ένα πειθαρχημένο και μυαλωμένο παιχνίδι. Ο Σισέ επίσης ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο βάλθηκε να ξανατρελάνει κόσμο και κοσμάκη. Τον τελευταίο καιρό με τον Λεμονή, όσες φορές έχει χρησιμοποιηθεί δίνει απαντήσεις στον Χάσι που έκανε το μέγα λάθος να μην τον συμπεριλάβει στη λίστα του Champions League.

Και ο τέταρτος της... παρέας των MVP είναι 100% ο Κώστας Φορτούνης. Είδατε τι κάνουν τα "καψωνάκια"; Το ερώτημα όμως είναι για ποιο λόγο να φτάνουμε πάντοτε σε αυτό το σημείο...

Για ποιο λόγο να μπαίνουν στη διαδικασία οι εκάστοτε προπονητές να τον βάζουν στο “ψυγείο” για να πάρει μπρος.

Ειδικά από τον Φορτούνη απαιτεί ο κόσμος να τον βλέπει να μπαίνει ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορούσε να βλέπει έναν Φορτούνη που έβγαζε μια εικόνα στο παρελθόν λες και μας έκανε χάρη όταν έπαιζε.

"Έφαγε" πάγκο με την Γιουβέντους, "έφαγε" εξέδρα με τον Ατρόμητο και μετά τη διακοπή του Οκτωβρίου γύρισε άλλος άνθρωπος ή μάλλον ως... κανονικός Φορτούνης.

Και με τον Πανιώνιο, και με τον ΠΑΟΚ έβγαλε την απαιτούμενη διάθεση. Ειδικά στη Νέα Σμύρνη ήταν το... κάτι άλλο. Χθες (22/10) όποτε έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του, εξέπεμπε SOS η άμυνα του "Δικεφάλου". Επιτέλους αρχίζουμε να βλέπουμε τον κανονικό Φορτούνη. Ακόμα δεν έχει φτάσει στα επίπεδα του 2015 με τον Σίλβα, αλλά είναι σε καλό δρόμο και ο Λεμονής έχει κάθε λόγο πλέον να τρίβει τα χέρια του.

Κάπου - κάπου λοιπόν βγαίνει σε καλό η κριτική, βγαίνουν σε καλό τα "καψωνάκια". Αν συνεχιζόταν το χάιδεμα στα αφτιά, ο Φορτούνης το πιθανότερο ήταν να μην ξεκινούσε κόντρα στον ΠΑΟΚ και να παρέμενε στον κόσμο του.

Ο Κώστας έβγαλε αντίδραση, έβγαλε "οργή" και έδωσε αμέσως τις δικές του απαντήσεις. Το θέμα είναι να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Δεν απαιτεί κανείς να πραγματοποιεί συνεχώς μεγάλες εμφανίσεις. Αυτό που απαιτεί ο κόσμος είναι να βλέπει διάθεση από τους παίκτες και ειδικά από τον Φορτούνη που μπορεί να εξελιχθεί ξανά σε βαρόμετρο του Ολυμπιακού...

News 24/7

24MEDIA NETWORK