Ο Καρίμ έβαλε δύσκολα στον Μπέντο

Ο Ολυμπιακός με μία ενδεκάδα που βρέθηκε μαζί για πρώτη φορά χθες στο Ρέντη, έφυγε με το 1-1 από την Θεσσαλονίκη, με έναν Ανσαριφάρντ που αναγκάζει τον Μπέντο να μην τον... ξεχάσει στα επόμενα παιχνίδια. Ο Αλέξης Βιρβίλης γράφει για τον αγώνα του "Βικελίδης" και περνάει από το μικροσκόπιο Ρέτσο, Νικολάου και Σισοκό...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΑΡΗΣ - ΟΣΦΠ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

«Πάλι καλά», «ευτυχώς» και άλλες τέτοιες ατάκες θα μπορούσαν να ακουστούν αμέσως μετά το 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης». Με πειραματική ενδεκάδα, με τα «θέματα» στην αμυντική λειτουργία να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους και με τον κίνδυνο να έχανε με 1-0 από τον Άρη, που όσο ιστορικός σύλλογος κι αν είναι πρόκειται για ομάδα Β’ Εθνικής, η ισοπαλία φέρνει κατά κάποιο τρόπο και μία ανακούφιση.

Όχι ότι θα κινδύνευε στη ρεβάνς του Φαλήρου αν έμενε το 1-0 υπέρ των «κιτρίνων». Δεν λέμε αυτό το πράγμα. Άλλωστε, ο Άρης δεν φάνηκε απόψε στο Χαριλάου να θυμίζει κάτι από τον… ΠΑΣ Γιάννινα του 2007, την ηπειρωτική ομάδα που έπαιζε εκείνη τη χρονιά στη Β΄Εθνική και απέκλεισε τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Ο Άρης ουσιαστικά κόντρα στη ροή του αγώνα κατάφερε και βρέθηκε στη θέση του οδηγού. Όσο για την αμυντική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» στη συγκεκριμένη φάση του αυτογκόλ του Φιγκέιρας; Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Ψηλά οι γραμμές, κατ’ επέκταση η άμυνα επίσης πολύ ψηλά, μπαλιά στην πλάτη των Ρέτσου και Νικολάου και αυτή τη φορά η εστία των Πειραιωτών παραβιάστηκε.

Είναι πλέον… κανόνας και όχι εξαίρεση η συγκεκριμένη ιστορία με τις μπαλιές (για πλάκα μπαλιές) που δέχεται η άμυνα του Ολυμπιακού. Έτσι όμως επιμένει να παίζει ο Μπέντο. Αυτός είναι ο τρόπος του, αυτή είναι η φιλοσοφία του και δεν πρόκειται να την αλλάξει. Και δεν θα την αλλάξει ακόμα κι αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα.

ΤΟ 4-4-2 «ΤΣΟΥΛΗΣΕ» ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε παίξει 4-4-2 ήταν στην ήττα με 1-0 από την ΑΕΛ στην Θεσσαλία. Τότε αγωνίστηκαν μαζί οι Ιντέγιε – Καρντόσο και η αλήθεια είναι πώς δεν κύλησε γενικότερα καλά εκείνη η βραδιά. Είχε παρουσιαστεί ένας Ολυμπιακός χωρίς έμπνευση, χωρίς δημιουργία, χωρίς ουσία.

Κόντρα στον Άρη το ματς «τσούλησε» κάπως καλύτερα για τους Πειραιώτες. Στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχε στήσει στον τοίχο τον Διούδη και να τον «πυροβολούσε», όμως, οι αμυντικοί των γηπεδούχων είχαν δουλίτσα.

Κυρίως είχαν δουλίτσα με τον Καρντόσο, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο ταλαιπώρησε αρκετά τους «κίτρινους», είτε με τις εκτελέσεις φάουλ, είτε με την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή. Από τα πόδια του άλλωστε δημιουργήθηκε η μεγάλη ευκαιρία του Σισοκό στο 17’.

Ο δε Ανσαριφάρντ; «Έφαγε» σχεδόν ένα ημίχρονο για να προσαρμοστεί στις συνθήκες του αγώνα, αλλά πρωτίστως να καταλάβει το παιχνίδι των συμπαικτών του.

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ, ΘΕΛΕΙ ΧΡΟΝΟ Ο ΣΙΣΟΚΟ

Στον Ανδρέα Μπουχαλάκη δόθηκε κατά κάποιο τρόπο ο ρόλος του… «οκταροδεκαριού»! Σε αυτό το 4-4-2 ο Κρητικός χαφ ήταν ο ποδοσφαιριστής που υποτίθεται θα είχε τον ρόλο του δημιουργού από τον άξονα. Η βραδιά όμως δεν κύλησε όπως την περίμενε.

Επίσης, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίαζε το ντεμπούτο του Αλί Σισοκό. Ο Γάλλος ξεκίνησε καλά, έκανε τις κούρσες του από τα αριστερά, σε ορισμένες περιπτώσεις έδειξε να έχει την «κοφτερή» σέντρα από τα πλάγια χωρίς να σημαδεύει τα… κάγκελα της εξέδρας, αλλά όσο περνούσε η ώρα φαινόταν όλο και περισσότερο η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Τρεις μήνες και… κάτι είχε να παίξει ο 29χρονος μπακ. Τον Οκτώβριο καταγράφηκε η τελευταία του συμμετοχή.

ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΑΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΡΕΤΣΟΣ

Ήταν ένα ρίσκο αυτό που πήρε ο Μπέντο. Και ευτυχώς για τον Πορτογάλο δεν στοίχισε το πείραμα με Ρέτσο – Νικολάου στο κέντρο της άμυνας. Οι δυο τους πέρσι έπαιζαν μαζί στην Κ20. Βρέθηκαν τελικά να παίζουν βασικοί σε αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Αν εξαιρεθεί η συνολικά κακή αμυντική λειτουργία στο γκολ της ομάδας του Αναστόπουλου, σε γενικές γραμμές στάθηκαν καλά. Είναι δεδομένο ότι τα λαθάκια τους θα τα έκαναν. Μην ξεχνάμε ότι ειδικά για τον Νικολάου ήταν και το πρώτο του ματς με τη φανέλα της πρώτης ομάδας. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές είχε καλές τοποθετήσεις, ενώ σε κάποιες στατικές φάσεις κόλλησε και τη… μούρη του στο πρόσωπο του Καπνίδη για να του κόψει τον αέρα. Δείγμα του ότι δεν τον έλουσε κρύος ιδρώτας όταν του είπε ο Μπέντο ότι ξεκινάει. Έβραζε το αίμα του μικρού και φάνηκε!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ… ΖΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΕΝΤΟ ΛΟΓΩ ΚΑΡΙΜ

Το ρολόι σημαδεύει το 81ο λεπτό. Η πάσα του Μιλιβόγεβιτς στον Φιγκέιρας ιδανική. Πόσες και πόσες φορές την έχουν δει τη συγκεκριμένη συνεργασία; Πρόχειρα μας έρχονται στο μυαλό τα παιχνίδια με τον Παναιτωλικό και κυρίως με την Γιουνγκ Μπόις στο Καραϊσκάκη (είχε χάσει ένα γκολ σε κενή εστία κόντρα στους Ελβετούς ο Ελιουνούσι). Φάσεις – καρμπόν ήταν αυτές με το γκολ της ισοφάρισης του Ανσαριφάρντ. Ένα γκολ που φυσικά και το δικαιούταν 100% ο Ολυμπιακός, γιατί έφτιαξε φάσεις και ήταν απειλητικός προς την εστία του Διούδη, με τον γκολκίπερ του Άρη να κατεβάζει ρολά σε δύο-τρεις περιπτώσεις.

Και επειδή είχε προηγηθεί ολόκληρη κουβέντα για τον Ιρανό επιθετικό, ο Μπέντο θα έχει έναν σοβαρότατο «πονοκέφαλο» για το αν π.χ. θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή για το ματς της Κυριακής (29/1) στην Βέροια.

Μπορεί να μην πέταγε «φλόγες» ο Καρίμ, αλλά «έγραψε» στο ντεμπούτο του ένα καταπληκτικό σουτ που απομάκρυνε δύσκολα ο Διούδης λίγο πριν την ισοφάριση και φυσικά το γκολ του στο 81’.

Είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά γλίτωσε τον Ολυμπιακό από την ήττα, άσχετα αν όλη τη δουλειά στη συγκεκριμένη φάση την έκαναν οι Μιλιβόγεβιτς και Φιγκέιρας. Παρόλα αυτά, το όνομα του Ανσαριφάρντ γράφτηκε στον πίνακα των σκόρερ και μένει να φανεί αν θα μπει στο αεροπλάνο για την Ημαθία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ανσαριφάρντ έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό για πρόκριση στους "8"

News 24/7

24MEDIA NETWORK