Πάρντο: Στο... Europa ή στην Τράμπζονσπορ!

Ο Κολομβιανός εξτρέμ του Ολυμπιακού ποτέ δεν γκρίνιαξε, ποτέ δεν έβαλε τρικλοποδιές στον Μπέντο, αλλά έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά για να αλλάξει άποψη στον προπονητή του και δικαιώνεται... Οι δύσκολες μέρες, οι αποδοκιμασίες, ο ρόλος-κλειδί του Τσόρι, η μεγάλη επιστροφή και η Τράμπζονσπορ. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Πάρντο: Στο... Europa ή στην Τράμπζονσπορ!

Ελάχιστοι πίστευαν ότι ο Φελίπε Πάρντο θα έβρισκε τα ψυχικά αποθέματα και θα ανέτρεπε το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί εις βάρος του. Και είχε διαμορφωθεί όχι από τη διοίκηση, αλλά από τον Πάουλο Μπέντο, ο οποίος όχι μόνο τον απέκλεισε από τη λίστα του Europa League, αλλά ουσιαστικά τον εξαφάνισε και από τα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Δεν είναι κρυφό ότι ο Κολομβιανός εξτρέμ δεν επέστρεψε από την καλοκαιρινή του άδεια και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Στα γκρουπ φυσικής κατάστασης στα βουνά της Αυστρίας ήταν στο τελευταίο, σε αυτό δηλαδή που βρισκόταν πιο πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Πάρντο, όμως, δούλεψε. Κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι στις προπονήσεις δεν σκίζεται. Ίσα-ίσα που είναι από τους ποδοσφαιριστές που δεν είναι με το ρολόι στο χέρι για να δουν σε πόση ώρα τελειώνει η προπόνηση. Ο Βίκτορ τον είχε βασικό και αναντικατάστατο.

Όταν εμφανίστηκε ο Πάουλο Μπέντο στο Ρέντη, τον χρησιμοποίησε με την Αρούκα, αλλά όταν έφτασε η στιγμή να «κόψει» κάποιον από τη λίστα για τους ομίλους του Europa League, ο Πάρντο σαν να φάνηκε ότι ήταν το εύκολο θύμα!

Δεν ξέρουμε αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι κάτι «ψηνόταν» με την Τράμπζονσπορ, η οποία έφτασε πολύ κοντά στην απόκτησή του. Η ουσία είναι ότι ο Μπέντο απέδειξε και στη συνέχεια ότι τον Πάρντο πολύ απλά δεν τον… έβλεπε. Τον έβαλε ένα ημίχρονο στο Καυτανζόγλειο και στη συνέχεια τον εξαφάνισε.

Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ

Ήταν λογικό και επόμενο να τον πάρει από κάτω ψυχολογικά. Σημαντικό ρόλο στο να αρχίσει σιγά-σιγά να τονώνεται η αυτοπεποίθησή του, έπαιξε η οικογένειά του και ο Τσόρι με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις.

Μετά το ματς της 18 Σεπτεμβρίου με τον Ηρακλή, ο Πάρντο βρισκόταν μονίμως στην εξέδρα. Κάποια στιγμή κατηγορήθηκε από φίλους του Ολυμπιακού και για μία φωτογραφία που ανέβασε από την Ακρόπολη, ενώ ήταν εκτός αποστολής! Αφήστε βέβαια που η φωτογραφία ήταν παλιά. Αλλά και καινούρια να ήταν, λες και απαγορεύεται να πάει κάποιος στην Ακρόπολη αν είναι εκτός αποστολής.

Ο Πάρντο από εκείνο το σημείο και μετά, κι αφού είχε αρκετές συζητήσεις με παλαιότερους στην ομάδα, έβαλε κάτω το κεφάλι και δούλεψε. Τελικά, επανεμφανίστηκε σε αγώνα για ένα πεντάλεπτο στο Περιστέρι στις 29 Οκτωβρίου.

Η επιστροφή του στην 18άδα έφερνε φαρδιά – πλατιά τη δική του υπογραφή. Εκείνος "ανάγκασε" τον Μπέντο να τον έχει συνεχώς στις αποστολές του ελληνικού πρωταθλήματος. Εκείνος ήταν που ακόμα και τα "διπλάκια" τα αντιμετώπιζε λες και επρόκειτο για επίσημα παιχνίδια. Πώς να τον άφηνε έξω ο Μπέντο λοιπόν;

Οπότε, ειδικά για τον Πορτογάλο τεχνικό, καμία εντύπωση δεν του προκάλεσε η εικόνα που είχε ο Κολομβιανός στο ματς Κυπέλλου με τον ΑΟΧ. Απλώς πήρε μία επιβεβαίωση. Ότι ο Πάρντο είχε βάλει ως στόχο να του αλλάξει την άποψη και τα κατάφερε...

ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE

Αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο (π.χ. καμιά τεράστια πρόταση της Τράμπζονσπορ που δεν τον έχει βγάλει από τα «ραντάρ» της), ο Φελίπε Πάρντο θα είναι στη νέα λίστα που θα δηλωθεί από τον Μπέντο για τη φάση των «32» του Europa League.

Είναι κάτι που φέρεται να το έχει αποφασίσει ο κόουτς του Ολυμπιακού, αφού βλέπει τον Κολομβιανό να… λυσσάει στην προπόνηση και στους αγώνες.

Ο ίδιος ο Πάρντο από την πλευρά του, αισθάνεται πλέον πολύ πιο άνετα και συν τοις άλλοις, αφουγκράζεται και τα όσα ακούγονται από την εξέδρα ότι κακώς δεν είχε δηλωθεί και στη λίστα για τη φάση των ομίλων του Europa League.

Από τώρα και στο εξής, αυτό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον είναι τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον και αναφερόμαστε στα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας. Αν δηλαδή π.χ. με τον Λεβαδειακό θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα ή την παραπάνω Δευτέρα (12/12) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».

Από το παιχνίδι με τον Ηρακλή και μετά, έχει «γράψει» λεπτά συμμετοχής ως βασικός μόνο στα ματς του Κυπέλλου με Πλατανιά και ΑΟΧ. Ο Μπέντο σκέφτεται πολύ σοβαρά να τον βάλει σιγά-σιγά και στην ενδεκάδα, ειδικά στα τελειώματα του α’ γύρου που οι Σεμπά και Ελιουνούσι έχουν τραβήξει μεγάλο κουπί και είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουν την φρεσκάδα που είχαν στο ξεκίνημα της σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK