Πέφτει από την Ακρόπολη και βρίσκει... θησαυροφυλάκιο!

Ο Μπέντο (ορθώς) αποφάσισε να μην ξεκινήσει τον Φορτούνη στο Περιστέρι και να του δώσει ανάσες, γιατί υπήρχε κίνδυνος να τον χάσει από τα επόμενα ματς! Από την άλλη ο Πορτογάλος είναι αυτός που έχει “μικρύνει” το ροτέισον. Παρόλα αυτά δεν γίνεται να μην του πιστωθεί ότι διανύουμε τον Μάρτιο και ο Ολυμπιακός είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου, στους “16” του Europa League και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του τίτλου.

Πέφτει από την Ακρόπολη και βρίσκει... θησαυροφυλάκιο!
EUROKINISSI SPORTS

Εμμονικός, κακός, τραγικός, μάγκας, σούπερ... Μπορείτε να δώσετε όποιον χαρακτηρισμό θέλετε στον Πάουλο Μπέντο. Άλλωστε, τα έχει ακούσει όλα φέτος ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος χθες εξέφρασε ένα παράπονο στη συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά την πρόκριση επί του Ατρομήτου.

Ποιο ήταν αυτό; Ότι έχουμε μπει στον Μάρτιο και η ομάδα του βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου, στους “16” τουEuropa Leagueκαι αγκαλιά με το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, αντί να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα, διαπιστώνει μία “ηλεκτρισμένη” ατμόσφαιρα. Ο Μαρινάκης μετά την ήττα από τον Πανιώνιο βγήκε μπροστά και σήκωσε ασπίδα προστασίας σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει πειστεί από τα όσα έχει παρουσιάσει φέτος ο Μπέντο. Πραγματικά, πρόκειται για τεράστιο... κατόρθωμα από πλευράς Πορτογάλου το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει πετύχει υπό τις οδηγίες του τόσα πολλά πράγματα, αλλά εξακολουθεί να αμφισβητείται έντονα! Και αμφισβητείται επειδή πέρα από κάποιες εμφανίσεις - “φωτοβολίδες”, παρουσιάζεται ένας Ολυμπιακός που δεν καταλαβαίνουν και πολλοί ποιο είναι το αγωνιστικό του πλάνο.

Αυτό που θα πρέπει να πιστωθεί στον Μπέντο είναι ότι εκτός από τους Καμπιάσο, Τσόρι και Μάριν, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δεν έχουν παράπονο από τον προπονητή τους. Έχει μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και είναι ίσως από τις λιγοστές φορές στο Ρέντη που δεν υπάρχουν μουρμούρες από τους παίκτες στο Ρέντη για το πόσο χρόνο συμμετοχής παίρνει ο ένας και πόσο ο... διπλανός τους! Οι δε Καμπιάσο, Τσόρι και Μάριν που είναι μονίμως εκτός, απλώς έχουν φτάσει σε ένα σημείο να μην πολυασχολούνται πλέον με τις αποφάσεις του Μπέντο.

ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ!

Το φοβερό λοιπόν με τον Μπέντο είναι ότι έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές με την πλάτη στον τοίχο, αλλά πάντοτε βρίσκει τον τρόπο να μένει όρθιος! Συνέβη με το 3-0 επί της ΑΕΚ (είχαν προηγηθεί οι ήττες από ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ), με το 2-0 στα Γιάννενα (είχε προηγηθεί η ήττα στην Κύπρο), με το 3-0 στην Άγκυρα επί της Οσμάνλισπορ (είχε προηγηθεί η ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ) και με την πρόκριση στο Περιστέρι (τέσσερις μέρες μετά την ήττα από τον Πανιώνιο).

Το έχουμε γράψει πολλές φορές και θα το ξαναγράψουμε για να το εμπεδώσουμε όλοι. Ο Μπέντο διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει ηρεμία γύρω-γύρω από την ομάδα (σ.σ. εννοώντας προφανώς τον κόσμο και τον Τύπο) παρά τα αποτελέσματα των “ερυθρολεύκων”. Ο ίδιος όμως έχει έναν μοναδικό τρόπο να αποβάλει το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του μετά από άσχημα αποτελέσματα και λίγες μέρες πριν από κρίσιμα ματς. Τα παιχνίδια σε Άγκυρα και Περιστέρι είναι ενδεικτικά...

Ο Πορτογάλος βγάζει μία αύρα στο Ρέντη ότι πιστεύει τόσο πολύ στους παίκτες του ότι μπορούν να ανατρέψουν αμέσως το όποιο κλίμα έχει διαμορφωθεί εις βάρος της ομάδας ή ακόμα-ακόμα και προς το πρόσωπό του! Έχει αυτό το... κοκαλάκι της νυχτερίδας. Βγάζει μια εικόνα ότι ακόμα και να πέσει από την Ακρόπολη, δεν θα βρει πορτοφόλι αλλά... ολόκληρο θησαυροφυλάκιο.

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΣΕΣ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ

Πολύς ντόρος έγινε για την απόφαση του Μπέντο να κρατήσει στον πάγκο τον Φορτούνη. Για όσους ζουν την καθημερινότητα στο Ρέντη, καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα ότι άργησε κατά κάποιο τρόπο να δώσει ανάσες στον Φορτούνη.

Όπως και να 'χει, ορθώς έπραξε και κράτησε τον Κώστα στον πάγκο, γιατί υπήρχε σοβαρότατος κίνδυνος να τον έχανε από τα επόμενα παιχνίδια. Είναι πολλά τα συνεχόμενα ματς που παίζει και έχει φτάσει στα όριά του. Θα μπορούσε βέβαια να του δώσει ανάσες π.χ. στο ματς με τον Πανιώνιο. Ο Μπέντο όμως όσο δεν τελειώνει ο Ολυμπιακός και μαθηματικά το πρωτάθλημα, κάθε Κυριακή θα επιλέγει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα βασικά του “όπλα”.

Αυτό που προκάλεσε ωστόσο ερωτηματικά είναι ότι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Σεμπά στον ρόλο του Έλληνα διεθνή μεσοεπιθετικού, παρότι έχει στο ρόστερ του δύο ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν σαν την παλάμη τους τη συγκεκριμένη θέση. Για τον Μπεντο όμως δεν υπάρχουν ούτε ο Τσόρι, ούτε ο Μάριν. Για τους δικούς του λόγους λοιπόν “μίκρυνε” το ροτέισον και πήγε σε αλχημείες στο Περιστέρι.

Το περίεργο λοιπόν είναι ότι έβαλε τον Σεμπά να πλαισιώσει τον Ανσαριφάρντ στην επίθεση. Ένας Σεμπά που επίσης έχει χτυπήσει “κόκκινο” από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Ίσως και αυτό θα χρειαζόταν κάποια στιγμή να πάρει ανάσες. Δεν γινόταν όμως σε έναν αγώνα που παιζόταν μία πρόκριση, να άφηνε έξω κι άλλο βαρύ “χαρτί” του. Ήδη είχε αφήσει έξω για προληπτικούς λόγους τον Μάρτινς και αποφάσισε να αφήσει έξω και τον Φορτούνη. Στα “θέλω” του Μπέντο θα ήταν...too muchνα κρατούσε στον πάγκο και τον Σεμπά. Οπότε, με κάποιον τρόπο έπρεπε να τον χωρέσει στην ενδεκάδα.

ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ “ΑΔΕΙΑΣΕΙ”

Θα σας μεταφέρουμε τώρα λίγο από τις συζητήσεις των παικτών στα αποδυτήρια του Περιστερίου. Οι γηπεδούχοι έτρεξαν πολύ στο πρώτο ημίχρονο και έχοντας το προτριών ημερών 90λεπτο στην Βέροια, είχαν αρχίσει να μένουν από... βενζίνη.

Ο Φορτούνης που δεν είχε στην πλάτη του το πρώτο 45λεπτο, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε με “όπλο” την ποιότητά του και τις ανάσες που είχε ήδη πάρει, τον καταπονημένο άξονα του Ατρομήτου. Όσοι βρέθηκαν στο Περιστέρι είδαν για παράδειγμα έναν Μανιάτη αγνώριστο. Έναν Μανιάτη χωρίς τρεξίματα από κάποιο σημείο και μετά. Το ίδιο και τον Ούμπιδες.

Ο Κώστας με καθαρό μυαλό και χωρίς να έχει δεχτεί κλοτσιές στο πρώτο 20λεπτο του πρώτου ημιχρόνου (όπως συμβαίνει σε κάθε ματς), εκμεταλλεύτηκε και την κατάσταση των αντιπάλων του, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή του αγώνα.

Ο Μπέντο προφανώς και δεν είναι τρελός. Προφανώς και είναι ένας άνθρωπος που τουλάχιστον μέχρι στιγμής έχει ένα χάρισμα: Ξέρει να διαχειρίζεται διάφορες καταστάσεις. Και αυτό είναι που γεμίζει με αισιοδοξία το ποδοσφαιρικό τμήμα ενόψει των αναμετρήσεων με την Μπεσίκτας.

Δεν λέμε για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, γιατί όσο κι αν ακούγεται περίεργο για κάποιους φίλους του Ολυμπιακού, το μυαλό αρκετών ποδοσφαιριστών είναι ήδη στοEuropa Leagueαπό τη στιγμή που έφυγε ο “βραχνάς” του Κυπέλλου.

Αυτή η συγγένεια που έχει ο Μπέντο με τον... Γκαστόνε σε συνδυασμό με την ηρεμία που βγάζει το ποδοσφαιρικό τμήμα μετά από ήττες, δίνουν το δικαίωμα στους παίκτες να ονειρεύονται και τα προημιτελικά τουEuropa League.Μεγάλο τους “όπλο” το γεγονός ότι δεν πάνε με τουπέ στα παιχνίδια. Και κόντρα στην Οσμάνλισπορ πήγαν στα μουλωχτά. Ήδη οι ποδοσφαιριστές της Μπεσίκτας νιώθουν φαβορί στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι καθόλου κακή αυτή η προσέγγιση των Τούρκων...

Και κάτι άλλο για φινάλε: Αν ο Ολυμπιακός δεν πάρει αποτέλεσμα στην Τούμπα, είναι δεδομένο ότι πάλι θα αρχίσει η μουρμούρα από τον κόσμο και η κριτική προς το πρόσωπο του προπονητή. Λες και όταν κερδίζει η ομάδα, κερδίζουν μόνο οι παίκτες και όταν χάνει η ομάδα, χάνει μόνο ο προπονητής. Ό,τι και να συμβεί πάντως στην Θεσσαλονίκη, η ηρεμία ενόψει του αγώνα με την Μπεσίκτας δεν πρόκειται να διαταραχθεί στα αποδυτήρια του Ρέντη. Κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τρόπο με τον αντιδράει σε όλες τις καταστάσεις (θετικές ή αρνητικές) ο Μπέντο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK