Πείσμωσε κι έδωσε απαντήσεις!

Το πάθημα του 0-0 με την Κέρκυρα «πλήγωσε» τον εγωισμό των ποδοσφαιριστών του Μπέντο και αντιμετώπισαν τον Λεβαδειακό με την απαιτούμενη σοβαρότητα και διάθεση,εν αντιθέσει με την προηγούμενη εβδομάδα που έπαιξαν, λες κι είχαν κατέβει για… καφέ στο Μικρολίμανο. Του Αλέξη Βιρβίλη.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπέντο είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Ολυμπιακός είχε ένα τέλειο πρώτο ημίχρονο και πώς στην επανάληψη θα μπορούσε να εμφανιστεί ακόμα καλύτερα. Eν μέρει συμφωνούμε ως προς το δεύτερο σκέλος.

Φυσικά και δεν είχε ένα τέλειο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Πειραιά. Ναι μεν δεν είχε καμία σχέση με το «έκτρωμα» που είχε παρουσιαστεί κόντρα στην Κέρκυρα, ναι μεν έβγαλε καθαρέςφάσεις για γκολ στο πρώτο 45λεπτο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν τέλειος ο Ολυμπιακός. Μην τρελαθούμε κιόλας…

Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμφανίστηκε μία ομάδα που ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο, εν αντιθέσει με την προηγούμενη εβδομάδα που κατέβηκε στο Καραϊσκάκη, λες και είχε κατέβει για… καφέ στο Μικρολίμανο.

Ήξερε για παράδειγμα ότι δεν χώραγε δεύτερη γκέλα στο Καραϊσκάκη μέσα σε διάστημα επτά ημερών. Ήξερε ότι ο κόσμος πάλι θα γιούχαρε αν δεν εμφανίζονταν ορεξάτοι οι «ερυθρόλευκοι». Ήξερε ότι μπροστά του έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στα Γιάννενα και πώς ματς τύπου Λεβαδειακού οφείλει να τα «καθαρίζει» στο «άψε-σβήσε». Κι αυτό, γιατί το ματς της 12Δεκεμβρίου στους «Ζωσιμάδες» έχει ένα σωρό εμπόδια. Δεν είναι μόνο ο ΠΑΣ που αποδεικνύει φέτος ότι αξίζει να βρίσκεται στις υψηλές θέσεις. Είναι και το χωράφι των «Ζωσιμάδων», τοοποίο πάντοτε κρύβει παγίδες…

Ο ΣΕΜΠΑ ΚΑΙ Ο ΙΝΤΕΓΙΕ

Αυτοί είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που στο πρώτο 45λεπτο ήταν οι κύριοι μοχλοί του Ολυμπιακού ως προς τη δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων στην εστία του Ναμάσκο. Ο Σεμπά και ο Ιντέγιε δεν είχαν μόνο τις δύο κραυγαλέες ευκαιρίες που αν είχαν μετατραπεί σε γκολ, το άγχος θα είχε αποβληθεί αρκετή ώρα νωρίτερα από τους «ερυθρόλευκους».

Ήταν η γενικότερη αγωνιστική τους συμπεριφορά που ενέπνεε μια σιγουριά ότι κάτι θα κέρδιζε στο τέλος ο Ολυμπιακός από τους δυο τους.

Αντιθέτως, η τριάδα στα χαφ με τους Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς και Φορτούνη (σ.σ. ειδικά οι δύο τελευταίοι) σαν να έδειξε κατά κάποιο τρόπο και κάποια σημάδια κόπωσης, απόρροια των συνεχόμενων παιχνιδιών.

Όχι λοιπόν. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν το τέλειο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Έβγαλαν διάθεση, απείλησαν την εστία των Βοιωτών, τους αισθάνθηκαν οι αμυντικοί του Λεβαδειακού,αλλά μέχρι εκεί.

ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΜΠΡΟΣ…

Δεν το συζητάμε ότι το μεγάλο μυστικό για τον φετινό Ολυμπιακό απέναντι σε τέτοιες ομάδες είναι το πότε θα ανοίξει το σκορ. Ευτυχώς για τους Πειραιώτες, ο Ιντέγιε βρήκε δίχτυα νωρίς-νωρίς στην επανάληψη (48’). Κάπου εκεί λοιπόν άρχισε να παίρνει μπρος για τα καλά…

Την ίδια στιγμή ο Ράτκο Ντόστανιτς ρίσκαρε. Έβαλε ό,τι επιθετικούς είχε στη «φαρέτρα» του και έφτασε στο σημείο σε δύο περιπτώσεις να «αποκαλύψει» για ακόμη μία φορά τα κενά που εμφανίζονται στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού.

Δεν το πλήρωσε όμως ο πρωταθλητής Ελλάδας,γιατί τη μία φορά αστόχησε ο Γιακουμάκης στο τετ α τετ με τον Λεάλι και τη δεύτερη ο Μάντζιος πλάσαρε επιπόλαια.

Ο Μπέντο δικαιολογείται λοιπόν να περίμενε περισσότερα πράγματα από την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο. Βέβαια, απ’ ό,τι καταλάβαμε, εννοούσε ότι μπορούσε να βάλει περισσότερα από τέσσερα γκολ! Τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί. Σαν να έδωσε να καταλάβουμε ότι μιλούσε για την αποτελεσματικότητα των παικτών του.

Το βασικό θέμα πάντως που θα έπρεπε να απασχολήσει τον Πορτογάλο (σ.σ. και απ’ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τον απασχολεί στο Ρέντη και το δουλεύει καθημερινά) είναι το πώς κατάφερε για ακόμη μία φορά να βγαίνουν οι αντίπαλοι με χαρακτηριστική άνεση σε θέση τετ α τετ με τον Λεάλι, κάνοντας μίακούρσα καλύπτοντας σχεδόντο μισό γήπεδο!

Είναι ενδεικτική η ευκαιρία με τον Γιακουμάκη στο61’κι ενώ το σκορ είναι στο 1-0. Τέτοιες φάσεις όπως του Γιακουμάκη έχουνεξελιχθεί πλέον σε… κακόσυνήθειο για την άμυνα του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν.

Οφείλεται ξεκάθαραστο γεγονός ότι ο Μπέντο έχει επιλέξει να παίζει με πολύ ψηλά την άμυνά του χωρίς να έχει γρήγορους ποδοσφαιριστές στην οπισθοφυλακή. Την ίδια στιγμή πάντως καιοι χαφ δεν πιέζουν στον βαθμό που θα έπρεπε τα αντίπαλα χαφ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται… αεροδιάδρομος στην "κουλούρα"και πρόσφορο έδαφος για να βγουν μπαλιές στην πλάτη των «ερυθρολεύκων».

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Το πρόσημο από το ματς με τον Λεβαδειακό φυσικά και είναι θετικό. Ο Ολυμπιακός μετά από μία εβδομάδα έβγαλε διάθεση, ενέργεια, όρεξη και κυρίως "απάντησε" στους αμφισβητίες του.Ο Μπέντο δούλεψε αρκετά το συγκεκριμένο ματς τις προηγούμενες μέρες στο Ρέντη με αρκετή βιντεοθεραπεία και τακτική.

Ας μην κρυβόμαστε. Τους«ξύπνησε» τους Πειραιώτες η λευκή ισοπαλία με την Κέρκυρα. Τους έδωσε να καταλάβουν ότι τίποτα δεν πρόκειται να κατακτηθεί χωρίς κόπο και ιδρώτα.

Με τον Λεβαδειακό φαινόταν ότι -έτσι όπως πήγαινε το ματς-ήταν θέμα χρόνου να σκοράρει ο Ολυμπιακός. Αντιθέτως, με την Κέρκυρα φαινόταν ότι και δύο μέρες σερί να έπαιζαν οι «ερυθρόλευκοι», μόνο από… σπόντα θα έβρισκαν δίχτυα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΞΕΣΠΑΣΜΑ: Στο δεύτερο ήταν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
Μπέντο: "Τέλειοι στο πρώτο ημίχρονο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK