"Σβηστό" 0-2 και ο Μάριν που δεν θα γίνει… Ερνάνι!

Για αυτόν τον Ολυμπιακό δεν χρειάζονται ύμνοι, κάνει τα αυτονόητα, αυτά που έπρεπε να κάνει σ' όλο τον προηγούμενο διάστημα. Από την άλλη πλευρά όμως δεν μπορεί κανείς να μην πιστώσει στον Τάκη Λεμονή τη βελτίωση των "ερυθρόλευκων" σε συγκεκριμένα κομμάτια. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÊÅÑÊÕÑÁ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το τελικό σκορ στην Κέρκυρα ουσιαστικά αδικεί τον Ολυμπιακό, ο οποίος έπαιξε όσο χρειάστηκε για… μήνα Απρίλιο και πήρε ένα από τα ευκολότερα διπλά στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Μάριν φωνάζει «παρών» στα τελειώματα της σεζόν και δεν έχει καμία σχέση με τον Ερνάνι που πέρσι την ίδια εποχή είχε παρουσιάσει ανάλογα σημάδια «ανάστασης».

Δεν χρειάζονται ύμνοι για αυτόν τον Ολυμπιακό. Τα αυτονόητα κάνει. Αυτά που έπρεπε να κάνει καθόλη τη διάρκεια της σεζόν. Να μπαίνει στο χορτάρι με έναν ξεκάθαρο προσανατολισμό, να τον αισθάνεται ο αντίπαλός του, η Κέρκυρα και η κάθε Κέρκυρα να καταλαβαίνει ότι απέναντί της έχει τον πρωταθλητή Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός πέρασε σβηστά από το «νησί των Φαιάκων». Με έναν Μάρκο Μάριν να αφήσει για δεύτερο σερί παιχνίδι τη σφραγίδα του. Για την ακρίβεια να δείχνει ένα μέρος της ποιότητάς του. Και το λέμε αυτό, γιατί ο Λεμονής περιμένει περισσότερα από τον Γερμανό.

Το βασικό όμως για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι έστω και στα τελειώματα της σεζόν, ένας παίκτης που ήταν εξαφανισμένος στα 3/4 της χρονιάς, δείχνει ότι αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία. Γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής που το λέει και το βιογραφικό του ότι έχει φορέσει τη φανέλα καλών ευρωπαϊκών ομάδων, αλλά κάτι «περίεργο» συνέβαινε και έφευγε κακήν κακώς.

Είναι παίκτης ψυχολογίας. Ο Λεμονής από την πρώτη στιγμή τον είχε από κοντά. Του έδωσε να καταλάβει ότι ποντάρει πάνω του. Παρότι την περασμένη εβδομάδα η εικόνα του Μάριν στο Ρέντη δεν ήταν για να έπαιρνε φανέλα βασικού με τον Πλατανιά, ο 57χρονος τεχνικός του έδειξε με το «καλημέρα» ότι τον υπολογίζει εώς το τέλος της σεζόν και είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι έκανε λάθος ο Πάουλο Μπέντο που τον είχε μονίμως στην εξέδρα.

Σήμερα στην Κέρκυρα λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με ένα… σβηστό 0-2. Ένα σκορ το οποίο ουσιαστικά αδικεί τους πρωταθλητές και όχι τους νησιώτες. Από το πρώτο ημίχρονο αν ο Καμπιάσο ήταν πιο εύστοχος, ο Ολυμπιακός θα είχε καθαρίσει το διπλό και θα είχε την ευκαιρία ο Λεμονής να ξεκουράσει νωρίτερα τους Καμπιάσο και Μάριν, οι οποίοι φαίνεται ξεκάθαρα ότι προορίζονται για το αρχικό σχήμα στον πρώτο ημιτελικό με την ΑΕΚ το βράδυ της Μ. Πέμπτης (13/4).

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΑΝΙ

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι πέρσι τέτοια εποχή υπήρχε άλλος ένας… Μάριν. Ο λόγος για τον Ερνάνι. Ο Πορτογάλος τον Απρίλιο του 2016 είχε αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια «ανάστασης». Επρόκειτο για έναν παίκτη που «έφαγαν» ένα ολόκληρο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό για να τον πάρουν τελικά στις 31 Αυγούστου και στο τέλος αποδείχθηκε… πατάτα.

Ο Μάριν δεν είναι Ερνάνι. Κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι δυο τους στο χορτάρι. Ο Γερμανός δεν έχει το μυαλό του στο πώς θα κάνει τακουνάκια (άσχετα αν έκανε και μία επίδειξη υψηλής τεχνικής στο πρώτο ημίχρονο σε μία πάσα προς τον Φορτούνη μέσα στην περιοχή) ή πώς θα κάνει τις θεαματικές ντρίμπλες που θα ξεσηκώσουν την εξέδρα.

Το μυαλό του είναι στο πώς θα δημιουργήσει και θα κάνει ευκολότερη τη ζωή των συμπαικτών του. Ο Ερνάνι είχε το μυαλό του στο πώς θα φανεί ο ίδιος μέσα από μία φαντεζί ενέργεια. Για αυτό το λόγο άλλωστε, ούτε ο ίδιος ο Σίλβα στο τέλος της περσινής σεζόν δεν εισηγήθηκε ξανά τον δανεισμό του από την Πόρτο…

ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ ΟΙ… ΒΑΡΔΙΕΣ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΗ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ

Πολλά πράγματα δεν μπορεί να αλλάξει ο Λεμονής στο μικρό διάστημα που βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Όμως, δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι κάποια νέα στοιχεία έχει φέρει στους «ερυθρόλευκους» σε σχέση με τον Μπέντο.

Έβαλε τέλος στην ιστορία με τις γιόμες από την άμυνα. Έβαλε τέλος στις «σκοτωμένες» επιθέσεις. Προτιμάει να γυρίζει η μπάλα, να παίζει ώρες-ώρες και «τσούκου τσούκου μπολ», αλλά αυτό που θέλει πρωτίστως δεν είναι τίποτε άλλο από το Ολυμπιακός να έχει την κατοχή.

Ο Λεμονής είδε την νέα πρόκληση στον κόκκινο πάγκο ως μία τεράστια ευκαιρία. Περιμένει πώς και πώς τους ημιτελικούς με την ΑΕΚ και δεν το κρύβει. Ξέρει ότι είναι η ευκαιρία του να αποδείξει ότι ίσως αξίζει μία ευκαιρία να ανέβει με την ομάδα στα βουνά του Ζέεφελντ το καλοκαίρι. Το έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες.

Προς το παρόν πάντως, οφείλουμε όλοι μας να του πιστώσουμε ότι ειδικά στο σημερινό ματς στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός πήρε μία σβηστή νίκη. Μία νίκη που είχαμε πολύ καιρό να την δούμε σε εκτός έδρας παιχνίδι…

News 24/7

24MEDIA NETWORK