Θα "σπάσει" το αρνητικό ρεκόρ του Καρντόσο στην Αστάνα;

Μπήκε Νοέμβριος και ακόμα ο Παραγουανός φορ είναι "άσφαιρος". O Μπέντο σκοπεύει να τον βάλει βασικό. Είναι έτοιμος να βάλει τέλος σε μία τόσο παρατεταμένη περίοδο "ξηρασίας"; Ποτέ στην καριέρα του δεν καθυστέρησε τόσο πολύ για να σημειώσει το πρώτο του γκολ. Το Contra.gr παραθέτει με στοιχεία τα πεπραγμένα του επιθετικού των Πειραιωτών.

Θα "σπάσει" το αρνητικό ρεκόρ του Καρντόσο στην Αστάνα;

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητες του Όσκαρ Καρντόσο. Το ότι δεν έχει σκοράρει ακόμα με την ερυθρόλευκη φανέλα, έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με το γεγονός ότι “έφαγε” τουλάχιστον έναν μήνα κάνοντας... καλοκαιρινή προετοιμασία μέσα στο φθινόπωρο.

Ο Μπέντο τον είχε ξεκινήσει με Ηρακλή και ΑΕΛ χωρίς να είναι έτοιμος και αυτό φάνηκε από τα πρώτα του πατήματα. Χρειάστηκε λοιπόν να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να μπει σε μία διαδικασία ο προπονητής του να τον βλέπει με... άλλο μάτι. Να τον βλέπει δηλαδή ως έναν ποδοσφαιριστή που θα μπορεί να καλύψει τον Ιντέγιε, αν και εφόσον παραστεί ανάγκη.

Σήμερα κόντρα στην Αστάνα, ο Παραγουανός φορ θα βρεθεί στην ενδεκάδα. Όπως είχε βρεθεί και πριν από 15 μέρες στο 4-1 επί των πρωταθλητών Καζακστάν. Τότε ήταν δημιουργός του τέταρτου γκολ, ενώ έχασε και μία – δυο καλές ευκαιρίες για να “σπάσει” ένα αρνητικό ρεκόρ.

Ποιο είναι αυτό το ρεκόρ και του παρουσιάζεται η ευκαιρία να το στείλει σήμερα στο αρχείο; Ποτέ στην καριέρα του ο Καρντόσο δεν είχε μείνει “άσφαιρος” τόσο μεγάλο διάστημα. Από το καλοκαίρι του 2007 όταν άφησε τους Νιούελς Ολντ Μπόις και πήρε το αεροπλάνο για την Ευρώπη και συγκεκριμένα για την Μπενφίκα, δεν αργούσε να βρει δίχτυα. Πάντοτε μέχρι τον Σεπτέμβριο άνοιγε λογαριασμό.

Τώρα μπήκαμε Νοέμβριο και ακόμα τίποτα... Για να είμαστε βέβαια και σωστοί, σήμερα είναι ο πρώτος αγώνας του Νοεμβρίου. Όπως και να 'χει όμως, έφυγε ο Οκτώβριος, ο οποίος αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα στατιστικά του, αποτελεί και τον πιο παραγωγικό του μήνα με τις πρώην ομάδες του.

Το θέμα όμως είναι πότε έκανε "σεφτέ" στις σεζόν. Πότε τον Αύγουστο και πότε τον Σεπτέμβριο ξεκινούσε να... γράφει το κοντέρ.

Ας ρίξουμε μία ματιά στα παιχνίδια που είχε πετύχει τα πρώτα του γκολ ο Καρντόσο από το 2007 που πρωτοφόρεσε τη φανέλα της Μπεσίκτας εώς και την περσινή του σεζόν στην Τράμπζονσπορ.

30/8/15: Τράμπζονσπορ – Ακχισασπόρ

22/9/14: Μπουγιουκσεχίρ – Τράμπζονσπορ

22/9/13: Γκιμαράες – Μπενφίκα

18/8/12: Μπενφίκα – Μπράγκα

20/8/11: Μπενφίκα – Φιρένσε

28/8/10: Μπενφίκα – Σετουμπάλ

31/8/09: Μπενφίκα – Σετουμπάλ

30/8/08: Μπενφίκα - Πόρτο

2/9/07: Νασιονάλ Μαδέιρα – Μπενφίκα

Όπως διαπιστώνετε, το πιο... καθυστερημένο πρώτο του γκολ σημειώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου. Τις περισσότερες φορές “σημάδευε” εύστοχα από τον Αύγουστο. Με τον Ολυμπιακό λοιπόν πέρασε ο Οκτώβριος, μπήκαμε στον Νοέμβριο και ο Καρντόσο έχει ένα καλό προαίσθημα ότι θα ανοίξει λογαριασμό στο μακρινό Καζακστάν.

Για τον Πάουλο Μπέντο βέβαια ελάχιστη σημασία έχει το ποιος θα σκοράρει. Και ο... Λεάλι να σημειώσει το νικητήριο γκολ, με τον ίδιο τρόπο θα το πανηγυρίσει ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα.

Ποιοι έχουν το προβάδισμα; Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Ρομαό, Μπουχαλάκης, Μαρτίνς (σε ρόλο Φορτούνη), Σεμπά, Ελιουνούσι και φυσικά ο Καρντόσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

VIDEO: Ο Ολυμπιακός στο γήπεδο της Αστάνα
Το ξάφνιασμα του Τσόρι με τον Μπέντο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK