Το "φάουλ" του Μπέντο δεν είναι ο Καρντόσο!

Για τον Παραγουανό επιθετικό έχει εξαντληθεί η συζήτηση και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι ο Μπέντο ό,τι και να του λένε για τον Καρντόσο, εκείνος δεν καταλαβαίνει τίποτα. Το θέμα είναι το γεγονός ότι ένα από τα βασικά του “όπλα” έχει σιγήσει επειδή βλέπει ότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

Το "φάουλ" του Μπέντο δεν είναι ο Καρντόσο!

Tι να πρωτογράψουμε για τον Ολυμπιακό που είδαμε κόντρα στην Οσμάνλισπορ; Τα ίδια και τα ίδια; Στο τέλος θα καταντήσουμε και γραφικοί. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο σημείο να έχει κερδίσει μόνο σε ένα ματς στο Καραϊσκάκη στην Ευρώπη σε σύνολο έξι αγώνων. 0-0 με την Χάποελ, 0-1 με την Αρούκα στο 90λεπτο, 4-1 με την Αστάνα, 0-1 από τον ΑΠΟΕΛ, 1-1 με την Γιουνγκ Μπόις και 0-0 με την Οσμάνλισπορ.

Δυστυχώς δεν περιμέναμε και έναν Ολυμπιακό να "πετάει φωτιές". Περιμέναμε πάνω – κάτω την εικόνα που είδαμε κόντρα στους Τούρκους. Κακά τα ψέματα, το βασικό μέλημα του Μπέντο και της προετοιμασίας που έκανε το τελευταίο τριήμερο, ήταν στο πώς θα "αναχαίτιζαν" οι παίκτες του τις αντεπιθέσεις της Οσμάνλισπορ. Σε αυτόν τον τομέα μια χαρά τα κατάφεραν οι Πειραιώτες.

Στο επιθετικό κομμάτι όμως μια από τα ίδια. Κι όχι, δεν θα μπούμε στη διαδικασία να ρίξουμε όλο το "ανάθεμα" στον Καρντόσο. Ο Παραγουανός επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ότι δεν είναι ο... Καρντόσο της Μπενφίκα. Σιγά το νέο δηλαδή. Σίγουρα το περίεργο είναι ότι επιμένει ο Μπέντο με τον Λατινοαμερικάνο, αλλά εδώ υπάρχει μία λεπτομέρεια.

Ο Καρντόσο δεν είναι η πρώτη επιλογή. Λόγω του τραυματισμού του Ιντέγε έπαιξε. Το ότι ο Ανσαριφάρντ δείχνει σε καλύτερη κατάσταση, είναι κάτι που κάνει "μπαμ", αλλά το θέμα το έχουμε εξαντλήσει. Πολύ απλά τον έχει τον Ιρανό τρίτο στις επιλογές του και κάπου εδώ τελειώνει ουσιαστικά οποιαδήποτε συζήτηση.

ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ

Το "φάουλ" του Μπέντο είναι άλλο και φάνηκε και στο ματς με την Οσμάνλισπορ. Ο Πορτογάλος τεχνικός, τουλάχιστον στα δικά μας μάτια, έχει κάνει ένα τεράστιο λάθος. Έχει δώσει την εντύπωση στον Φορτούνη ότι είναι αναντικατάστατος. Ο Κώστας δεν βρίσκεται σε "καλό φεγγάρι". Φταίνε τα πολλά και συνεχόμενα ματς; Φταίει το γεγονός ότι έχει εφησυχάσει και ο ίδιος, γνωρίζοντας ότι από πίσω του δεν υπάρχει ούτε Τσόρι, ούτε Μάριν;

Η αναφορά μας στον Φορτούνη έχει να κάνει για έναν και μοναδικό λόγο. Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να προσφέρει. Όλοι ξέρουμε τις δυνατότητές του και τι είναι σε θέση να δώσει στον Ολυμπιακό. Το ξέρουμε όλοι ότι στα καλά του μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Όμως, το τελευταίο διάστημα βγάζει εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που ξέρει ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο επόμενο ματς θα παίξει βασικός. Ακόμα δηλαδή και στα πολύ κάτω του να είναι, γνωρίζει ότι στο τέλος αυτόν θα προτιμήσει ο Πορτογάλος.

Το λάθος του Μπέντο λοιπόν είναι ότι σε ένα παιδί που υποτίθεται θα αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη του Ολυμπιακού (σ.σ. γιατί ακόμα δεν είναι), του έχει δώσει την εντύπωση ότι "παίζει μπάλα" μόνος του για τη θέση πίσω από τον επιθετικό.

Να σας θυμίσουμε τι είχε πει ο Πορτογάλος γύρω στον Σεπτέμβριο; "Δεν αρκεί το ταλέντο για να φτάσει κάποιος ψηλά", είχε τονίσει χαρακτηριστικά. Και το είχε πει για τον Φορτούνη.

Όχι λοιπόν, το "φάουλ" του Μπέντο δεν είναι ο Καρντόσο. Ή μάλλον δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το τι έχει περάσει ο 47χρονος τεχνικός στο μυαλό του Κώστα. Το ξαναλέμε: Υπάρχουν απαιτήσεις από τον Φορτούνη και για αυτό μπήκαμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε περισσότερο με αυτόν και όχι με τον Καρντόσο. Από τον Παραγουανό πλέον έχουμε πάψει να έχουμε απαιτήσεις. Μόνο ο Μπέντο τον πιστεύει και η συγκεκριμένη συζήτηση έχει εξαντληθεί. Ο κόουτς τον στηρίζει (κακώς), έχει τους δικούς του λόγους και κάπου εδώ τελειώνει οποιαδήποτε κουβέντα.

Αλλά με τον Φορτούνη τι γίνεται; Γιατί του έχει δώσει την εντύπωση ότι είναι βασικός και αναντικατάστατος; Κι επίσης, ο ίδιος ο Κώστας είναι ευχαριστημένος με τις εμφανίσεις του; Είναι και αυτό ένα καλό ερώτημα που θα πρέπει κάποια στιγμή να το απαντήσει ο διεθνής Έλληνας άσος. Σε όλη την ερυθρόλευκη οικογένεια γινόταν λόγος τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για τον Φορτούνη και ότι θα αποτελέσει τον επόμενο ηγέτη του Ολυμπιακού. Του έγινε επίσης και μία γερή αναπροσαρμογή των αποδοχών του. Μήπως τελικά έχει αρκεστεί σε μεγάλο βαθμό μόνο στο... ταλέντο του και έχει εφησυχάσει, βλέποντας τον Τσόρι και τον Μάριν "εξουδετερωμένους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK