Allez Αλέ

Allez Αλέ
Ο Ολυμπιακός των 60.000 μελών, των επτά συνεχόμενων πρωταθλημάτων και του ευρωπαϊκού οράματος έχει προπονητή τον Νίκο Αλέφαντο.
Ο Ολυμπιακός που κατασκευάζει ένα υπερσύγχρονο στάδιο, που είναι πρωτοπόρος σε θέματα marketing, που έχει στο ρόστερ του τον πρωταθλητή Ευρώπης και κόσμου Κριστιάν Καρεμπέ, έχει προπονητή τον Νίκο Αλέφαντο.
Δύσκολο να το πιστέψεις όσες φορές κι αν το πεις. Ο ιδιαίτερος τρόπος με τον οποίο ο Σωκράτης Κόκκαλης απολύει και επιλέγει προπονητές είναι γνωστός και ίσως έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του.

Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγάλος χαμένος της χρονιάς ανεξάρτητα από το αν θα καταφέρει να νικήσει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και να κατακτήσει τον τίτλο.
Υπάρχουν κάποια πράγματα όπως η αξιοπρέπεια και το πρεστίζ, που είναι σημαντικότερα από τις νίκες. Νοιώθοντας τη ντροπή που αισθάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του Ολυμπιακού για την επιλογή της διοίκησης, καταλαβαίνει κανείς πως αυτά τα στοιχεία έχουν χαθεί.
«Τα μέλη θα έχουν ενεργό ρόλο στις επιλογές των προπονητών» είχε πει μεταξύ άλλων πριν από ένα χρόνο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την εγγραφή μελών. Πόσοι από αυτούς που έδωσαν τα 60 ευρώ είναι υπερήφανοι σήμερα και πόσοι είναι πρόθυμοι να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση πληρώνοντας άλλα τόσα για την επόμενη χρονιά;

Η κίνηση είναι τουλάχιστον σπασμωδική και αποτελεί επίδειξη δύναμης του Κόκκαλη και απόδειξη πως είναι αποφασισμένος να συνεχίσει να κατακτά τίτλους με κάθε κόστος και κάθε τρόπο.
Ο Αλέφαντος που είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο για να αρπάξει από το λαιμό τον Βασίλη Δημητριάδη σε ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και ο Τάσος Μητρόπουλος που είχε αναφωνήσει «βαζέλια σας γ…» και είχε μιλήσει για «γυναικείες φυλακές» μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, είναι οι ιδανικοί κομάντος αυτοκτονίας για να οδηγήσουν την ομάδα στον πόλεμο της 18ης Απριλίου.

Ευτυχώς ο Κριστιάν Καρεμπέ δεν μιλά ελληνικά. Ωστόσο η τραυματική εμπειρία της συνεργασίας με την πιο cult φυσιογνωμία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα τον σημαδέψει για μια ζωή και απορώ αν υπάρχει πιθανότητα να πειστεί να ανανεώσει το συμβόλαιό του.
Αν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού υπήρχαν κρούσματα απειθαρχίας, ποιός θα εγγυηθεί τώρα πως ο Ζιοβάνι, ο Γεωργάτος ή ο Χούτος θα πειθαρχήσουν στις οδηγίες του κόουτς;
Τι να σκέφτηκε άραγε ο Τζόρτζεβιτς ή οι Ελληνες παίκτες της ομάδας που ξέρουν το εστί Αλέφαντος, στο άκουσμα της είδησης;
O Γιώργος Λούβαρης τον οποίο ο Αλέφαντος είχε αποκαλέσει «πιράνχας» την προηγούμενη φορά που απολύθηκε από τον Ολυμπιακό, ήταν μεταξύ αυτών που έλαβαν την «ομόφωνη» απόφαση για την πρόσληψή του;
Υπάρχει περίπτωση ο Μπάγεβιτς ή άλλος σοβαρός προπονητής να δεχθεί να αναλάβει το καλοκαίρι την ομάδα, όταν θα γνωρίζει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να αντικατασταθεί από έναν Αλέφαντο;





News 24/7

24MEDIA NETWORK