Άλλοι βλέπουν μπάλα
Αλλοι βλέπουν ποδόσφαιρο

Άλλοι βλέπουν μπάλα<br>Αλλοι βλέπουν ποδόσφαιρο
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου και ώρα 17:00. Στο Supersport ο Παναθηναϊκός συναντά την Κέρκυρα, στον Alpha ο Ηρακλής τον ΟΦΗ, ενώ στον Ant1 η Τσέλσι αντιμετωπίζει την Λίβερπουλ.

Αν προσπάθησε κανείς να παρακολουθήσει παράλληλα τους τρεις αυτούς αγώνες θα κατέληξε σε ένα συμπέρασμα: Άλλοι παρακολουθούν μπάλα και άλλοι παρακολουθούν ποδόσφαιρο!

Όσοι δυστυχείς είχαν την ατυχία να παρακολουθήσουν έναν από τους δύο ελληνικούς αγώνες παρακολούθησαν απλά μπάλα, δηλαδή με λίγα λόγια παρακολούθησαν 22 ποδοσφαιριστές να παίζουν άτεχνα, χωρίς αρχή και τέλος, και προσπαθώντας απλά να βάλουν ένα γκολ και να μην φάνε κανένα. Από την άλλη πλευρά όσοι παρακολούθησαν τον τελικό του Carling Cup είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο με όλη την σημασία της λέξης. 22 ποδοσφαιριστές που σέβονταν το επάγγελμά τους και που προσπαθούσαν να παίξουν ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!

Δυστυχώς αυτό είναι το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε τόσο πιο πολύ θα το απολαύσουμε. Αν δηλαδή αποφασίσουμε όλοι ότι δεν μπορούμε να δούμε πραγματικό θέαμα στα ελληνικά γήπεδα, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ικανοποιήσουμε την προσωπική μας ματαιοδοξία να κερδίζει η ομάδας μας, τόσο περισσότερο θα το απολαύσουμε. Θα απαιτούμε δηλαδή να πηγαίνουμε στα γήπεδα και να πληρώνουμε το πρέπον αντίτιμο (δηλαδή γύρω στα 5 ευρώ για αγώνες Α’ Εθνικής), θα βρίζουμε τους διαιτητές που αδικούν την ομάδα μας και ευνοούν τους αντιπάλους, θα προπηλακίζουμε τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές επειδή προσπαθούν να μας κερδίσουν και ενίοτε τους δικούς μας ποδοσφαιριστές επειδή παίζουν αυτό το ελάχιστο που μπορούν και ξέρουν, θα κάνουμε και κανένα επεισόδιο επειδή βαριόμαστε αυτό που βλέπουμε και όλα θα κυλάνε υπέροχα.

Βέβαια αν το σκεφτεί κανείς καλά, αυτό μπορούμε να το κάνουμε και παρακολουθώντας αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων. Άρα γιατί να πηγαίνουμε και να παρακολουθούμε τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τα άλλα μεγαθήρια;Από την άλλη, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι μάλλον να εκμεταλλευτούμε τα προνόμια της συνδρομητικής τηλεόρασης και να παρακολουθούμε μόνο διεθνές ποδόσφαιρο. Όχι βέβαια και πως εκεί όλα τα παιχνίδια είναι άξια λόγου. Όμως όπως και να το κάνουμε, η πιθανότητα να παρακολουθήσουμε καλό ποδόσφαιρο είναι σημαντικά αυξημένη.

Κάτι τέτοιο συνέβη και χθες με τον αγώνα ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τσέλσι. Οι δύο ομάδες (όσο μπορούσε η καθεμία, μια και η Τσέλσι ήταν τουλάχιστον μια κλάση ανώτερη της Λίβερπουλ) έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο και ανταμειφθήκαν όσοι πιστοί του αγγλικού ποδοσφαίρου. Στην Αγγλία ένα σημαντικό θέμα συζήτησης είναι το κατά πόσο υπάρχουν πλέον πολλοί ποδοσφαιρικοί αγώνες μέτριου επιπέδου και τι μπορεί να γίνει για αυτό. Βέβαια όταν μιλάμε για αγώνες μέτριου επιπέδου δεν εννοούμε τους αντίστοιχους του ελληνικού ποδοσφαίρου. ΄Εννοούμε αγώνες που δεν είναι αντάξιοι του χθεσινού τελικού. Και όμως οι ιθύνοντες του αγγλικού ποδοσφαίρου προσπαθούν να βρουν πως μπορούν να βελτιώσουν ακόμα και αυτό το υψηλό επίπεδο του ποδοσφαίρου τους.

Εμείς εδώ τι κάνουμε; Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΑΕ με τι θέματα ασχολείται; Με το πως θα οικονομήσουν περισσότερο οι ομάδες και όχι με το πως θα βελτιώσουμε το επίπεδο του ποδοσφαίρου μας.

Καλό λοιπόν θα ήταν να τους αδειάσουμε τα γήπεδα, να τους μηδενίσουμε την θεαματικότητα των αγώνων τους και να παρακολουθούμε μόνο διεθνή πρωταθλήματα. Όχι πως έτσι θα βελτιωθεί το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου (μια και αυτοί που το διοικούν είναι πολύ κοντόφθαλμοι για να καταλάβουν), αλλά έτσι απλά για να περνάμε εμείς καλύτερα.

24MEDIA NETWORK